TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
860
1.11.16 19:02
@Verča P. píše:
@alexa37 Malý byl taky hlavou dolů ve 32. týdnu, ale pak tam začal metat kozelce, každou chvíli jsem cítila kopance někde jinde, takže už ani nevím, jak je momentálně natočený. My máme v rodině malé děti, do tří kil, tak myslím, že by to neměl být problém. Věk mám taky vyšší, ale to vůbec neřeším. Prostě jsem se rozhodla rodin normálně, tak to musí vyjít. Pokud by ale byl koncem pánevním, nebudu to riskovat.

Nevím jestli je to tak u všech nerizikovych porodů ve Zlíně, ale když jsem měla syna koncem panevnim, dokonce i zastankyne přirozených porodů MUDr. Henclova mi dala vybrat, jestli to chci zkusit přirozeně, nebo císařem. Při prvním porodu mi došly brzy síly, vůbec jsem to nedávala, dítě bylo na moji drobnou postavu velké, takže nebylo co řešit. Druhý den ráno jsem šla císařem, a dobře že tak, pač syn měl nanekolikrat omotanou šňůru kolem krku. Ale tím nechci strašit, to se může stát i při normálním porodu. Některé maminky porod KP zvládly přirozenou cestou na jedničku a jsou hrdé na to, že se nenechaly řezat…ale každého věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
1.11.16 19:28

@Petty4 Jéé, já si říkala že jsi nepsala, jestli jsi už náhodou neporodila :andel: Takže jsi nakonec fakt porodila dřív, hlavně že je všechno v pořádku :hug: Moc ti závidím že už máš malého u sebe, měl i krásnou váhu, šikovnej kluk :srdce: tak se držte a brzo se ozvi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
1.11.16 19:35

@Romilda No v tom jsem měla poprvé zcela jasno. Nechtěla jsem podstupovat to riziko a přesto že mi nabízeli, jestli nechci zkusit přirozený porod, přesvědčit jsem se nedala a šla jsem na císaře. Pupeční šňůra byla prý krátká :nevim: omotaná nebyla. Pokud by ale malý měl polohu normální, tak bych to ráda zkusila, jizva by už měla být dávno zahojená, malá měla váhu 2640g v termínu, takže ani teď nepředpokládám obří dítě. Obdivuju mámy, které jdou rodit koncem pánevním, já bych si na to netroufla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
2.11.16 09:31

@Petty4 Moc moc gratuluji!!! :potlesk: Krásný rychlý porod a míry jsou moc pěné ;) O kolik se narodil dříve? A vy už jste doma? Kdy se vlastně narodil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
2.11.16 10:29

@Verča P. Děkujeme, malýho si užíváme na 100% :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
2.11.16 10:41

@Blackyyy moc děkuji :andel: nakonec si vůůbec nestěžuji, že je vše takhle. Měla jsem skvělou PA, přísnou ale citlivou. Vyhrožoval mi doktor vyvoláním, když neporodím do neděle do rána jelikož mi fakt začala po kapkách odtékat plodovka a bylo by zbytečné riziko infekce. Ale vše se začalo hezky rozjíždět samo, takže jsem ve finále nedostala ani antibiotika, ani epidural, ani vyvolání :srdce: nicméně nejraději jsem, že to mám za sebou - porod :D a ted už se vše hezky dává v tele dohromady, malý je plně kojený, nemusel dostat ani žádnou glukozu nic, vše zvládáme sami, tak mám velkou radost :srdce:

@Hanesi děkujeme :andel: narodil se v sobotu večer a v úterý dopo nás pustili. 36+1, ale v kartě mám 36+3…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.11.16 10:56

@Petty4 To jsi teda měla krásný, přirozený porod :srdce: Moc ti to přeju :hug: hlavně že jste tak šikovní a v pořádku, užívejte malého, ať dělá jen a jen radost :kytka: Kde jsi nakonec tedy rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
2.11.16 13:39

@Petty4 jé, tak to jsi byla den přede mnou, já byla 36+1 v neděli ;) Ale já jsem stále ještě 2v1, ovšem kdyby bylo na mne, tak příští týden jdu do toho (sekce), porodu se bojím, mám strach že vykrvácíme skrze tu placentu :roll:
Užívej si ten malý uzlíček, za měsíc už to bude velký kluk! :* :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
2.11.16 18:14

Holky tak já byla dnes v porodce poprvé na monitoru. Musela jsem tam jít na dvakrát, protože poprvé byla malá jak šílená, měla jsem teda celkem strach a byla jsem z toho vynervovaná. Ani se v tu chvíli na tom monitoru moc nehýbala, cítila jsem jen drobné pohyby, ale tep jí lítal až do takových hodnot jako 196 a pod. 8o a pak jí to lítalo zpátky třeba na 130 :? Porodní asistentka říkala, že je teda hodně akční, a to se fakt v tom břichu prakticky ani nehýbala, oproti tomu, co dělá normálně za kousky. Pak jsem s doktorkou ještě dovyplňovala nějaké papíry, na něco se mě ptali v průběhu monitoru. Potom mě teda poslali na hodinku pryč, tak jsme šli s přítelem nakoupit a to jak jsem chodila tak se teda zklidnila, ale předtím po cestě v autě se dost mlela. Když jsme tam šli za hodinku, tak se mě doktorka ptala, jestli se pořád tak bolestivě a hodně mele, tak jsem řekla, že už usla jak jsem chodila. Tak mě znovu napojili a jak spinkala, tak už měla tep standardně kolem těch 130-140, občas když se jen protáhla nožičkou tak těch 160. Takže s výsledkem už pak byli spokojeni. Ale já jsem stejně byla taková nesvá no, mám teď o ni strach a to jsem si myslela, jak mě to KTG bude uklidňovat :nevim: Jinak tu druhou hodnotu, co ukazuje dělohu, jsem měla kolem 20-40, ale k tomu mě nic neřekli, tak nevím :) Příští středu jdu zase a to mě teda i vyšetří gynekologicky, dneska už mě nechali protože viděli že jsem už vystresovaná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
2.11.16 18:28

@Blackyyy Tak to je dračice malá :mrgreen: :pankac: Můj prdola má při pohybu max nějakých 165, ale on se spíš vrtí, protahuje, neskáče no :mrgreen: Jinak tu dělohu mám taky 20-40 a necítím žádné kontrakce, takže to je určitě v pohodě ;)
Vyšetření čípku se už v posledím měsíci ani moc nedělá, není to rozhodující, porodit můžeš už tak jako tak, tak co ;)
Hlavně se zkus uklidnit a nestresovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
2.11.16 18:47

@Blackyyy Neboj se, určitě je všechno v pořádku-kdyby se jim to nezdálo, nechali by si tě tam. Ta hodnota dělohy 20-40 je úplně v pořádku, matně si vybavuju, že při porodnich kontrakcich to litalo až na 160 a to už byla teda síla. Do té stovky se ty bolesti ještě daly jakž takž vydržet. Ale každá máme jiný práh bolesti.
Mě čeká první monitorování v pátek, vč. vyšetření, jdu až po třech týdnech, tak jsem zvědavá, jak dopadneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
3.11.16 11:09

@Hanesi @Romilda Moc děkuji holky za uklidnění :hug: nicméně já jsem taková povaha, že pro mě je těžké se s něčím nestresovat, zvlášť když jde pro malou. Snažím se a jsem teda relativně v klidu, ale zkrátka jsem taková smutná z toho.. vůbec se na ten příští monitor netěším, jsem zvědavá na vyšetření, ale monitor mě akorát zase rozhodí :roll: Už aby byla malá venku a já ji měla u sebe, jak jsem si myslela, že ten poslední měsíc neutíká, tak teď mi to přijde ještě více nekonečné a počítám nejen dny, ale snad i hodiny :? Chtěla bych o víkendu porodit :D to by bylo super, ale nijak to nepřivolám, že.. to je mi jasné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
3.11.16 11:18

Tak já se rozhodla ještě nerodit, nějak potřebují být 24 ještě celá, musim do školy a odpoledne máme akci z prace tak chci i to stihnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
3.11.16 11:38

@Petty4 jeee gratulace…
Kolik mel maly gramu a niry :)
Me posledni dva dny trapi hlava dneska hruza motani atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
3.11.16 11:43

@alexa37 Tak uvidíš jak se mimču nakonec zachce :-D Já už to chci mít za sebou.. už jsem fakt ve stádiu, kdy každý sebemenší pobolívání břicha přemlouvám, ať se to rozjede do kontrakcí :lol: :roll:
@sukynecka01 Mě se motala hlava včera a měla jsem i takové mžitky a celkově jsem byla, jak kdyby mě někdo přetáhl, možná jak se mění počasí, tlaky venku atd.. :zed: hlavně nikam moc nechodit když se ti motá hlava, aby jsi sebou někde nesekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí