Poradna duly
Jana Čurdová
Kdybych se chtěla zeptat, což jsem chtěla, tak bych to ani nestihla, protože mě vystrčila na kozu, strčila do mě prsty a během tří vteřin jsem byla dole
A během těch pár sekund než jsem slezla už si umývala ruce a byla pryč ze dveří.. Takže prostor opravdu nebyl, ale chápu, že to nemyslíte nijak zle
Kdyby ten čas a prostor byl, tak se samozřejmě ptám, nejsem ten typ co jen čučí a nechá si všechno nadiktovat, ale bohužel jak říkám. Bylo to tam včera fakt jak na běžícím pásu, do toho tam přijímali paní na vyvolání, pak tam asi dvě rodily, do toho tam chodili jejich chlapi, že ta chce epidural, té se motá hlava na míči
takže..
Uvidím, jestli budu 2v1 i příští středu tak se tak odbít nenechám rozhodně
Vybrala jsem si Ivančice kvůli jejich přístupu a tohle mě teda zklamalo ![]()
@Petty4 Jo, přesně tak. Mě nikdy takovýhle vyšetření nebolí, protože už jsem si na to tak zvykla, že mě to ani nepřijde, ale včera to byl teda mazec
Taky jsem měla co dělat, abych neskučela že to bolí ![]()
@Berousik Jinak ty máš zítra už termín, že? Jak se cítíš? Vypadá to, že budete termínoví? ![]()
@Blackyyy tak to je dobrej srumec
to chapu, ze jsi nestihla nic. Treba to byla proste jen vyjimka a priste budou mit vic casu. Ale zase neboj, kdyby byl nejaky jakykoli problem, tak by ti to rekla a resila…
Jj zitra mam termin. Nevim no, nijak zvlast nic nepocituju. Posliky mam kazdy vecer a uz jsem si na ne zvykla, ze mi budou snad chybet ![]()
Doktor vcera pri vysetreni prstem trefil hlavicku, rikal, ze je uz hodne nizko, ke vsemu mam malo te plodovky…muze to byt kazdym dnem. Rano mi manzel oskrabal auto, kdyby neco at muzu rovnou frcet ![]()
Ale jestli to bude dneska nebo za par dni je mi v podstate jedno ![]()
@Berousik píše: … Rano mi manzel oskrabal auto, kdyby neco at muzu rovnou frcet …
To jako, že se povezeš sama???
![]()
Jinak v porodnici je na vše méně času, jsou tam přednostnější akutnější případy a „poradna“ je jen banalita v porovnání s tím. Proto to tamní lékaři v případě, že je vše v pořádku příliš neřeší…
Jenže vysvětluj to mamince, která počítá každý den v týdnu od poradny do poradny a těší se, že uslyší nějaké novinky, že? ![]()
Já se taky snažím vždy ptát a tak se ptám raději hned dopředu, respektive jim sdělím, co bych chtěla vědět než mě vůbec začnou vyšetřovat a předejít tak tomu ![]()
Každopádně já do teď mívala jen ultrazvuky a monitor. UTZ ale spíše kvůli té placentě a tomu, že malý je menší než je tabulka. Vnitřní vyšetření jsem ale neměla alespon 2 měsíce, maximálně mi změřil délku čípku právě tím ultrazvukem, což ještě tento týden (14 dnů před TP) je cca 2 cm, takže se nejspíš nic nechystá ![]()
Tu bolestivost přisuzuji spíš tomu, že někdo má kráátké prsty a musí tam strčit celou pěst, aby dosáhl na konec čípku
![]()
@Hanesi nojo to je jeden z krizovych planu
ale tak pokud to bude jako s Anetkou, tak to dam. I kdyz je fakt, ze jsme jeli brzo, vyjukana prvorodicka. Tak jsem si jen tak obcas zafunela. Taky jsem tam pak X zbytecnych hodin cumakovala
Ted kdybych mela kontrakce po peti minutach, cesta trva deset, tak si v pulce zastavim ![]()
No a kdyby to mel byt masakr, zavolam rychlou. Samozrejme je varianta, ze me poveze manzel, ale je tu otazka dojezdu tchyne, den/noc, Anetka doma/ve skolce…proste podle situace se uvidi ![]()
A ja bych tam tentokrat chtela byt sama a jeho zavolat az na akci. Ja myslim, ze to budu zvladat lepe sama, nez s nim. U prvniho porodu byl od zacatku, byl mi oporou to ne ze ne, ale tak nejak tam byl stejne k nicemu /nemyslim to spatne, chapes…/…a clovek prece jen bere ohledy atd. Myslim, ze kdyz se budu moct soustredit jenom sama na sebe, bude mi lip. Jen jsem mu to jeste nerekla ![]()
Bolestivost vysetreni…nejhorsi byl mladej doktor v poradne, kdyz jsem cekala Anetku. A ten mel dlouhatansky klavirnicky prsty. Ja mu utikala na lehatku, to bylo fakt strasny. Kdyz odesel, sestra mi rikala, ze to od nej boli vsechny. Matlak asi, zatim jsem ho nepotkala a doufam, ze ho tentokrat ani nepotkam ![]()
Pohmatova vyšetření jsou mi celkově nepříjemná, od chlapa obzvlášť tak jaksi ponižující. Kdyby bylo na mě, stačí mi UTZ a KTG, však jestli se otviram vědět nepotřebuji, jenom to stresuje-člověk pak furt čeká, že to bude brzo a kolikrát se stane, že na pár prstů otevřená maminka nakonec rodí až po termínu. Že začíná porod poznám tak jako tak, buď praskne voda, nebo přijdou bolesti. Je podle mě rozumné, že se (někteří) doktoři snaží pohmatove vyšetření omezit na minimum, protože se může stát(a podle diskusí na emiminu to není až tak ojedinělé), že pak mamince zanesou do porodnich cest infekci a privodi akorát zbytečné komplikace. Takže já jsem třeba pro, aby se to u fyziolog. těhotenství s vnitřním vyšetřením moc nepřehánělo. A čím kratší dobu mě dr. vnitřně zkoumá, tím líp.
uuuuuffff uuuuuuz to mam za sebou ![]()
Dnes rano v 6,36 se narodila Adelka. Ma 3,5 kila a 50 cm a obe jsme v poradku. Porod…no prezila jsem
ne slo to rychleji nez s Anetkou a hlavne tentokrat prirozene bez vetsich zasahu a jakekoli chemie, jen vodu jsem nechala pichnout. Takze prima ![]()
@Berousik gratuluji k Adélce, ať jsem obě v pořádku a brzo doma
@alexa37 píše:
@Berousik gratuluji k Adélce, ať jsem obě v pořádku a brzo doma
Dekuju
byl volny nadstandard, dnes zacina fed cup, nespecham ![]()
@Berousik Jé, gratuluji k Adélce
Ať se vám oběma daří holky ![]()
@Berousik To je krásné oznámení při dnešní zachmurene sobotě ![]()
Z té zprávy čiší taková pohoda, že bych šla hned taky rodit ![]()
Moc gratuluji k Adélce a přeji všechno dobré ![]()
Tak a která z nás přijde na řadu teď?
![]()
@Romilda tak já ještě rodit nebudu, jen můžu závidět že to mají holky za sebou, ja mám termín až 8.12. a i přesto že se ledva batolím tak ať je ještě 3 týdny pěkně tam kde je, jak se říká že se dá na vše zvyknout, tak už si začínám pomalu zvykat, jen mě štve že zanedbávám Elišku, ma ji dost na krku Terka, ja si s ní tak max listuji knížky, u toho jde v klidu sedět, ale kostky musí za segrou a ven ji taky pošlu že segrou, je sice po operaci kolene, ale na chvilku je pošlu ať se malá vyvětrá
Dekuju holky za gratulace ![]()
Preju vam vsem take porod bez komplikaci, at si to uzijete a vzpominate v dobrem. Mne v podstate tento porod vyresil az trauma z porodu prvniho ![]()