Poradna duly
Jana Čurdová
Zdravím maminky, ráda bych se k vám přidala.
Čekám kluka na přelomu listopadu a prosince.
@Verča P. Ahojky, jasně přidej se
a jak jsi na tom? My už jsme tu ve stádiu, kdy skoro každého něco trápí. A jak je malej velkej? Jméno máte vymyšlené?
Ahoj, tak jsem na začátku 35. týdne a kromě křečových žil a tuhnutí břichamě velice nic netrápí. Momentálně nevím, jak je malý veliký, naposledy byl měřený na začátku 32. týdne a doktor mi toho moc nezměřil. Pouze hlavičku a bříško, neměřil průchod pupečníkem ani délku stehenní kosti. Je to podle vás normální? Odhadní váha byla 1700g. A co trápí vás?
@Misa969 jj vy určitě vydržíte ![]()
@Verča P. já mám tvrdnutí břicha od 15tt
brala jsem magnezko a teď ho pomalu vysazuju. Jinak teda kyčle někdy šílený, pánevní dno se taky dost nabolelo, od žeber mi vystřelovalo až k páteři a dnes mě asi definitivně opouští hlenová zátka - no samý lepší
termín mám na konci listopadu, takže porodit ted by snad tak hrozný nebylo, ale doufám, že těch 14dní 2v1 ještě vydržíme ![]()
Jinak moje dr měření a vážení taky extra neprožívali, od ní mám poslední vážen taky myslím z 32tt a váha taky tak nějak… a kolikátý dítko čekáš?
@Petty4 Ahoj, tak to je mi tě líto, takové bolesti vůbec neznám. Měla jsem jednou v noci poslíčky, ale brzy to přešlo. To tuhnutí mám tak od 20.týdne, ale magnesium nepomáhá. Měla jsem to i u dcery a nějak zvlášť mi to nevadí. Čekám druhé dítě, ale první jsem rodila císařem. Tentokrát se mi snad podaří rodit přirozeně, malý už byl hlavičkou dolů, ale pořád se mi tam mele, tak nevím, jestli třeba nezměnil názor. Blbé je, že můj gynekolog UTZ nedělá, takže ani nebudu mít šanci zjistit, ve které poloze se nachází.
A teď jsi který týden? Myslím že tak 36 ne?
Holky, tak já se ted vrátila z porodnice a prý dnes večer nebo zítra na viděnou… od 1h jsem vzhůru kvůli odtoku té zátky a křečím… když jsem nadnesla dotaz zda je nějaká možnost, že bych rodila třeba až za 14 dní, tak můj dotaz paní doktorku docela rozesmál, že prej tohle si moc nemyslí. Tak je jasný, kdo tu zase bude rodit první ![]()
@Petty4 to ti zavidim ze uz tose. Budeš mit za sebou kolik si dneska presne
Holk jak to mate s pohyby
Me mala od vcera kope mene. A zda se ze se i otocila nejak jinak..sotva sw pohne par vlneni za den
Ale slabsi pak stresuji
@sukynecka01 @sukynecka01 já jsem to měla, že jsem ho necítila, hrozně málo, asi 3 dny.. ale mám placentu na přední straně a k tomu prý nezvykle velikou, ale ted zas kope až moc, až to bolí..
@sukynecka01 píše:
Holk jak to mate s pohyby
Me mala od vcera kope mene. A zda se ze se i otocila nejak jinak..sotva sw pohne par vlneni za den
Ale slabsi pak stresuji
Jestli mas pochybnosti, tak se jed nechat zkontrolovat.
@Berousik no jako kdyby nekopala vubec tak bych asi jela.
Ale sem tam udeka ty svoje vlny… ale uz ne tolik uvidim behem dneska
@Petty4 tak to ti závidím, ja už večer říkala manželovi, že už chci aby byl venku, ale je ještě malinký, dneska začínám 35 týden, tak to musím nějak vydržet, ale u mě nic zatím nenaznačuje na porod, uvidim v úterý ci mi řekne doktor
@Petty4 píše:
Holky, tak já se ted vrátila z porodnice a prý dnes večer nebo zítra na viděnou… od 1h jsem vzhůru kvůli odtoku té zátky a křečím… když jsem nadnesla dotaz zda je nějaká možnost, že bych rodila třeba až za 14 dní, tak můj dotaz paní doktorku docela rozesmál, že prej tohle si moc nemyslí. Tak je jasný, kdo tu zase bude rodit první
To te pustili domu, kdyz mas dnes nebo zitra porodit a nemas dite jeste donosene? To je dost zvlastni
co kortikoidy na plice?