Poradna duly
Jana Čurdová
@Romilda Děkuji za útěchu. Taky jsem došla k názoru, že v prvním trimestru by to mohlo způsobit nějaké růstové vady a doufám taky, že placenta je schopná velkou většinu toxinů pohltit. Nejsem ale odborník. Spíš jde o to nepřivést dítě na svět, dokud se ta syntetika z větší části nevypaří. Pokusím se nestresovat, potom mi tuhne břicho a mohla bych to jen uspíšit. ![]()
@Verča P. Naprosto souhlasím s @Romilda, neboj, mimču to určitě uškodit nemůže už jsi ve finále tak teď už by mu spíš škodilo, kdyby jsi se nad tím moc stresovala
Věřím, že je to nepříjemné, mě vadí, i když si barvím hlavu tak ten smrad z toho, ale co se dá dělat, musí se větrat, větrat a větrat..
![]()
Jinak jak se všechny máte? 2v1 i vy, co máte drobečky už u sebe?
Já jsem na začátku 39. týdne a pořád ticho po pěšině
Přijde mi, že místo toho, aby mě trošičku už něco začlo bolet, tak kromě nachlazení (naštěstí už ustupuje, uff) mi je fyzicky snad líp než třeba před dvěma týdny
Jasně, že sem tam něco zabolí, ale jinak mi je celkem fajn. A to už bych si taak přála aby se něco začlo dít a měla jsem malou u sebe ![]()
@Blackyyy Díky moc.:) Snad to bude dobré, trochu panikařím, což je asi v tomto období normální. Já jinak pořád držím, jsem ve 37. týdnu a taky to zatím asi nevypadá na finále. Chtěla jsem se zeptat, jak počítáš termín porodu? Jestli podle MS nebo termínu, který ti řekli ve 12. týdnu. Slyšela jsem, že v tom 12. týdnu je metoda určení stáří plodu nejpřesnější, ale můj Dr. mi pořád počítá termín podle ms i když je tam 8 denní rozdíl. Jinak pejska je mi líto, taky máme doma psa a takhle před porodem, když je člověk nadmíru citlivý to musí být zvlášť smutné.
Holky dneska superuplnek. Tu se na to PA a doktori zcela vazne chystaji, predpokladaji naval. Posili pry i stavy na dnesni noc ![]()
Takze ktera uz mate cas, sup dobalit pingl, zatancit o pulnoci na paloucku a bude to ficak ![]()
@Verča P. Taky myslim, ze by se uz nemelo miminku nic stat, uz je hotove. Co ale prebere placenta nevim. Kazdopadne to byl blby napad, ale tak stalo se…
@Verča P. Já mám termíny od sebe pouze o jeden den, podle menstruace mám 27. 11. a podle UTZ z 12. týdne mám 28. 1., takže tomu moc už velkou váhu nedávám. Nicméně v porodnici mi jako „ofiko“ datum stanovili toho 28. 11., sice je ten jeden den prý jedno, ale aby pak třeba nebyly zmatky že už přenáším atd. U tebe to je ještě o to jiné, že to máš o osm dní, takže ti určitě taky budou počítat dle toho UTZ, alespoň v té porodnici. Už tam chodíš na monitor, nebo ještě ne?
@Berousik Jooo, o super úplňku taky čtu a dneska je tu i diskuze tak to dle toho, co lidi píšou, vypadá nadějně
když se na to připravili i doktoři
Tak co myslíš, budu rodit nebo nebudu..
No mohla bych! Ale pokud se potvůrce nebude chtít, tak ji ani super úplněk nevyženě
![]()
@Blackyyy já mám termín 26.11 dle utz a dle ms 28.11. a všichni se řídí tím dle utz
taky bych už brala, aby to bylo, i když chápu, je spousta žen, které už mají termín a zaslouží si to více ![]()
Superúplněk by mohl mít vliv, ale zase není o co stát, čekat ve frontě na sál
![]()
Tak uvidíme jak to dnes dopadne, že?
![]()
@Blackyyy Já mám termín podle UTZ 30.11. a podle ms 8.12. Podle dalších ultrazvuků to spíš odpovídalo tomu druhému termínu, ale to jsem měla i u dcery, protože byla menší. Na monitor chodím ke svému gynekologovi, zrovna zítra se tam chystám. Ptala jsem se, kdy se chodí na utz do porodnice a řekli mi, že až ve 40. týdnu po termínu si porodnice přebírá pacientky. Tak to mě udivilo, protože s dcerou jsem tam byla asi ve 37.týdnu a rovnou jsme dohodli termín plánovaného císaře. ![]()
Já jdu zítra naposled ke svému doktorovi a pak už do porodnice, jinak monitor mi už dělají u mého doktora, teď bude třetí takže mě už monitorují měsíc.
Ahoj holky, dnes jsem byla poprvé na ozvach v porodnici. PA a doktoři se nezastavili, pořád zvonil příjem, v jednu chvíli se monitorovalo 6 maminek naráz. Do toho několik porodů, takže jsme tam strávili přes tři hodiny.
Mimi má odhadem 3400g, takže mě nechají rodit spontánně s tim, že budou dál hlídat váhovy přírůstek a když do termínu (26.11.) neporodim, půjdu už nejspíš císařem. Jizva se zdá být zhojena, ale hlavička dítěte je větší než by měla být, tak snad ho zvladnu vytlačit bez následků.
Jsem z toho všeho docela vynervovana, protože vůbec nevím na čem jsem a kdy můžu čekat, že a jak porodim. Kontrakce už mi při KTG sice litaly nahoru, ale pohmatem je všechno zavřené.
Příjemně mě ale překvapila doktorka, která se zajímala o můj názor na porod a v podstatě to nechala na mě, ať se rozhodnu, jak mají vést porod. Naopak jiná doktorka mě po ultrazvuku ani nenechala otrit bricho, prý ať nezdrzuju a odejdu se s papírem v ruce otřít na chodbu, že mají plnou čekárnu maminek.
No, prostě baby boom…
@Romilda Teda, mimi má krásnou váhu.
To mě naposledy dělali váhový odhad někdy v 34. týdnu snad, no déle jak měsíc a půl to je určitě a to měla malá 2100g takže by mě zajímalo, kolik má teď, ale u mě v porodnici to už asi nedělají a to jsem tam byla dneska již po třetí.. Takže máš TP vlastně o den dříve jak já to je super
Taky jsem dnes právě byla na KTG a vyšetření, včera v noci mi dost tvrdlo břicho v intervalech s MS bolestmi, tak se mě na to ptali, ale jinak děložní hrdlo pořád zavřené, čípek taky drží, takže mě pustili domů že k porodu nález není. I tak ale trošičku tajně doufám, že už tam příští úterý nepřijdu
Ale mrně se drží a krášlí ještě. Jinak jaké jsi měla ty hodnoty kontrakcí na monitoru jestli si pamatuješ to číslo? Já měla dneska to toko tak 14-30 nejvýš
Ale teda je fakt, že mi přijde, že ten údaj moc o ničem neodpovídá, viděla jsem video z porodu kdy měla ta paní toko snad nějakých 17 a to měla zrovna ty největší bolesti..
@Blackyyy Ty jo, tak to jsem si nevšimla kam až mi ty kontrakce lítaly, ale přes 30 to bylo určitě. O to víc mě prekvapilo, že jsem ty návaly zvladala bez větších bolestí. Naproti mě seděla maminka, otevřená na 5 prstů a když měla kontrakci, šlo jí to max.na 20,a kroutila se při tom bolestí. No, už si ji tam nechali, že byla den po termínu, pichli jí vodu a šla hned rodit. Máš pravdu, každá to máme prostě jinak.
P. S Taky mám další kontrolu AŽ v úterý. Třeba se jí už nedočkáme ![]()
@Romilda No, tak to měla paní podobně právě jak jsem si četla ty různé zkušenosti.. Jenže nejhorší na tom je, že kolikrát těm rodičkám vynadají sestry že co budou dělat, až budou mít opravdové kontrakce, nebo že co tak vyvádí když tam mají jen 20 apod.
I moje kamarádka měla toko těsně před porodem jen nějak 30 a bolestí div nelezla po zdi, nechtěli jí to věřit, ale sklaplo jim, až po dvou kapačkách oxytocinu měla stejně max. těch 30.. ![]()
Jinak já teda doufám, že by se ta naše zlatíčka mohla vyloupnout na svět o víkendu třeba
mě se teda moc líbilo datum 16.11.2016 čemuž teda samozřejmě nevěřím, no, škoda
ale o víkendu už by se něco dít mohlo
![]()
Tak já byla dneska naposled u doktora, porod ještě nemám jasno, jen jsem mu řekla no ach ten internet, ze mám strach s té jizvy, ale do císaře se mi nechce, dal mi za pravdu a že se domluvím až v porodnici.
Pokud by to přišlo rychle a pěkně šlo tak chci rodit normálně, ale pokud by meli být nějaké problémy tak jdu do císaře.
Jinak se to tam pomalu chystá, nalez odpovídá.
@alexa37 Tak uvidíš, jak budeš rodit. Moje mamka třeba měla bráchy císařem, za pět let mě přirozeným porodem.. Uvidíš
Jinak jaký jsi měla nález? Co se týče čípku, atd.?