Poradna duly
Jana Čurdová
@Romilda Vubec. Ja pouzivam sprchace od biodermy a ty nevysusujou, tak neni potreba mazat. A bricho mam fakt uplne ciste, bez jedine jizvy.
Já už jsem téměř bez břicha
uvažuju ze začnu chodit běhat, ale nevím od jakého týdne po porodu by to tak bylo možné
musím se dostat do formy, jelikož přelom prosinec/leden obsedám kobylu a ta je drak ![]()
Ahoj holky ![]()
Já byla včera na kontrole v porodnici (37tt) a příští týden domlouváme sekci a myslím, že to bude taky příští týden. Malý je malý, moc nepřibírá - odhad má 2500g a co týden přibere max 100g. Placenta je stále moc nízko, 1cm od branky, nefunguje zřejmě jak by měla a malého dostatečně nevyživuje :/ naštěstí zatím nestrádá, průtoky jsou v pořádku, tak máme čas naplánovat sekci.
Už se na prďolku moc těším, bude to takový malý králíček ![]()
Jinak mě už týden trápí nějaký muribundus - rýma, krk, dutiny - ach jo ![]()
@Petty4 Počkala bych až po ukončeném šestinedělí
Respektive - do konce roku si dej pohov a od ledna začni makat ![]()
@Petty4 Taky bych s během začala asi až po šestinedělí
A obdivuju tě, že nad tím vůbec přemýšlíš, já běh nesnáším ať jsem zkoušela tomu přijít na chuť jakkoliv
Takže já to pak hodlám vysportovat vycházkami z kočárkem a po šestinedělí zařadím cvičení pilates, které miluju a dělá krásnou postavu - a rychle ![]()
@Hanesi Tak hlavně že je brouček jinak v pořádku a budeš ho mít už brzy u sebe
Ani nevíš, jak ti to závidím že už si ho budeš moct pochovat ![]()
Jinak mě od včera od večera bolí bříško jako kdybych to měla dostat, ale fakt jen slabě, žádné menstruační křeče to nejsou… Takže pochybuju, že by se něco začalo dít ![]()
@Petty4 Já bych taky počkala těch 6 týdnů. Má to svůj smysl. Všchno se hojí, zatahuje. Zbytečnou zátěží by sis mohla ublížit. Jinak je fajn, že se cítíš tak dobře a plná elánu.
Já jsem byla jak vyždímaný citron. ![]()
@Petty4 „Já už jsem téměř bez břicha.“ Týden po porodu??? Šťastná to žena ![]()
Já jsem byla dnes poprvé na ozvach, všechno je v pořádku, srdíčko 130-160,kontrakce vesměs žádné, akorát doktor říkal, že mám zmekcene děložní hrdlo, ale na porod to není. Tak nevím…souvisí to nějak se zkracujícím se čipkem?
@Romilda Tak to je fajn, že monitor dopadl dobře
to já jsem z toho dalšího monitoru nervózní až tam zase uvidím ten šílený tep ![]()
Já si myslím, že to s tím zkracujícím čípkem nesouvisí, ale vůbec nevím teda
Osobně zkušenost s ani jedním nemám, nebo o tom aspoň ještě nevím (poslední kontrola byla min. týden)
Uvidíš jestli napíšou holky třeba
A to tě potom kontrolovali po monitoru? Jenom pohmatem vevnitř nebo ti dělali i UTZ? Mě právě budou kontrolovat až příští týden, protože jak mě ten monitor natáčeli 2×, tak mě prý nechtěli už trápit.. Tak teď mě to štve, že nic nevím od min. týdne. ![]()
@Blackyyy To je zvláštní, že řekli, že už tě nebudou trápit vyšetřením. Tos asi musela být pořádně vystresovana
Myslela jsem, že pohmatove vyšetření je běžnou součástí prohlídek, zvlášť teď před porodem. Mě dneska sestra po ozvach říkala, že monitorování samo o sobě není jediným průkazným ukazatelem toho, zda se porod blíží. Tak mě teda pak dr. vyšetřil, vzal stěry na streptokoka, a díval se na utz jaký je průchod pupecnikem a kolik mám plodovky. Jen mi nechtěl udělat váhovy odhad, prý to už nechá na porodnici, ať rozhodnou, jestli budu schopná rodit normálně, nebo pujdu zase císařem.(Miminko se zdálo být v 31.týdnu o 14 dnů větší).Za týden mám poslední prohlídku a pak už mě předá porodnici.
@Hanesi @Blackyyy @Verča P. no já mám úplně nejraději jogu
s tou chci pomalilinku začít tak za 3-4 týdny. Běhání mě napadlo jako takový rychlejší způsob dostat se do formy, ale je fakt, že nikdy mě to dlouho nebavilo a teď jak se mi nalila prsa, tak to moc na běh nevidím ![]()
@Hanesi jestli malý už moc nenabírá, tak to mu určitě bude lépe venku
měli jsme paní v porodnici, které lékaři doporučili císař jelikož miminko už taky moc nenabíralo, ona to odkládala co to šlo a pak měla problémy holčičku i rozkrmit a ve finále s ní měla víc práce jak my s naší, která byla narozená mnohem dřív, jelikož oni s tím bojovali fakt už stále… takže není na co čekat, příští týden jděte do toho ![]()
@Romilda no s tím břichem se sama docela divím
asi ty olejíčky, že kůže zůstala hodně elastická…
Holky chci se zeptat vcera jsem si vsimla ze.mi.nejak otelaji prsty.ma.rukou a nohy zatim nic exrrrtra ale i muj si vsimnul
U.dr jsem byla 32tt v utery zacinam 35+ takze 36
a. kontrola je 23.11
U prvniho sem.to nemel. tak se bojim tlak sem mel vzdy ok tak nevin jestli.treb.neni velky :/
@sukynecka01 Ani nevíš, jak ti rozumím
S tímhle bojuju už dva měsíce. Je to i důvod, proč teď nespim a su na emiminu ![]()
Ale můžu tě uklidnit, je to úplně normální, pokud to neprejde do nějakých extrémních otoku a nezvýší se ti tlak a bilkovina v moči, pak by to mohla být preeklampsie.
Byla jsem s tím i na neurologii a řekli mi, že jsou to zacpane karpalni tunely, že to po porodu vymizí, což potvrzuje i vetsina maminek tady v diskuzich.
Je to ale strašně nepříjemné, hlavně v noci mi ty ruce úplně mrtví, že v nich ani nemám cit. Takže o probrnenych nespavych nocích vím své. Pomoct trochu ulevit může ledovani rukou, nebo stahujici navleky. A nohy vyhodit chvíli nahoru, ať se odkrvi.
Praktikuju všechno, ale má to jen krátkodobý účinek.
Musíme prostě vydržet a doufat, že po porodu bude dobře ![]()
@Romilda Ahoj, já mám s karpálama problémy už pár let, ale poslední týdny je to horší a horší. V noci spím tak do 2-3h, pak se jenom převaluji a hledám polohu, ve které by mi nemrtvěly ruce. Ale ať je dám jakkoliv, nic nepomáhá. Přes den mi pořád něco padá z ruky a dneska ráno jsem nebyla schopná ani nakrájet chleba. Tohle jsem v prvním těhotenství neměla. Je dost nepříjemné, že se nevyspím už teď, když vím, co mě ještě čeká po porodu… ![]()
No ja k dr. nechcii az toho 23.11 prave.mam jot
a sama bilkovinu neppznam ani tlak tak se bojim vseho haha
@Verča P. Tak já to mám jak přes kopirak, kolem 2 ráno se budim a pak už jen čumakuju do zdi. Oči mi pak často padnou na hodiny, kde nezřídka zahlednu čas 3:15. A to mi pripomene, ze existuje horor, který se jmenuje 3.15 zemřeš. Tak ještě že jsem ho neviděla ![]()
No nic holky, musíme to vydržet, co jiného nám zbývá. Ale už se nám to krátí ![]()