Poradna duly
Jana Čurdová
@Romilda Jo, sami doktoři občas ani neví co mluví
Já jsem naštvaná na svou gynekoložku, za to co mi už před měsícem řekla, jak budu rodit a že s termínem nemám počítat a blabla
Dnes jsem se o tom bavila s jednou PA a ta říkala, že nemá ráda když tohle doktorky maminkám říkají protože právě pak je člověk nervní a v pohotovosti měsíc předem
Jinak s tím Hamiltonem.. pokud to (doufám, že ne) doklepu do příštího pondělí, takže den po TP, jsem zvědavá, jestli mi to nabídnou a jestli ne tak si o něj určitě řeknu, už jsem se na to chystala dnes ale nakonec jsem si to rozmyslela ![]()
S tím „vypuzovacím sexem“ jsem teď někde četla, že aby to fakt mělo účinek na spuštění porodu - muselo by se snad co 2 hodiny a takhle celou dobu a ještě pak jen ležet, aby to sperma zůstávalo vevnitř a kupilo se ![]()
@Romilda mě řekl primář že jizva prej nemá vliv tak nevím, jinak já už se smířila s císařem, do porodnice jdu ve čtvrtek a to už domluvime termín, v pátek si skončím na odběry a v pondělí pro výsledky a ještě anesteziologie a počítám koncem týdne pošupu.
Já oproti holkam mám maleho dole, ma to výhodu že mě nepálí žáha, ale zas bolí celý spodek.
@Blackyyy mě u Elišky Hamilton dělali, akorad sem sotva solezla k autu a stejně nic, vyvilávat by bylo riskantní vzhledem k mému tlaku tak mě šmikli.
Zas bylo dobré že sem jela jen na kontrolu kvůli tlaku a nečekaně mě udělali císař, aspon jsem neměla stres dopředu.
@Romilda @Blackyyy Hamiltona jo…tyjo statecne to zeny ![]()
Preju, at to mate co nejdriv za sebou. Ty posledni dny se vlecou, clovek se boji a vsichni se furt ptaji kdy uz to bude. Jak kdybyste to mely vedet co ![]()
S tim vyvolavacim sexem…ja prave taky slysela, aby sperma melo ty ucinky, chtelo by to aspon litr
ale zase je fakt, ze tam jsou dalsi veci, co muzou mit vliv na spusteni porodu. Uz jen, jak se vse vice prokrvi atd.
@Berousik vleče se to hrozně teď ke konci, vždy sem se nenadálá a už měla jít zas k doktorovi a teď se čtvrtku nemuzu dočkat, jsem zvědavá jak je malý velký a taky jak se v porodnici domluvím, chteli ať dojedu v úterý, ale mě úterý nevyhovuje, nemela bych hlídání, tak musím čekat, ale zítra touhle dobou už budu na monitoru
@Berousik To jo.. hlavně neustálé telefonáty, zprávy, dotazy typu:,,Tak co, už?„,,Ježiš, ty seš ještě celá?“,,Tak kdy už to máte?" apod. to mě fakt vytáčí denodenně
Kdyby už tak to už dávno vědí a dotaz jestli jsem celá ani nemá cenu komentovat..
Nejhorší na tom je, jak si každej myslí, že je vtipnej a myslí to vážně
![]()
Sex bych i zkusila, přítel by se veeelmi rád obětoval, jenže já jsem teď tak strašně protivná
prostě už ta nervozita a hormony dávají pořádně zabrat. Přítele nemůžu teď poslední dny ani cítit jen se přiblíží tak ho posílám pryč a štve mě na něm snad vše
Chudák, no, co se dá dělat ![]()
@alexa37 Já mám termín za 4 dny a nervózní jsem jak pes, ještě teď doma nemám moc do čeho píchnout, běžnou práci mám tak na hodinku ani ne, takže ta nuda do toho ještě ![]()
@Blackyyy tak mě na štěstí celkem zaměstná Eliška, zitra mám celkem plný program tak to uteče, počítám že v pátek půjdu vyřizovat předoperační, výkend bude asi nekonečný, v pondělí to vidím na dovyřízení předoperační a někde tam jeste bude anesteziolog a počítám čtvrtek nebo pátek císař, bude to nekonečné, ale třeba mi můj zítra plný program změní plány
@Blackyyy píše:
@Berousik To jo.. hlavně neustálé telefonáty, zprávy, dotazy typu:,,Tak co, už?„,,Ježiš, ty seš ještě celá?“,,Tak kdy už to máte?" apod. to mě fakt vytáčí denodenněKdyby už tak to už dávno vědí a dotaz jestli jsem celá ani nemá cenu komentovat..
Nejhorší na tom je, jak si každej myslí, že je vtipnej a myslí to vážně
![]()
![]()
Sex bych i zkusila, přítel by se veeelmi rád obětoval, jenže já jsem teď tak strašně protivná
@alexa37 Já mám termín za 4 dny a nervózní jsem jak pes, ještě teď doma nemám moc do čeho píchnout, běžnou práci mám tak na hodinku ani ne, takže ta nuda do toho ještěprostě už ta nervozita a hormony dávají pořádně zabrat. Přítele nemůžu teď poslední dny ani cítit jen se přiblíží tak ho posílám pryč a štve mě na něm snad vše
![]()
Chudák, no, co se dá dělat
Presne, presne!! Jak ja to nenavidela. Jak u starsi, tak ted u Adelky. Ja uz pak ty telefony nebrala a na sms neodpovidala
to byl normalni hon na porod ![]()
Ahoj děvčata ![]()
Můžu se k vám na těch pár nekonečných dnů přidat??Občas vás čtu
a vidím že teď řešíte stejný problém jako já..a to velice ohleduplné okolí, věčné sms, telefony s dotazem jakto že ještě nerodím..Termín jsem měla včera podle utz a na kontrole dr tvrdila, že se to pěkně chystá
Doma máme už téměř 5letou holčičku a nemůžem se dočkat jejího bratříčka ![]()
Viděla jsem že tu někdo řešil toho hemiltona, přemýšlím že si o něj v pátek řeknu, nebo spíš se poptám, snad ho udělají na požádání
Jinak první dcerku jsem rodila v 42tt
nechci aby se to opakoval ![]()
@alexa37 Já právě vítám už jakýkoliv program aby mi to trochu utíkalo, tak dneska jedu na nehty o 2 týdny dříve naštěstí nehtařka měla volno
I ty dvě hoďky tam budou jak balzám na duši ![]()
@Berousik Pak nemá být člověk nervózní a má být v klidu, že
Oni to třeba špatně nemyslí, ale neví, co to s těhotnýma dělá takový žvásty
Nemá to ráda snad každá
Ještě když to je od nejbližších kamarádů, beru to jako zájem, ale.. přijede třeba na návštěvu k tchánovcům jakýsi strýček a hnedka takovýhle kecy, lidi co znám jen od vidění tak někde na ulici, prodavačka v obchodě.. ![]()
@merli Ahojky, určitě se přidej, vítej ![]()
Já mám termín za 4 dny a utíká to děsně pomalu, ty poslední týdny hlavně teď cca ty 2-3 se tak nekonečně táhnou až to snad možný není
Jé, kéž by mě aspoň tvrdili, že už se to pěkně chystá
Má malá si snad myslí, že se jí to asi netýká. A to už mě měsíc říkají, jak je strašně nízko v pánvi, naléhá jí hlavička a tyhlety řeči, ale jinak pořád „zašpuntováno“
V pondělí bych měla jít do porodnice, to budu den po TP, tak pevně doufám, že už tam nepůjdu, ale kdyby náhodou tak se chci právě na toho Hamiltona zeptat.. že by to trošičku prošťouchli, i když ne vždycky to funguje a i tak to prý bývá tak do dvou, tří, čtyř dnů poté. Ale aspoň by se něco dělo protože tohle čekání je únavný ![]()
@Blackyyy já u první dcerky šla na vyvolání úplně zavřená, žádný příznaky, poslíčci, břicho netvrdlo nic prostě, toho Hamiltona mi tehdy udělat nechtěli, prý když nejsi aspoň kousek otevřená, tak je zbytečný, teď jsem na 2psty, tak budu doufat, že pomůže.
A pobavila si mě s názorem doktorky, mě taktéž už měsíc říká, že hlavička naléhá, proto mám křeč. žíly na pochvě a minulý týden v úterý měla zřejmě špatnou náladu a povídá, že se důle nic neděje, hlava vysoko a prý to tak ještě dlouho bude
čuměla jsem jako puk, a šla domů skoro s brekem
včera opět jiný názor jiné doktorky, no hold nezbývá jen čekat ![]()
@Blackyyy malou uz od porodniho salu hrozne uklidnuje, kdyz mi muze zuzlat malicek na ruce. Starsi to delala taky a detska primarka kdyz ji prohlizela a potrebovala klid, tak si oplachla ruku a taky ji soupla malicek do pusy. Tak bych si na tvem miste ty nehty rozmyslela, zvlast pokud je mas dlouhe…i co se manipulace tyka ![]()
Holky ahoj tam dnes prvni monitor a na prd doktor me vystrasil. Meli zastarale pasy musela jsem lezet na boku a v jedne ruce drzet tlacitko kdy kopne a druhou neco na brise. Mala samozřejmě nekopla ted se sotva hybe vybouli se parkrat a spi… Tak me poslal zitea do nemocnice na kontrolu na pásy ale rikal ze si me tam mozna nechaji ale proc to nevim rikal neco o trech záznamech. A ze mala spala a mela slabe ozvy ninak podle utz je vse oka 37+1tt, 3005g ted se bojim ze kope mene atd ani neusnu dneska