Poradna duly
Jana Čurdová
U nas vladne pohoda
Adelka je ZATIM miminko za odmenu. Kdyz nespinka, tak si kouka a zkouma vse, kam dohledne. Breci jen kdyz ma hlad a to je chvilicka a v noci spi celou noc od cca 19 do 8-9 rano. Budi se jen na mliko a spi dal.
Anetka ji vzala dobre, chodi ji hladit a furt ji zkouma, jak je malinka. Ze ma maly ruce a kratky vlasky…je to sranda pozorovat. Vcera zustal manzel s Adelkou doma a ja s Anetkou jsme vyrazily na rozsveceni vanocniho stromecku. Bylo to nadherny, mala byla nadsena a ja urvana
dojetim, tyto akce asi nejsou pro zensky v sestinedeli zmitany hormonama
ja ted vlastne brecim furt
vsechno me dojima
uz aby bylo po sestinedeli a mne se vratil normalni mozek ![]()
@wittis No už se dočkat vážně nemůžu, dnes mám termín a zatím se nic neděje, tak uvidíme.
Ale stejně si myslím, že dnes asi nic, nějak to necítím že by to mělo přijít, i když kdo ví že.. ![]()
Tak já mám dneska holky TP a nic se zatím neděje, kromě těch klasických věcí jako každý den, tvrdnutí břicha, sem tam nějaká slabší MS bolest, jinak nic. Nějak nevěřím, že by se dneska v noci nebo k ránu mělo něco dít.. Takže zítra určitě na půl 11 dojedeme do porodnice na kontrolu
Ale uvidíme. Nebudu škarohlíd a třeba to přijde, těžko říct ![]()
@Blackyyy já budu za týden touhle dobou mít za sebou příjem, tedy pokud to nepřijde dřív.
Jinak tobě držím palce ať už to konečně přijde.
Ty poslední dny jsou katastrofa, ja tak dlouho taky neměla dítko v sobě s u Elišky, ktera je 9 dní před termínem už mě bylo tak hrozně, že mi bylo už vše jedno i to jak třeba vypadám.
Tento týden budu mít taky pěkně náročný, kazdy den nějaký doktor, ještě že mám manžela doma, že nemusím tahat ještě Elišku.
@alexa37 Moc děkuju.. tyhle poslední dny jsou fakt náročný jak píšeš, taky už mi je vše jedno mám v mysli jen porod
a dneska jak je termín a nic pořád, tak je to náročný už i na psychiku. Zvlášť když mi každý píše a nebo volá příteli jestli už. Nebo dnes když mě potkalo pár známých ve městě, se mě snad skoro lekli jako že jsem ještě „celá“
Uvidíme co zítra v porodnici, pokud dnes nic. Kéž by si mě tam zítra třeba s nějakým nálezem k porodu nechali..
@Blackyyy tak mě na štěstí nikdo neotravuji jestli už, jen se ptají kdy to čekám, tim že jsem na mateřské a tudíž zavřená doma tak okolí neví kdy mám termín tak to beru že se zeptají.
To spíš se ptají manžela jestli už něco máme, protože pracujeme v jednom podniku tak mi to říká+ vyřizuje pozdravi jak od mých tak jeho kolegů, zname se navzájem.
Ahojky holky
tak já ještě neporodila (dnes jsem den po TP) takže jsme se dostavili dopoledne na kontrolu v porodnici. Monitor dopadl dobře. Pak mi doktorka dělala vnitřní vyšetření při kterém se mi pokoušela o Hamiltonův hmat, bolelo to teda fest a bylo to fakt dost nekomfortní
ale říkala, že to moc nejde, protože mám porodní cesty a vůbec všechno uzavřené a nenachystané
Takže bezva zprávy, že se to vůbec nechystá a nevypadá to. Pak mi tedy dělala i ultrazvuk, tím pádem i váhový odhad - a v ten moment přišel další šok. Říkala, že má tak 3600 nebo 3700g takže to se mnou z toho lehátka málem švihlo
To jsem fakt nečekala, že mám takového pucíka. Myslela jsem, že má tak třeba 3100g, prostě přes ty tři kilča. Ale co už. Mám teda přijít ve čtvrtek no, pokud do té doby nic, což mi je jasný, že přijdu beztak
Říkala, že se mám snažit, takže procházky a tak, a tatínek se má začít prý víc snažit také
Takže z dnešku mám teda dost smíšené pocity a ztratila jsem jakousi naději ![]()
@Blackyyy teda to jsem čekala lepší zprávy, ja dneska byla na odběry kvůli předoperačnímu a teď už se spíš modlím ať vydržím, mame už plán kde se počítá s variantou pondělí, uz jsem si dnes i po telefonu zařizovala paragraf a manžel v práci nahlásil že jde od pondělí na paragraf, nakoupila jsem maso ať jim navařím a přijít to dřív tak by to byla čára přes rozpočet.
Jinak ti neřekli co s tebou dal zamýšlí?
@alexa37 Taky jsem čekala lepší zprávy. Ideálně, že je nějaký nález a že to vidí, že buď v noci přijedu nebo si mě tam nechají
ale bohužel
Malé se nechce, je vidět že se má až moc dobře.. ale maminka už trpí ![]()
Ve čtvrtek mám přijít a akorát mi budou dělat monitor, jak se jí v břichu daří a tuším by zkontrolovali placentu a plodovku atd., jinak mě nechají 10 dní přenášet takže by mě 7. prosince vyvolávali. Takže musím malou přemlouvat protože to teda fakt nechci ![]()
Držím palečky ať vydržíš do toho 5. prosince. Aby jsi nakonec neměla miminko u sebe ještě dřív než já viď ![]()
@Blackyyy Neklesej na mysli, doktoři fakt neví kdy a jak to bude. Můj doktor je bývalý porodník s dlouholetou praxí a taky nepoznal, že za pár hodin budu rodit. Někomu se to chystá týdny dopředu, někomu se to rozjede nenadále a porodí běhěm pár hodin. Je to hrozně individuální. Tvoje dcerka patrně čeká na nějaké šťastné datum narození a pak to bude ráz naráz. ![]()
@Berousik Teda to ti fakt závidím, že ti spinká celou noc v kuse. To se mi nepoštěstilo u dcery a u syna asi taky ne. Dnešní noc byla jak z hororu, už ani nevím co mám jíst, aby ho nebolelo bříško. Jinak radost mi dělá dcera (taky Anetka), která zatím vůbec nežárlí a malého brášku pěkně opečovává. Snad to tak zůstane i když musím přiznat, že únava se projevuje zvýšenou podrážděností a tak jsem trochu přísnější než doposud. Nálady mám taky nahoru dolů, často se dojímám nad věcmi, které bych předtím ani nezaznamenala. Holt šestinedělí a hormóny.. ![]()
@Verča P. Aneta taky opecovava, hladi, dava dudlik a krmi /nemohla jsem kojit, tak je na um/. Ale to zarleni se u ni projevilo jinak, priserne se vzteka, odmlouva a kvuli kazde kravine se vali po zemi
fakt vyzivny obdobi ![]()
@Blackyyy
Já jdu na UTZ v pátek, termín mám v neděli a váhodový odhad čekám cca 4 kg (na UTZ 35+5 měl malý odhad 3 kg), tak si tu váhu tak neber. U malé mi dělali UTZ před vyvolávaným porodem a odhad byl 3,7 kg a měla 3,36 kg. Ono záleží jak je to mimčo v ten moment měření zrovna natočené
A neber to tragicky, zas si to budeš moct všechno naplánovat, zařídit, navařit chlapovi
Hlavně mysli pozitivně, to je nejdůležitější ![]()
@Blackyyy neboj, ono to prijde ![]()
Ja byla u obou holek uplne zavrena a samo se to najednou rozjelo. Aneta 40+4 a Adela 40+1.
Ale chapu Te, to cekani uz takto po terminu je uz fakt neprijemny ![]()
@Blackyyy já jsem zvědavá jak já to tam budu mít ve čtvrtek, ale u Elišky jsem byla na špičku celkem dlouho a proto porod nevyvolavali, nechystala se ale rovnou šmikli, bylo by to na dlouhé vyvolávání a s vysokým tlakem si to netroufli
Holky, všem děkuji za milá slova a uklidnění
Jako je fakt, že jsem četla spoustu různých diskuzí a i od kamarádek a známých slyšela, že taky neměly žádné nálezy a večer přijeli rodit, ale člověku to dost vezme vítr z plachet že se nic neděje
Já teda doufám, že aspoň do toho konce týdne se umoudří a bude se jí chtít ven. V sobotu mám narozeniny, tak to holt proležím v nemocnici
Pořád si říkám, jestli ta potvůrka nečeká na nějaké hezké datum, nebo na mé narozeniny, nebo na to až nasněží
Tak uvidíme.
Každopádě moc děkuji všem. Je fajn vás tu mít a mít tu podporu ![]()