Poradna duly
Jana Čurdová
@Petty4
No..Já nic moc. Začínám dost trpět. Hrozne mě vylezli křečaky (a to beru prasky a mam puncochy), ale je to horší a horší.. A začínají mi brnet ruce a nohy. Mala dneska vstávala v 5.15 a hruza..cele dopo jsem trpěla. Sára mi už měsíc nespí po obede, ale dneska jsem ji tedy naštěstí s brekem donutila..
Zítra jdu na ultrazvuk, tak uvidime kolik máj holky
Příspěvek upraven 24.10.16 v 13:34
@Eleanora1988 Mě taky dost často bolí žebra, předevčírem mě bolelo jedno žebro tak, že jsem myslela, že to mám snad zlomený, měla jsem to ale pěkně pohmožděný - asi od malé, jak mě tam kope a tak.. Jinak když ti odcházela zátka, to už ale budeš za pár dní rodit ne? ![]()
@Misa969
Kolik ted jses? Já 30+4tt.. a ty už vis, ze půjdeš na CS? Já bych ráda rodila přirozene..nejlepší by bylo, kdyby ti na mě přišlo 36-37tt..ale bude to ještě peknej zahul..
Ahoj holky, ja toho moc nestiham, chodim tu do jedne uzavrenky a jinak emimino moc nestiham. No co ja. Boli komplet vsechno, ale to asi vas vsechny. Nejlepsi je to hned po ranu rozchodit ![]()
Manzel byl v zari na operaci kolene, takze to byla chutovka, mela jsem vlastne dve deti. Pak jsem ho jeste vozila do prace a z prace, takze kazdy den jsem byla tri hodky na cestach plus s nim rehabky. Ale je to kluk sikovna a rychle se z toho vyhrabal, cca dva tydny uz je zase sobestacny. A ja se snazim uzivat si malou, dokud me ma jen pro sebe. A k tehotenstvi: CS6 uz mam asi dva mesice, ale to nic neznamena. Brala jsem magnosolv, ale uz jsem vysadila, ono se to ke konci nema. A tak rozhanim poslicky ve vane ![]()
Jedinou starost mi dela, ze je mala na kazdy kontrole jinak. Kontroluji me uz par tydnu 2× tydne a je to neposeda. Takze furt nevim, jestli bude sekce, nebo prirozeny. Mela jsem rande s primarem v nemocnci a domluvili jsme se, ze budeme cekat az se sama rozhodne a dle momentalni polohy se zvoli typ porodu. Nechci rodit driv jak v terminu tak proto. No hlavne se bojim, aby se nejak blbe nezamotala do pupecniku. Ale ted uz je dve kontroly hlavou dolu a posledni dva dny mi prijde, ze trochu sestoupila, tak snad si vybrala ![]()
Jsem 38tt.
@Petty4 tak u mě jako u všech, posunuji kalendář očima.
V sobotu mě chytla zimnice a pak hrozná bolest, na štěstí pomohla horká vana a klidový režim.
V neděli mi bylo líp tak jsem uklidnila a vyžehlila.
Jinak sem pomalu začala dokupovat věci malému a sobě do porodnice.
Tento týden bych chtěla začít prát všechny věcičky ať mám vše nachystané a nemusím to dělat ty poslední dny.
@Blackyyy no já už jsem po prvním těhu doktorku změnila, ta mě sice o všem informovala, dávala fotky, měřila, vážila, ale taky dávala dost podivné rady, nařízení, doporučení, udělala dost chyb… takže jestli z touhle ve finále těhu dopadne dobře, tak zase takový důvod měnit nemám. Nicméně magnézko mi vysazuje ze dvou důvodů - za prvé si myslí, že dřív jak 37-38tt opravdu neporodím, což mě dost překvapuje, že si je tak jistá
a za druhé se to vysazuje kvůli miminku, že je pro něj menší zlo, když se ted během pár dní narodí než když bude předávkované magnézkem, které ted hodně vstřebává. Že prý ty děti maminek co braly hodně magnézka jsou takové problémové - slabé ze začátku, tím, že to uvolňuje svaly, špatně sají atd. Takže ona k tomu jako logické důvody má…
@Eleanora1988 tak tu bolest od žebra do páteře mám taky!! Je to šílený, člověk se nemůže vůbec pohnout
mívám to v noci a nepomůže mi nic jiného než prostě vstát a nějak se „rozhýbat“ což pochopitelně moc nejde a bolí to… ale v 6h ráno jdu ke koním do stáje a vedu je do výběhu a to mi většinou ve finále uleví nejvíc
Kdy máš termín, že už odchází zátka? To se bojím, abych vůbec poznala, jelikož lehký výtok mám…
@Misa969 téééda kluci krásnííí
a jména máte hezký
to je krásný, že takhle víš, za jak dlouho už budou u tebe
to u mě malej může být i klidně až za víc jak měsíc
což teda doufám, že nééé, že ho budeme mít doma tak za ty 3 týdny jak ty ![]()
@Kajkaa85 nj už nám holky začínají krušný časy a vrchol bude fakt „úžasnej“ porod, taky slat… já stále opakuji, že už chci aby byl prosinec. Malý bylo donošený a já měla už chvíli po porodu
nám naštěstí malá ještě po ó spinká, tak mám aspoň tu hoďku vytouženého klídečku.
@Berousik o CS mi ani nemluv, mě chtěli kvůli CS4 nechat v nemocnici, tak jsem si o tom myslela své… Jééé Ty už jsi 38tt? tak už je asi celkem jasný, kdo z nás bude mít nejspíš první mimčo doma
já mám malýho zatím vždy a už dlouho hlavičkou dolů, i malá v prvním těhu se takhle ubytovala celkem brzy.
@alexa37 se zimnicí taky bojuju!! Vlastně je mi zima skoro stále a mám na sobě už dvě vrstvy (myšleno na nohách a venku
) teda když jsme venku dýl, né když jedeme na nákup. A horkou sprchu si užívám moc a mocn
Jinak taky už mám za cíl dobalit konečně tašku
na to, že malá byla touhle dobou už 14 dní na světě to mám nějak podezřele na háku ![]()
@Petty4 Ahoj
Já jsem 36tt, ve středu jdu na první kontrolu do porodnice kvůli té vcestné placentě a také kvůli tomu, že se zdá být mrňous o týden menší, tak zkontrolovat, zda placenta funguje jak má ![]()
Jinak já vím taky na 99% že bude sekce a teď se jen dohodnout s vedoucím lékařem v porodnici kdy a jak
ale doufám, že tak do 14 dnů by to mohlo být! ![]()
Magnésko dobírám tento týden naposled, podle mé doktorky není vhodné brát ho déle ani když bude sekce, že může hrozit krvácení při porodu ![]()
@Petty4 @Blackyyy Holky někdo říká, že chodil bez zátky i 4 týdny, takže to neberu moc v potaz. A já mám taky výtok, nosím vložky nebo intimky a ta zatkla je hlen, hodně hustej s krví, měla jsem červený hnědý růžový žlutý, tak postupně to šlo no. Do vložky se to nevsakne. Nevím jestli jsem to už psala jsem 36+3
@Petty4 já právě zimnici nemám, je mi pořád horko, kdyz jedu po nákupech tak mám jen tričko a tenkou bundu a potím se, vecer manžel po bradu zakrytý a já odkopana a převaluji se horkem, tak mě ta zimnice celkem překvapila.
@Petty4 to je divny, cs4 je celkem bezny. Hlavne to nic neznamena, to je jen takova orientace. Zastarala. Spousta dr uz to ani nemeri. No hele nekdo tu bude mit sekci, tak to asi bude driv jak ja. Ja pocitam s prenasenim jako u dcerky ![]()
Jinak starsi dcera byla taky hlavou dolu dost brzo a uz zustala. Ja nevim, co je ta druha za akrobatku
![]()
@Eleanora1988 bez zatky muzes byt dlouho. Ja jsem ve skupine s holcinou, co bez ni byla snad dva mesice…
@Hanesi jj to magnezko nám asi pomalu vysazují všem
A kde budeš rodit?
@Eleanora1988 ahaa tak to jsem zase o něco chytřejší, měla jsem za to, že odchází před porodem, ale je fakt, že v lidském těle není nic černobílé a v těhu už tuplem ne
ale i kdyby tak 36+3 už je pěkný, mimi už vše má a jen baculatí ![]()
@alexa37 u nás je to naopak
manžel tu chodí v tričku a já v mikině ![]()
@Berousik slyšela jsem, že v zahraničí se CS už vůbec neudává, jelikož je to opravdu absolutně nic neříkající údaj, někdo má 2 hodiny před porodem prý ještě CS0 a někdo má od 20tt CS4 a přenáší…
@Petty4 ahojky
já jsem ve 33tt, všechno docela v pohodě, je to náročné, celé těhu jsem unavená, bolí mě kostrč i kyčle, a blbě se mi dýchá. Ale žádný vážný problém nemám, spoustu holek bylo hospitalizováno, tak děkuji za to, co mám
jinak jsem spíš na koňovi než na emiminu
máme skupinku prosincovek
![]()
jinak zdravím i ostatní, snad jste všechny v pořádku, pohlazení bříškám
![]()
Jinak to magnesko by se mělo nejpozději od 36 týdne vysadit ať není uklidněná děloha. Pokud je plánovány císař tak je to jedno.
Já odběru co mám a nechám to osudu.