Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak já mám termín taky 26.11. ![]()
Včera na monitoru jen jeden kopeček, ale ten vůbec nebolel a to mi to vylítlo až k 50 a zase dolů. naopak bolestivé tvrdnutí tam vůbec vidět nebylo no ![]()
Jsem volně na prst, čípek zatím je, hlavička naléhá, takže já jsem připravená a mimčo také
Pokud se mi začnou rozjíždět kontrakce, musím hned jet (kvůli té nízké placentě), ale úplně nejradši by si ten porod vedli sami, takže mám na úterý 22.11. nejpozději domluvenou indukci, do které se mi ale příliš nechce
Ale už to chci mít za sebou. Nabízela mi termín na pátek, ale když už teda, tak raději dříve, at už to je… Úplně nejvíc by se mi líbilo, kdyby mě přijali na hospitalizaci třeba v pondělí a čekali, až se porod prostě rozjede sám, když už to teda chtějí kontrolovat. Jenže v dnešní době je to nemyslitelné - nedostatečné kapacity lůžek
škoda no…
Suma sumárum, nejpozději v úterý rodím
![]()
@Hanesi Tak u mě taky hlavička naléhá v pánevním dnu, ale hrdlo uzavřené a čípek dělá jako by nic
I když pořád mě chlácholí i několik případů z okolí, kdy na tom byly holky stejně a za dva dny měli odrodíno
Ani nevíš, jak ti (v dobrém samozřejmě) závidím že už to máš za pár - v úterý!
Jinak, tu indukci máš domluvenou o 4 dny před termínem a celkově domluvenou prostě kvůli té placentě?
Já přemýšlím, že v úterý právě toho 22.11. kdy jdu klasika do porodky na monitor, zkusím si říct o Hamiltona.. ale nevím, jestli by mi ho udělali když budu 39+2, ale někde ho prý dělávají pár dní či týden před TP
Akorát teda si myslím, že se ten hmat nemůže dělat když nejsem ani trochu otevřená že? Přece jen se musí doktor dostat nějak do čípku či co ![]()
Už začínám být trošičku zoufalá, všechny tu rodí, či za pár dní rodit budou, nebo jsou otevřené atd. a já jak kdyby se mě to netýkalo
Vím, že se nález může z hodiny na hodinu změnit, čípek se může zkrátit, atd., ale to že už tři týdny mám stále stejný nález mě fakt neuchlácholí
A to mi doktorka tak před měsícem říkala, jak budu rodit o dva týdny dřív a že já rozhodně do TP nevydržím nebo nebudu přenášet ![]()
@Blackyyy Indukci chtějí kvůli té placentě. A ano tlačili mě až na pátek, protože o víkendu je tam méně lékařů, tak raději by, abych rodila v pátek. Ale já se bála to už odkládat, už je vše připravené a myslím si, že pokud nezačnu rodit do toho úterý, tak to i tak bude zázrak. Dcerka šla o dva týdny dříve - sama. Zkrátka jsem tu doktorku na to úterý ukecala, ale myslím si že rozdíl tří dnů je již zanedbatelný ![]()
Jinak to že jsem volně na prst může být už klidně delší dobu, nevím, protože mě nikdo již více než 2 měsíce vaginálně nevyšetřoval…
A jak se jinak cítíš? Já už nemůžu chodit, hrozně mě při každém kroku píchá dole v tříslech a za stydkou kostí ![]()
@Hanesi Tak to jo, já si říkala, že je to kvůli té placentě. Tak hlavně, že bude vše v pořádku a na druhou stranu je fajn, že si to přece jen chtějí pohlídat a nezanedbat to.. A určitě ty tři dny už jsou jedno, já jen spíš nevěděla, jestli to bylo na přání tvé nebo z nějakých jejich důvodů ![]()
Jinak jak se cítím.. no je to takové všelijaké.
Taky mívám často ty bolesti do třísel a taky mě hodně asi píchá na čípku či někde u té stydké kosti, fakt to neumím popsat kde se to nachází
A začalo mi teď od min. týdne tvrdnout dost břicho, hlavně večer, na což jsem teda vůbec netrpěla, naposledy někdy snad mezi 13-17 týdnem.
Mám je vždy na dotek jak šutr, třeba delší dobu, pak to povolí, pak se stahuje v intervalech, pak je zase tvrdé třeba půl hodiny že ani čůrat nemůžu.. Tak uvidíme. Ale už chci fakt, fakt moc rodit ![]()
@Blackyyy ja jsem sla rodit uplne zavrena, cipek dlouhy…poslali me domu, ze to jsou poslicci. To byl patek 17 hodin. O pulnoci jsem byla zpatky, pac ze me cosi vyteklo. Ja myslela, ze plodovka pac to bylo cire, ale pry plodovka ne, ze asi hlen a muze mit pry konzistenci jako voda a byt ciry. A mela jsem uz pravidelne bolesti. Daly se vydrzet, ale jela jsem kvuli te plodovce co jsem si myslela. Uz si me tam nechali, dali me na pokoj u salu s cipkem na bolest a mam se vyspat, ze rano se uvidi a sla bych jeste domu, protoze nalez nezmenen, ani krivka neukazovala nejakou jo akci. To byla jedna rano. Ja pospavala, ale budily me kontrakce. Ve 4 rano uz jsem zacala hucet, uz to zacalo fakt bolet. Dosla PA, prohmatla a rika zacinate se otvirat, ale jde to pomalu. Ja sla do sprchy s tam jsem byla hodinu, do peti. Pri kontrakci jsem si sprchovala zada a trisla horkou, az varici vodou a bolelo to o dost mene. Ale byla jsem jak spareny prase
v tech pet uz to ale fakt bolelo, i jsem si trochu zarvala. Dosla zase PA a rikala, ze cipek zmizel, jsem na 6 a mam volat manzela. Jsem myslela, ze spatne slysim
to bylo skvely. Muz dojel v 5,30, pichla mi vodu, v 6,36 se Adelka narodila. Timto sahodlouhym neplanovanym popisem /jsem chtela ve zkratce, ale nepovedlo se
/ jsem ti chtela rict, ze otevrit a ztratit cipek muzes fakt temer z hodiny na hodinu ![]()
@Berousik Díky za podrobný popis
tohle je třeba pro mě příjemné povzbuzení :palec
Nechci na porod spěchat, ale vzhledem k možným komplikacím, které díky momentálnímu stavu hrozí, mi to dává naději, že už fakt můžu porodit kdykoli a snad i tak, jak bych si přála - spontánně a relativně rychle, přestože se ještě neoteviram.
Já jdu do porodnice 24,chteli mě v úterý, ale mě pasují čtvrtky a pátky, to tam mám Terku na praxi, tak mám domluvené s učitelkou že mi když tak Terku půjčí kdybych neměla hlídání pro Elišku.
V pátek jde Terka vytahovat stehy tak jdu sepsat porodopis.
Dneska mě bolí spodek, uplně cítím hlavičku, ale rodit snad nebudu, mam ještě čas, hold ty poslední dny nebudou procházka růžovým sadem.
Dneska hodin Elišku na krk Terce a budu polehávat, preci jen včera jsem byla celý den na nohách a dnes i dopoledne, ale už dojela Terka tak můžu ležet, mela jít původně za kamarádkou, ale té nebylo dobře tak jsem byla i ráda že jede domů.
Tak to mám taky za sebou.
Matěj přišel na svět dnes v 9:18 s váhou 2710g. Jsem hrozně ráda, že to mám za sebou a že je prcek zdravý. Přeji vám všem také zdárný porod bez komplikací a spokojené miminka. ![]()
@Verča P. Juu, tak to byl ficak
gratuluji a ukaž prdolu a dej více podrobností ![]()
Já ti tak závidím!! ![]()
@Verča P. Páni, to je ale krásné překvapení! Tak moc gratuluji! a závidím!
Napiš jak to vše probíhalo a jak k tomu vlastně došlo, že to byla taková rychlovka z ničeho nic?
![]()
@Hanesi Taky závidím! Kruciš ty to budeš mít aspoň v úterý ale co já? To je ve hvězdách
![]()
@Verča P. Taky se přidávám s gratulací, tak jsem zvědavá na průběh, musela to být rychlovka.
No to byla rychlovka, ale jak se to vezme. Spíš v tom, že nic nenasvědčovalo porodu, ještě v úterý jsem byla na kontrole a nic nebylo připravené. V jednu v noci jsem začala krváceta do toho kontrakce, tak jsme jeli. Měla jsem je hned od začátku v krátkých intervalech, 5-7 minut. V porodnici už po 4 minutach, ale hrdlo uzavřené, krček celý. Během 2 hodin mi odešla zátka i s krčkem a vodou, všechno naraz. Pak odešla porodní sestra a nastoupila ddruhá, která na mě dlabala a po dvou hodinách už jsem ji prosila, ať se na mě podívá, že mám pocit, že jsem nachystana. Zkontrolovala a skutečně hlavička naléhala a já byla otevřena. Tlačit mi moc nešlo, byla jsem dost vysílená. No zvládli jsme to nakonec a bez epiduralu.
Ale už nikdy více. ![]()
@Blackyyy ja beru jen jeden sacek denne. Takze postupne nejde vysadit jen naraz ![]()
Pockam dodo patku a vysadimat jesze. Dnesv poslednise sacek mam…dnes ksem 36+2 ![]()
@Verča P. Moc gratuluji k Matyskovi
Pane jo, to je ale prekvapko. Tak kdoví, jestli se v té porodnici nakonec ještě nepotkame. Mám co dělat
Hlavně, že jste oba v pořádku ![]()
A jak to teď vypadá na odd. sestinedelek? Jste na pokoji po dvou, nebo už po třech?
@Romilda No ani se neptej, je to tu hrůza, pokud možno počkej až po vánocích.
Dělají rekonstrukci pokoju, takže cely den vrtaji. Půlka chodby je neprůchodná, pokoje po třech. Nadstandard podle mě taky nefunguje. Ještě jsem se neptala, ale po dnešní noci, kdy jsem napsala 1h, bych si i řada priplatila. ![]()