TP listopad/prosinec 2016 :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26716
3.11.16 18:35

@Romilda Vubec. Ja pouzivam sprchace od biodermy a ty nevysusujou, tak neni potreba mazat. A bricho mam fakt uplne ciste, bez jedine jizvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
4.11.16 09:17

Já už jsem téměř bez břicha :D uvažuju ze začnu chodit běhat, ale nevím od jakého týdne po porodu by to tak bylo možné :andel: musím se dostat do formy, jelikož přelom prosinec/leden obsedám kobylu a ta je drak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
4.11.16 10:46

Ahoj holky :)
Já byla včera na kontrole v porodnici (37tt) a příští týden domlouváme sekci a myslím, že to bude taky příští týden. Malý je malý, moc nepřibírá - odhad má 2500g a co týden přibere max 100g. Placenta je stále moc nízko, 1cm od branky, nefunguje zřejmě jak by měla a malého dostatečně nevyživuje :/ naštěstí zatím nestrádá, průtoky jsou v pořádku, tak máme čas naplánovat sekci.
Už se na prďolku moc těším, bude to takový malý králíček :hug:

Jinak mě už týden trápí nějaký muribundus - rýma, krk, dutiny - ach jo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
4.11.16 10:48

@Petty4 Počkala bych až po ukončeném šestinedělí ;) Respektive - do konce roku si dej pohov a od ledna začni makat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.11.16 10:51

@Petty4 Taky bych s během začala asi až po šestinedělí :palec: A obdivuju tě, že nad tím vůbec přemýšlíš, já běh nesnáším ať jsem zkoušela tomu přijít na chuť jakkoliv :lol: Takže já to pak hodlám vysportovat vycházkami z kočárkem a po šestinedělí zařadím cvičení pilates, které miluju a dělá krásnou postavu - a rychle :pankac:
@Hanesi Tak hlavně že je brouček jinak v pořádku a budeš ho mít už brzy u sebe :hug: Ani nevíš, jak ti to závidím že už si ho budeš moct pochovat :srdce:

Jinak mě od včera od večera bolí bříško jako kdybych to měla dostat, ale fakt jen slabě, žádné menstruační křeče to nejsou… Takže pochybuju, že by se něco začalo dít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
4.11.16 10:57

@Petty4 Já bych taky počkala těch 6 týdnů. Má to svůj smysl. Všchno se hojí, zatahuje. Zbytečnou zátěží by sis mohla ublížit. Jinak je fajn, že se cítíš tak dobře a plná elánu. :D Já jsem byla jak vyždímaný citron. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
4.11.16 11:38

@Petty4 „Já už jsem téměř bez břicha.“ Týden po porodu??? Šťastná to žena :D

Já jsem byla dnes poprvé na ozvach, všechno je v pořádku, srdíčko 130-160,kontrakce vesměs žádné, akorát doktor říkal, že mám zmekcene děložní hrdlo, ale na porod to není. Tak nevím…souvisí to nějak se zkracujícím se čipkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
4.11.16 11:55

@Romilda Tak to je fajn, že monitor dopadl dobře :hug: to já jsem z toho dalšího monitoru nervózní až tam zase uvidím ten šílený tep :roll:
Já si myslím, že to s tím zkracujícím čípkem nesouvisí, ale vůbec nevím teda :think: Osobně zkušenost s ani jedním nemám, nebo o tom aspoň ještě nevím (poslední kontrola byla min. týden) :nevim: Uvidíš jestli napíšou holky třeba :-) A to tě potom kontrolovali po monitoru? Jenom pohmatem vevnitř nebo ti dělali i UTZ? Mě právě budou kontrolovat až příští týden, protože jak mě ten monitor natáčeli 2×, tak mě prý nechtěli už trápit.. Tak teď mě to štve, že nic nevím od min. týdne. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
4.11.16 12:15

@Blackyyy To je zvláštní, že řekli, že už tě nebudou trápit vyšetřením. Tos asi musela být pořádně vystresovana :think: Myslela jsem, že pohmatove vyšetření je běžnou součástí prohlídek, zvlášť teď před porodem. Mě dneska sestra po ozvach říkala, že monitorování samo o sobě není jediným průkazným ukazatelem toho, zda se porod blíží. Tak mě teda pak dr. vyšetřil, vzal stěry na streptokoka, a díval se na utz jaký je průchod pupecnikem a kolik mám plodovky. Jen mi nechtěl udělat váhovy odhad, prý to už nechá na porodnici, ať rozhodnou, jestli budu schopná rodit normálně, nebo pujdu zase císařem.(Miminko se zdálo být v 31.týdnu o 14 dnů větší).Za týden mám poslední prohlídku a pak už mě předá porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
5.11.16 15:59

@Hanesi @Blackyyy @Verča P. no já mám úplně nejraději jogu :andel: s tou chci pomalilinku začít tak za 3-4 týdny. Běhání mě napadlo jako takový rychlejší způsob dostat se do formy, ale je fakt, že nikdy mě to dlouho nebavilo a teď jak se mi nalila prsa, tak to moc na běh nevidím :D

@Hanesi jestli malý už moc nenabírá, tak to mu určitě bude lépe venku ;) měli jsme paní v porodnici, které lékaři doporučili císař jelikož miminko už taky moc nenabíralo, ona to odkládala co to šlo a pak měla problémy holčičku i rozkrmit a ve finále s ní měla víc práce jak my s naší, která byla narozená mnohem dřív, jelikož oni s tím bojovali fakt už stále… takže není na co čekat, příští týden jděte do toho :palec:

@Romilda no s tím břichem se sama docela divím :D asi ty olejíčky, že kůže zůstala hodně elastická…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
6.11.16 05:20

Holky chci se zeptat vcera jsem si vsimla ze.mi.nejak otelaji prsty.ma.rukou a nohy zatim nic exrrrtra ale i muj si vsimnul
U.dr jsem byla 32tt v utery zacinam 35+ takze 36
a. kontrola je 23.11
U prvniho sem.to nemel. tak se bojim tlak sem mel vzdy ok tak nevin jestli.treb.neni velky :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
6.11.16 06:15

@sukynecka01 Ani nevíš, jak ti rozumím :hug: S tímhle bojuju už dva měsíce. Je to i důvod, proč teď nespim a su na emiminu :)
Ale můžu tě uklidnit, je to úplně normální, pokud to neprejde do nějakých extrémních otoku a nezvýší se ti tlak a bilkovina v moči, pak by to mohla být preeklampsie.
Byla jsem s tím i na neurologii a řekli mi, že jsou to zacpane karpalni tunely, že to po porodu vymizí, což potvrzuje i vetsina maminek tady v diskuzich.
Je to ale strašně nepříjemné, hlavně v noci mi ty ruce úplně mrtví, že v nich ani nemám cit. Takže o probrnenych nespavych nocích vím své. Pomoct trochu ulevit může ledovani rukou, nebo stahujici navleky. A nohy vyhodit chvíli nahoru, ať se odkrvi.
Praktikuju všechno, ale má to jen krátkodobý účinek.
Musíme prostě vydržet a doufat, že po porodu bude dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
6.11.16 07:59

@Romilda Ahoj, já mám s karpálama problémy už pár let, ale poslední týdny je to horší a horší. V noci spím tak do 2-3h, pak se jenom převaluji a hledám polohu, ve které by mi nemrtvěly ruce. Ale ať je dám jakkoliv, nic nepomáhá. Přes den mi pořád něco padá z ruky a dneska ráno jsem nebyla schopná ani nakrájet chleba. Tohle jsem v prvním těhotenství neměla. Je dost nepříjemné, že se nevyspím už teď, když vím, co mě ještě čeká po porodu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2199
6.11.16 08:15

No ja k dr. nechcii az toho 23.11 prave.mam jot
a sama bilkovinu neppznam ani tlak tak se bojim vseho haha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
6.11.16 09:41

@Verča P. Tak já to mám jak přes kopirak, kolem 2 ráno se budim a pak už jen čumakuju do zdi. Oči mi pak často padnou na hodiny, kde nezřídka zahlednu čas 3:15. A to mi pripomene, ze existuje horor, který se jmenuje 3.15 zemřeš. Tak ještě že jsem ho neviděla :lol:
No nic holky, musíme to vydržet, co jiného nám zbývá. Ale už se nám to krátí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí