TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3062
9.11.16 15:52

@Verča P. Já se třeba po zjištění že jsem těhotná hrozně těšila na porod (i s bolestá a poradněním, které jsem po první holčičce měla až až), pak ve 21tt mi moje těšešní zkazili tím, že mám placentu u branky a na 99% budu rodit císařem - obrečela jsem to :,( ale za ty 4 měsíce jsem se s tou myšlenkou srovnala, přehodnotila pozitiva CS a začala se na něj těšit ;) No a teď přišel šok, že se stal zázrak a mohu rodit přirozeně…musím přiznat, že krom radosti, že je to v pořádku, mě přepadla panika, že teda budu rodit přirozeně a budu prožívat kontrakce a to vše kolem 8o… útěchou mi je těšení se na bonding, první přisátí a mazlení miminka ihned po porodu! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
9.11.16 16:06

@Hanesi Ahoj, já tě úplně chápu. Když to jinak nejde, je císař jediné řešení. Já ho podstoupila kvůli konci pánevnímu, nechtěla jsem podstupovat velké riziko i když některé maminky tak porodily. Já jsem ale od kamarádky, co se zná s porodníkem slyšela, že u těchto porodů vždycky nastaly problémy. Tenkrát jsem to neřešila. Přijala jsem to, jak to bylo. Je ale pravda, že mi ten porod tak nějak chybí. Přišla jsem o ty slastné pocity na závěr, které ty popisuješ. Jinak já se zatím těším, protože jsem to ještě nezažila a ještě to nedošlo do té fáze paniky. To taky přijde hahaha. Je dobře, že budeš rodit přirozeně. Pak si povíme :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
9.11.16 16:14

@Eleanora1988 Ahoj, tak tys malého porodila na své narozeniny? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
9.11.16 16:29

Ahoj holky :mavam: Dneska jsem byla zase na monitoru v porodnici. Monitor dneska dopadl krásně, takže jsem ráda, že se nemusel přetáčet.. Možná byla malá taky klidnější proto, že jsem dost nastydlá tak cítí že mi není dobře :? Pak mě teda ještě měli vyšetřit, což jsem teda čuměla, protože.. byla jsem na té koze asi tři vteřiny, doktorka do mě akorát strčila (dost bolestivě) prsty, řekla, že hlavička pěkně naléhá a to je vše! Ani se mě na nic neptala, jestli nemám nějaké problémy, bolesti, atd.. ultrazvuk nedělala, na čípek, atd. se nedívala, takže prostě už druhý týden nic nevím :nevim: Takže jsem akorát zklamaná a naštvaná zároveň. Takže příští středu znovu monitor a „vyšetření“.. Přemýšlím, že možná zítra skočím klasicky za svou doktorkou aby se na mě podívala, protože mi nepřijde možné že skoro dva týdny před termínem mě ani pořádně neprohlídnou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
9.11.16 17:06

@Eleanora1988 tak to teda bylo něco… a ten zvon nakonec použili nebo né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
9.11.16 17:08

@Blackyyy nebyla to taková mladá doktorka, delší mikádo? Ta mi dělala takový vyšetření, že jsem myslela, že umřu bolestí :? nějaká sadistka asi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
9.11.16 17:42

@Petty4 Jojo, byla mladá s delším mikádem, světlovlasá myslím.. No tmavovlasá nebyla určitě :) Vedla mě do místnosti s takovou kozou, což teda byl další mazec, měla jsem kolena snad u uší a pak do mě ještě vrazila ty prsty, fakt děs. :? Takže dneska jsem byla fakt zklamaná. Chtěla jsem se dozvědět nějaké „novinky“ nebo aspoň jak na tom jsem a prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
9.11.16 18:14

@Petty4 ne nestihl ho nachystat :) tak jsem šťastná.. malý se narodil 2.11 ve 4:22 takže na narozeniny jsem to nestihla @Verča P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
9.11.16 19:48

@Blackyyy tak přesně tu jsem tam potkala taky, naštěstí u porodu jsem ji neměla a pak až u propouštění, ale to její vyšetření mě stálo hodně sebeovládání, abych pomalu nebrečela bolestí. Nicméně žádná ultrazvuk atd mi taky nedělala a to bylo vlastně riziko, že budu rodit a ani neřešila váhu, jak je malý otočený atd… taky mě to překvapilo

@Eleanora1988 mě právě ten zvon a kleště šíleně děsí i ted po porodu :D dokonce jsem volala mamce, jestli ho nepoužili u mého porodu, že z toho mám takové trauma :D ale u mě to prý potřeba nebylo a u mých dětí taky ne, ale v hlavě mi to leží :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
9.11.16 20:01

@Blackyyy monitor uplne staci. Ten je nejpresnejsi, lepsi jak utz. Nejlepe ukaze pohodu ci nepohodu miminka. Pokud mas bezproblemove monitory, tak opravdu neni treba delat utz. Pohmatem ti zkoukla i cipek, neboj. Dva tydny pred porodem uz netreba kontrolovat, jak je dlouhy atd. Ona pohmatem zjisti, jestli je uzavreny, mekky/tvrdy a vic nepotrebuje. A to je fakt ficak a rychlost. Neboj, kdyby se neco delo, na monitoru se to projevi.
Jinak je fakt divny, ze od nekoho vysetreni boli a od nekoho ne. Muj dr je v pohode, primar taky…pak je tam jedna doktorka a to sem taky malem prolezla zdi auu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
9.11.16 20:08

@Berousik UTZ dělat nemusí, ale měla by jí informovat, jak se věci vyvíjejí, jestli se čípek zkracuje, měkne a jestli se neotevírá. To by měl sdělit každý lékař, on je tu přece pro nás a ne my pro něj. Člověk si pak připadá jako chovný dobytek. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
9.11.16 20:15
@Verča P. píše:
@Berousik UTZ dělat nemusí, ale měla by jí informovat, jak se věci vyvíjejí, jestli se čípek zkracuje, měkne a jestli se neotevírá. To by měl sdělit každý lékař, on je tu přece pro nás a ne my pro něj. Člověk si pak připadá jako chovný dobytek. :roll:

No ja nevim, ale tak kdyz me neco zajima, tak se zeptam, mam pusu :mrgreen:
Stejne pokud mam problemy, tak je sdelim a necekam, az se nekdo bude vyptavat.
Me taky dneska doktor rekl, ze mam stale malo plodovky, ale ze to je bezne takto na konci. No a protoze me zajimalo, co se muze/nemuze stat, tak jsem se ho vyptala a ted tu nesedim a nevzdycham, ze nic nevim :nevim: @Blackyyy to nemyslim na tebe :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
9.11.16 20:55

@Berousik Nezlob se, ale pokud mi doktor dělá vyšetření, tak mě má informovat o tom, co provádí a s jakým výsledkem. Nějak si neumím představit, že se ptám, tak co čípek? A otevírám se už?. To mi připomíná, jak se jedné mé známé doktorka zeptala, jestli si přeje porod trochu popohnat, známá na to, že asi jo a ona ji provedla Hamiltonův hmat, aniž by to s ní nějak probrala. Někteří lékaři už nějak zapomínají, jaká je jejich role a že hlavně žena před porodem má jisté obavy a pocity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
9.11.16 22:02

Tak já se vždy doktora ptám jak to vypadá, jestli drží.
V září jsme malovali a měli tu zedníka tak sem se ptala z obavy, protože jsem se moc nešetřila, sotva jsme dodělali být, tak jsem začala chystat věci malému a já to nemohla dělat po troškách, ale vše na jednou.
V úterý jdu naposled ke svému doktorovi a po dlouhé době jdu bez obavy jestli drží.
Spíš mám obavu z porodnice, porad ještě nejsem na pevno rozhodnuta kde budu rodit.
Co sem teď chodila za dcerou na návštěvy do nemocnice tak se v Přerově kvalita personálu hodně zhoršila, tak zvažuji Olomouc, tam jsem rodila před 2 rokama a sestřičky byli hodné a ochotné, coz nemůžu říct o dětském oddělení v Přerově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
10.11.16 07:18

@alexa37 ja se taky ptam :nevim: rovnou pri vysetreni se ptam, jak to vypada atd., normalne spolu komunikujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí