Poradna duly
Jana Čurdová
@alexa37 tak presne z toho zanedbavani jsem byla taky spatna. Nebyla jsem schopna ji dat tolik, kolik potrebovala. Uplne jsem nesnasela vetu: pockame na tatu, on s tebou bude toto delat/hrat… snazila jsem se, ale vsechno neslo. Polepily jsme asi milion samolepkovych sesitu, az nam to obema lezlo usima ![]()
Já mám dneska moc smutný den
jedna naše psí holčička odešla před půlnocí do psího nebe.. Byla moc nemocná, měla záchvaty kdy nemohla dýchat, tak naši v noci zavolali veterinářce, aby ji uspali. Nejhorší na tom je, že mi to nechtěli říkat, abych pak ještě nemusela valit do porodnice jak by mě to rozrušilo.. a já se s ní nemohla rozloučit. Tak mi to rve srdce, že jsem si ji nemohla ještě pohladit a být u ní. Takže dnes mám celý den jen záchvaty pláče a jsem totálně na dně, tak moc se mi stýská ![]()
@Berousik vééélká gratulace
stejně jak my, taky jsme jen píchli vodu
ať jste zdraví a mamču vše co nejméně bolí ![]()
@Berousik a proto bych možná raději rodila normálně, po císaři se budu dávat delší dobu do pořádku a o to později budu moc malé vše vynahradit, ale zas nebudu hazardovat, po císaři se rodit přirozeně doporučuje při nižším váhovém odhadu což není můj případ a nechci riskovat že praskne jizva a nechám tu 3 děcka, to raději zvládnu ještě císař, zatim jen spekuluji ale neplánují.
@Blackyyy to je smutné, mame taky pejska a neumím si představit až jednou tato smutná událost nastane i u nás, nase bude mít v květnu 11 roku
@Blackyyy mam dva psy a tohle je nocni mura, ktera nas jednou ceka. Strasny. Drz se
![]()
@Petty4 dekuju moc ![]()
@alexa37 hele to je jasny. Jsou proste veci, ktere maji prednost a tou hlavni je, aby ty jsi byla v poradku. Sice dele, ale to se neda nic delat ![]()
@alexa37 A to by mě třeba zajímalo, jakou roli v případném plánování dalšího císaře hraje odstup jednotl. těhotenství. Naposled jsem rodila sekcí před 8 lety a teď čekám taky větší mimi. V úterý se dozvím, jestli mě nechají rodit spontánně, nebo musím zase císařem. Může ta jizva prasknout i po takové době, nebo už to bude zhojené? ![]()
@alexa37 @Berousik Děkuju holky..
Nejhorší na tom je, že tohle je naše druhá fenečka za půl roku, ta první odešla na tu stejnou nemoc v dubnu.. Bohužel máme kavalíry, a ti na nemoci srdce a plící dost trpí, oběma se zalévaly plíce vodou a nemohly dýchat.. teď už máme jen tu jednu naši poslední ![]()
@Romilda známá co je s náma v uzavřené skupině po IVF má 41,tec byla na planovanem císaři po 20 letech.
Jinak by se měla hlídat jizva a měřit, to je taky rozhodující, chci se na to měření v úterý zeptat, zatim mi ji doktor nekontroloval, četla jsem dost diskuzi a taky záleží na porodnici.
Po císaři by se mělo přihlížet na velikost mimi, tloušťku jizvy a nesmí se porod vyvolat tabletou, prej jsou pak silnější kontrakce a to je rizikové.
Já nejsem po císaři ani 2 roky. V úterý jdu naposled ke svému tak asi jizvu budu řešit už v porodnici.
Ale pokud bude malý větší jak to je doposud, tak to riskovat nebudu, aby se pak něco stalo a nechala tu 3 děcka.
Ale jinak rodit není problém, ja jsem domluvená, že budu mít plánovaný císař, s tím že to rodit přirozeně nevylučuje.
Taky už chci rodit, zítra začínám 39.týden a přijde mi ze budu těhotná ještě celou věčnost
![]()
@Berousik Gratuluji k holčičce.
Ať se vám moc daří a malá pěkně prospívá. ![]()
Holky co myslíte, provádíme doma rekonstrukci a můj natřel kovové schody syntetickou barvou, která mi zasmradila celý byt a nedá se to vyvětrat. Už je to třetím dnem a smrdí to pořád hrozně. Mám z toho hroznou radost, dneska jsem mu vynadala, že nepoužil akrylovou barvu a že nás tady všechny otráví. Jen co jsme sem přijeli, bolí mě hlava a nemůžu spát, protože mi vrtá hlavou, jestli to nemůže ublížit miminu.
@Verča P. Nejsu odborník, je to jen subjektivní názor, ale myslím že nijak zásadně mu to ublížit už nemůže, spíš je mu to jen nepříjemné jako tobě. Kdyby to bylo v prvním trimestru, tak by to možná nebezpečné být mohlo, protože to se v miminku orgány teprve vyvíjí, teď už máš v bříšku hotové mimi.
Určitě se ale nestresuj, to miminku bude vadit možná víc než ten smrad.