TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
860
8.11.16 12:45

Teda to jsou ale predporodni manévry… :)
Já třeba nijak na porod nespěcham, jsem hlavně ráda, že jsme vydrželi 2v1 do ukončeného 36týdne a mimiskovi jsem řekla ať přijde, až bude připravený. Nebudu tomu pomáhat.
V noci mě ale vzbudily tak silné bolesti, až jsem měla pocit, že si ta slova vyložil po svém a už je to tady, ale byli to jen poslicci. Naštěstí.
Přistihla jsem se, že ještě ráda s porodem vydržím, i přes to nesnesitelné brnění rukou a celkovou neohrabanost. Přece jen do termínu ještě 18dnů zbývá a v bříšku je mu teď ještě dobře.
U mě jde už o zřejmě poslední těhotenství, tak si to chci co nejvíc užít ;) Ale těším se strašně moc, až tady bude chlapeček s námi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.11.16 13:09
@Romilda píše:
Teda to jsou ale predporodni manévry… :)
Já třeba nijak na porod nespěcham, jsem hlavně ráda, že jsme vydrželi 2v1 do ukončeného 36týdne a mimiskovi jsem řekla ať přijde, až bude připravený. Nebudu tomu pomáhat.
V noci mě ale vzbudily tak silné bolesti, až jsem měla pocit, že si ta slova vyložil po svém a už je to tady, ale byli to jen poslicci. Naštěstí.
Přistihla jsem se, že ještě ráda s porodem vydržím, i přes to nesnesitelné brnění rukou a celkovou neohrabanost. Přece jen do termínu ještě 18dnů zbývá a v bříšku je mu teď ještě dobře.
U mě jde už o zřejmě poslední těhotenství, tak si to chci co nejvíc užít ;) Ale těším se strašně moc, až tady bude chlapeček s námi :srdce:
:dance: moje slova a jsem fakt rada, ze nejsem sama, kdo na mimco nespecha. Ja tohle vyhaneni fakt nechapu, zvlast o tri tydny driv 8o proc nedoprat diteti to nejlepsi a to prece je nejlepsi pece v deloze. I ty negativni pocity /ja uz nemuzu, at uz jde ven atd./ to dite vnima. No tak me boli kazdej krok, v noci nespim, otekaji nohy, snubak jsem davno sundala :lol: boze.
Mam termin v patek a az to bude, tak to bude :srdce:
Jedina kdo u nas specha, je dcera. Protoze jsem ji rekla, ze miminko ji donese darek :lol: tak mi vyhrnuje tricko a hulaka na bricho „tak uz vylez z maminkyyyyyyyyy“ :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5108
8.11.16 13:19

Tak já mám ještě 30 dní před sebou, je mi hrozně, lehnout si přes den nemyslitelné, navic si zítra dovezu velkou dceru z nemocnice tak budu lital ještě kolem ní, ale malého ještě ven nechci, to bude teprve kolotoč.
S plánovaným císařem to mám +- za 23,to už nějak dám, Eliska šla ven aniž by chtěla a tak si říkám jestli není taková díky tomu, mame pořád problém se spaním v noci, budi se a pláče.
Teď co není velká doma tak chodí s brekem v noci za náma.
Tak nebudu ničemu pomáhat, jen ať je kde chce být a císař budu chtít co nejpozději, třeba pak budu mít hodnější miminko než byla Eliška, Terka šla sama ven a byla zlaté dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
8.11.16 13:38

Holky, dnes jsem byla na schůzce se vedoucím lékařem porodnice domluvit termín plánované sekce atd. Přes 15-20 minut dělal podrobný ultrazvuk malého, průtoků v hlavě, v pupečníku, pak kontroloval placentu vnitřním ultrazvukem a termín? Nemám! :mrgreen: Prý si malej narval hlavu do porodních cest tak důkladně, že ji z půovního 1 cm vytlačil 3,5 cm nahoru a budu rodit přirozeně! :pankac: :pankac: :pankac: Dokonce i něco přibral, tak má teď v 38tt odhad 2750g, takže sice bude drobný, ale přibírá rovnoměrně. Nevidí tedy důvod pro sekci a čekáme na den D, kdy se řekne malý sám.
Jsem šťastná i v šoku zároveň 8o Půl roku se smiřuji s císařem a když jsem smířená, tak mi řeknou, že mám rodit normálně :lol: Já nemám nic nacvičeno s aniballem, nebyla jsem na žádném kurzu, mám první šálek maliníku a o lněném semínku jsem zatím jen slyšela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.11.16 13:40

@alexa37 to rikas dobre. Ono to tak vazne funguje. Pokud se narodi dite v pohode a dobrovolne, je to znat. Nejsou tolik uplakane, drazdive, lekave. Lepe spi, proste je to pohodove miminko. Dite vyvolavane /bohuzel jsou zdravotni duvody, kdy jinak nelze/ byva prave naopak neklidne a proste pravy opak. A plati to i pro deti, ktere citi tu nepohodu. Natrasane na schodech, sparene ve vane, vino a dalsi nesmysly. Jak tak koukam kolem sebe, tak to vazne dost sedi. Jsou samozrejme vyjimky, ale asi jako u vseho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
8.11.16 13:44

@Hanesi skvely :potlesk: taky jsem se vyhla sekci. Mala se umoudrila a zustala hlavou dolu. A taky uz sestoupila, tak by se to menit nemelo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
8.11.16 14:10

Já si nemyslím, že by tady někdo psal něco až tak šíleného o „vyvolávání“ porodu o 18 dní dřív :think: Hold asi nejsou všechny ženy tak stejně statečné a neužívají si ty pocity bolesti, nespaní apod. ;) Navíc nikdo nepíše, že by dělal kdo ví co, v teplé vodě (ne horké) se snad člověk koupe či sprchuje normálně, skleničku vína si snad dala občas každá a maliník je čaj který je dobrý na porodní cesty :nevim: Tak zase nevím, co se tu řeší a dělá se tu z těch, které jsou třeba v tom 38. týdnu nějaké krkavčí matky, že se snaží vyhnat dítě z dělohy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
8.11.16 14:15

@Hanesi Tak to je skvělá zpráva! :palec: S tím malinikem, lnenym seminkem a spol.to vůbec hrotit nemusíš, zabírá to stejně individuálně, spíš jde o ten pocit, možná i sugesci, že to může pomoct.
Držím pěsti ať všechno dobře dopadne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
8.11.16 14:19

@Hanesi Krásné výsledky :kytka: je super, že budeš nakonec rodit přirozeně. A stejně je senzační, že se to takhle umoudřilo v 38. týdnu, že?! :D :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
8.11.16 14:29

Dnes jsem byla na KTG a vypadá to, že tady s váma ještě nějaký čas pobudu. :) Zatím se nic nechystá. Poloha je naštěstí hlavičkou dolů, takže se pokusím rodit spontálně, tak jak jsem si přála. :potlesk: To je dobře, protože provádíme rekonstrukci a ještě chvíli budeme. Takže dva, tři týdny bych ještě vydržet potřebovala. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
8.11.16 14:39

@Verča P. :palec: Dneska od doktorů samé dobré zprávy :palec:
Verčo, tak třeba nám to vyjde a v té porodce se potkáme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
8.11.16 14:48

@Romilda @Blackyyy Děkuji holky ;)
Já mám teď jediný cíl - 3000g! Takže tak týden by si tam mohl ještě pobýt a pak šupky dupky za maminkou do náručí!!! Už se na něj všichni moc těší a ségra asi nejvíce :lol:
Musím ale začít posilovat kondičku, abych ten porod zvládla - od 20 týdne mám klidový režim, takže jsem v háji :lol: :lol: :lol: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
8.11.16 15:20

@Romilda Jsem taky moc ráda. Popravdě jsem si nebyla jistá, jestli se neotočil nožičkama, protože se v břichu tak mlel a kopal každý den jinde, že už jsem se obávala, že budu rodit zase sekcí. Celkem nechápu maminky, které chtějí rodit císařem bezdůvodně, třeba jen proto, že se chtějí vyhnout porodním bolestem. Já se třeba na porod těším (i bojím), jsem asi blázen, ale je to tak. Jak tu někdo psal, myslím, že pro dítě je to nejlepší způsob, jak přijít na svět. Dcera šla sekcí, jak už jsem psala a byla hrozně podrážděná, uplakaná, stavěla se do mostu, což je známka podrážděného nervového aparátu…prostě není to ono. Tak třeba se potkáme v porodnici i když ty máš o něco dřívější termín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
9.11.16 14:09

Holky, sledovala jste některá dokument ČT Čtyři v tom? Jak se vám to líbilo? Já jsem ho na i-vysílání objevila teprve před pár týdny a nadšeně jsem shledla všechny tři série. Teď před porodem je to pro mě něco jako „povinná četba.“ Hlavně teda ty porody jako takové úplně prožívám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2929
9.11.16 15:24

@Petty4 v sobotu nás pustily domů, rodila jsem v fn Olomouc.. @Verča P. porod.. no 1.11. ráno ze mě vyšlo moc hlenu, už ale asi týden před tím odcházela krvavá zátka.. no od odpoledne mě začínaly ms bolesti, ale protože jsem měla narozeniny a jezdily návštěvy, tak jsem to nijak nevnímala, říkala jsem si, zas poslíčci. v 17h odjela poslední návštěva, to už mi teda bylo hodně nepřijemný, dala jsem sprchu a bylo to horší, hodně do zad… tak jsme jely, branka na dva prsty volně.. to bylo kolem 18 h, pak jsem čekala na porodním boxu, bolesti intenzivněly a zkracovaly se intervaly, chodila jsem skákala na baloně ale to moc bolelo. Dala jsem si epidural, tak už mě bolesti přešly a měla jsem jen tlaky.. bylo mi tak faaaajn a 3 hodiny v kuse jsem hopsala.. cítila jsem ty tlaky na spodek, postupně mě kontrolovali a postupně jsem se otevíraa, pak už jsem zas začínala cítit bolesti, ikdyž mi zvyšovali epidural, tak na ty bolesti to nepomáhalo, už jsem se nehnula z postele a každou kontrakci mmačkala postel.. až už to extremně bolelo a moc jsem chtěla tlačit, pořád řákali ještě chviličku ještě chviličku, pak najednou nalítalo plno lidí, bylo to takový hektický, já se soustředila na bolest a na dýchání a najednou mi říkali tlačte tlačte, a chtěli brát zvon, to jsem už dostala strach říkám co se děje, bude nástřih? no a ta dr říká " na hraní si s nástřihem není čas, vy tlačte spodem a my budeme tahat dolem" já v tu chvíli myslela že chcípnu, toho zvonu se strašně bojím. Takže jsem tlačila jak o život, pořádně mě střihla a malej byl venku na 2-3 zatlačení. Manžel potom říkal celej vyklepanej, že tam najednou lítaly doktoři něco si říkali až o sebe zakopávali.. jsem štastná že je to za námi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí