Poradna duly
Jana Čurdová
@Blackyyy Tak můžeš zkusit prostaglandinovou metodu, je bezbolestna a velice příjemná
Ovšem zabrat může jedině tehdy, když už jsou porodní cesty připravené. Mně třeba zabrala, ale měla jsem už den před TP. Každopádně chlapi mají tuhle metodu velice rádi ![]()
@Romilda Haha, to je fakt, že přítel by to asi ocenil
Tak že by jsme se večer pokusili..?
I když teda už ani nevím, jakou polohu zvolit, je to už takové trapné a nepříjemné jak jsem obrovská a neohrabaná
Co mi říkala min. týden doktorka, tak mám malou sestouplou už hodně v pánvi a vypadá to, že budu rodit tak ty dva týdny před termínem, podle ní.. což mi vychází na příští týden tak bych to mohla trochu popostrčit
Na porodní cesty piju asi už třetím týdnem maliník, tak jsem zvědavá jestli to pak bude nějak účinkovat a malá půjde ven jak po másle
Ty piješ maliník, nebo připravuješ se nějak na porod?
Ty jo holky, asi je teď něco ve vzduchu, taky mě teď nebylo dobře. Jako bonus jsem chytla nějakou virózu, takže jsem pět dní jen ležela, pila čaj s medem, posmrkala mraky kapesniku a myslela, že si vykašlu průdušky. Do toho mimi kopalo tak jaksi míň, ale už je to nejhorší snad za mnou. Děsila mě představa, že bych se rozrodila a musela rodit nemocná a pak někde s rouškou v porodnici, abych nenakazila ostatní.
Aspoň že je to emimino, vždycky se těším na nové příspěvky, a jak se vám daří a co je u vás nového.
Já teprve končím 32tt, ale mám toho dost. Asi to je tema dvojcatama. S dcerou jsem byla v pohodě do konce, ted už se tesim az budou venku..ale ještě alespoň 4tydny musím vydržet. Navíc starání se o malou mi moc nepřidává..jsem ze všeho unavena, všechno boli a nálada pod psa.
@Blackyyy Malinik, ani odvar ze lneneho semínka nepiju, jen promazavam hráz. Co tak čtu tady diskuze, někomu tohle všechno pomohlo, někomu vůbec. Ale určitě se tím nedá nic pokazit. Na co ale fakt nekaslu (když zrovna doopravdy nekaslu
) je promazávání bříška, to dělám fakt poctivě několikrát denně. Už sice padlo za vlast 6 krémů, ale věřím že právě díky tomu nemám ani v třetím těhotenství skoro žádné strije. A břicho mám teda fakt obrovské.
@sukynecka01 tak mě se motá hlava už dlouho, vadi mi i v noci když se přetáčím z jednoho boku na druhý
@Blackyyy tak já už bych taky nejradějirodila, ale nějak se mi to nehodí
@Romilda čekám třetí, bricho jsem měla obrovské pokaždé, nikdy jsem nemazala a nepopraskalo, za to moje ségra mazala, břicho nemela velké a popraskalo
@Blackyyy Ivančice
ale jako všude, jsou tam příjemní i méně příjemní lidé, já měla štěstí, že to hlavní jsem řešila s těmi příjemnými
PA co šla po té naší byla vyloženě nesympatická
byli jsme velmi rádi, že nás už jen odvezla na oddělení ![]()
@Hanesi ani mi nemluv, po mém prvním porodu jsem byla z porodu tak vyděšená, že raději nebudu popisovat, už jsem se loučila s malou - no byla jsem vydeptaná solidně, na několik hodin jsem si uplně rozehnala kontrakce jak jsem se zasekla, že rodit nechci… ale tím, že to muselo být, tak jsem odvahu nabrala a vše se pak hezky rozjelo ![]()
@Blackyyy co se monitoru týče, moc to neřeš, já měla dělohu 20-40, pak 0, za pár hodin 90 a hodinu před porodem 20 a to jsem už měla pravidelný kontrakce
prý záleží na jakém místě to je…moc nechápu…
@Romilda @alexa37 jinak já během těhu mazala břicho i hráz, používala jsem teda oleje a né krémy a u mě výsledek super - na břiše už ani nejde poznat, že jsem byla těhotná, jako kůže lehce povolenější, ale vzhledové kůže krásná a porod bez nastřižení. Po porodu jsem použila zase olej na hráz a krásně se vše zahojilo ![]()
@Romilda ja jsem nemazala bricho ani u prvni ani ted a nemam ho vubec popraskane. Kamoska mazala a k nicemu ![]()
Jinak holky co se nastrihu tyka a nasledneho hojeni, doporucuji mazat hemagelem. Strasne rychle to hoji rany, opravdu super.
@Petty4 Takže jsi byla v Ivančicích spokojená jo? To je dobře
Já tam byla včera poprvé a zatím ten personál co jsem potkala a kdo u mě byl tak super. Ale samozřejmě nevidím vše sluníčkově a počítám i s tím, že někteří nebudou vždy nejpříjemnější.. Ale jinak si myslím, že budu určitě spokojená. Akorát jak jsem tam včera byla na tom monitoru na porodním sále, tak to na mě tak nějak zapůsobilo a jsem z toho celkem vyděšená, že tam pak fakt „na ostro“ budu
Když jsem tam šla pro moč na wc tak jsem si říkala, že sem mě pak pošlou vyčůrat po porodu.. no zkrátka to na mě dolehlo.
Ale i tak to už chci mít za sebou ať už to je jakkoliv ![]()
A já si masáž hráze teda nedělám, plánovala jsem, jak si koupím aniball, budu si masírovat hráz, atd. aby mě nemuseli nastřihnout a nakonec jsem se na to vyprdla no
teď už začínat nebudu ani to už nemá cenu beztak
Tak doufám a modlím se aby to bylo bez nástřihu
ale snad když je malá drobnější, nebude to třeba
Já si při prvním těhotenství koupila hrozně drahou mastičku na hráz a nakonec nanic. Rodila jsem císařem a musela jsem ji vyhodit kvůli prošlé expiraci. Maliník už jsem ani nepila, malá nebyla otočená. Teď zatím beru homeopatika a plánuju koupit olejíček na hráz a maliník. Lněné semínko mám taky, ale dávám si lněný olej, i kdyby nic, tak je velmi zdraví prospěšný.
Co se týče mazání břicha, tak mám velké štěstí, nejsem vůbec popraskaná. U dcery jsem vymazala nevím kolik mastiček a tentokrát mažu jen dětským olejíčkem a to taky nepravidelně a nemám ani strii. Přitom v 16-ti jsem popraskala dost, když jsem dospívala. Je to dáno i vnitřní hydratací. Hodně pít je důležité. ![]()
@Berousik
@alexa37
Ty jo a to vás to břicho vůbec nesvědilo, když jste ho nemazaly??? ![]()
Jako je fakt, že některé věci jsou dané i geneticky, třeba kámošce prošly břichem tři deti a bříško měla vždy měsíc po porodu - aniž by cvičila - úplně ploché, mě zase podezírají z těhotenství po prvním porodu pořád, což mi nevadí, jen pokud zrovna nejsu opravdu těhotná
Mě ploché bříško bude stát hodně námahy, jen kdybych nebyla tak líná cvičit… ![]()