Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Janinac23 zkusila jsem ho dnes uložit dřív, teď uspávám, tak uvidíme. Já od nej odejít nemůžu, on hned slejzá a jde si hrát. Naštěstí mu ale stačí, když prostě jen sedím u postýlky a ví, že tam jsem. Můžu si číst nebo psát na emimino 😁 jakmile odejdu, tak zlobí. Hned slejzá a dělá vylomeniny.
@Nikča2020 Za šestou ráno bych si pískala 😁
@Nikča2020 vy jste krásné, obě dvě. Tak super, že jste měli krásný den celá rodinka pohromadě
my teď taky prozivame hezké dny, dneska jsme vyrazili na kolech, já s chlapem a každý jedno dítě v sedačce 🙂malá jela poprvé takhle a nadšená. Pak jsme umývali se starším auto, zalivame atd…se vším chtějí pomáhat, ale je to super ![]()
@Janinac23 joo, se mnou Ella hází prádlo do pračky, v nadšení jsem jí naučila zapínat pračku, tak teď jí zapíná pořád 😅 ale už umí vyhodit věci do koše, vždycky řeknu Ellinko prosím vyhodíš to? A ona si to vezme a jde to fakt dát do koše 😁 ale musím jí kontrolovat aby tam neházela všechno 😅 je to božanka, akorát nás trápí ten ekzém no.
@kambalaka jo tak já odcházím až spi tak sem to myslela. U nás teda taky neplatí ze ji tam nechám samotnou a usne, to sme zkoušeli x dni a proste z té postele leze dolu, proste potřebuje kontakt na usnuti. měla to tak vždycky, i jako miminko proste nestačilo dat do postýlky a pohladit to hned měla oči jak baterky ale na mě vydržela 4 hodiny klidně. I když sme to zkoušeli x dni tak proste to neslo a tak sem si s tím hlavu nedelala. Já mám taky rada kontakt u spaní TKze to tak beru. Ale jdeme ve stejný čas proste a během max půl hodiny spi. I když doma lita a a nevypadá to ze chce spát tak v 19:30 odchazime spát.
Hele bylas tvrda na přesun do pokojicku tak zkus překopat trosku to odpolední spaní, nenechat ho tak dlouho a nastavit čas kdy každý den půjdete. On si zvykne. Za chvíli tam mas malou tak ať toho nemáš nad hlavu ![]()
Pak tam nebudeš moct sedět hodinu a půl večer zeo ![]()
@Nikča2020
to je jak u nás, já teď dvakrát letela vypnout pracku protože madam ji pustila na prázdno jen tak
taky u všeho asistuje a vždycky sem překvapena kolik věci fakt rozumí a jde to udělat. Kam ten čas uletěl
nedávno sme si tu psaly kdy má kdo termín
![]()
Ekzem teď taky řešíme
vDcyky mě to hrozné trápí a mám z toho blbou náladu protože vůbec nevím z čeho zas. Teď sme měli podezření na něco z jídla tak sme to vyřadili, byla čistá a teď bum a zas má slite zápěstí a semtam flek na rukách a boku.
Teď se každý den koupala protože se hrozné těšila a pořad chodíme na Písek tak to bylo potřeba a tak nevím jestli to fakt není třeba na chlorovanou vodu. Protože jinak už nevím. Máme jít na mmr příští týden a přemýšlím ze to odlozim ať se ji to ještě víc nerozjede
@motivi no my měli jít na žloutenku na očko, taky zítra volám dr, že odkládáme. U Elli je to asi nějaká forma kvasinky, ale jednou lepší, teď momentálně horší, rozlejzá se jí to. No koupila jsem zinkovku od medárka, zítra ji jdu vyzvednout a objednáme kvalitní probiotika. Asi bych měla zkusit eliminační dietu, ale nemyslím si, že to má z jídla prostě. Když nezaberou ty probiotika a ta mast tak to zkusím. Je to boj 😏
@motivi budu s tím muset něco udělat, ale už nemám moc času, než se narodí Bea. Můžu rodit každým dnem a to nám teprve příští středu mají montovat vestavěné skříně 🙈
Taky bojujeme s ekzémem, vůbec nevím, po čem to má. Jednou už to bylo lepší a teď se to zas zhoršilo a vůbec nevím z čeho. Koupu ho jen ve vodě s olejíčkem nebo dělám ovesné koupele. Nemažu mu teď tělíčko žádným krémem, protože se bojím, aby se mu to nezhoršilo. Máme od doktorky kortikoidovou mastičku, ale ta se může používat jen 3 dny a to mu na vyléčení nestačí. Zítra jdeme k doktorce na 18ti měsíční prohlídku, tak se jí musím zeptat, čím to mazat. Dosud jsem zkousela infadolanem, bepanhenem nebo sudocreamem, ale mám pocit, ze to mic efekt nemá. Napadlo mě zkusit nějakou mesickovou nebo hermankovou masticku nebo třeba potírat řepíkem…
nevím no…
@Nikča2020 a má to horsi po namazeni něčím mastnym? Tak prý kvasinka reaguje ze když na to das mastné a víc to zcervena tak se to musí mazat jen tím zinkem. A z te eliminační nejvíc veskery cukr co vím no.
Nam teda zinek zabírá nejvíc na ten ekzem ze to proste furt mazu jen tím a úplně se to vysusi, par dni to vypadá hrozné ale pak to je o 1000% lepší.
Dokdy se to mmr muže třeba odkládat nevíte? Nemáte zkušenost někdo u starších děti?
Moc sem to nezjistovala. My už sme měli jít v dubnu ale to ji dost daly zabrat spicaky, tak sem to neobjednala, pak byla nachlazena tak sem čekala a teď máme prave jít ale chci to zrušit protože po očkováni ten ekzem vzdcyky víc vyleze tak teď když je dost olezla tak ji ještě nechci nechat očkovat. Naše MUDr je zda se být rozumná co se tyče různých nachlazeni, nikdy neockuje ani s rymou a čeká fakt aspoň 2 týdny ale tohle sme nikdy spolu neresily. Nemyslím si ze by si myslela ze se tomu záměrně vyhybam když sme dávaly i nepovinné ale nevím prave dokdy je doporučení ze by se to mělo pichnout. ![]()
@kambalaka no mas toho dost teda no. Skříně, pes..
ale třeba si to pak sedne ani nebudeš vědět jak a možná to pak vyplyne samo když nebudeš moct s hugem být hodinu v pokoji a bude muset začít sám ![]()
@motivi já si zrovna říkám, že si to sedne. Oni budou dva a já jen jedna. Nemůžu se rozpůlit. Takže hold když nebudu mít na Huga zrovna čas, bude muset vydržet ![]()
Tak my jdeme dnes na 18ti měsíční prohlídku. Mám přinést s sebou vyplněný dotazník na autismus a moč. Zkousela jsem Huga posadit v 5 ráno, když se vzbudil, na nocnik, ale tentokrat bez úspěchu. Tak jsem mu nalepila ten sáček na pindika a uvidíme.
@Janinac23 on nespi moc přes den, v noci, takže chodí kolem 7
..noc v pokojiku tak napůl..ale spal od 9 (to dostal mléko) skoro do 3 (to dostal znovu, ale už byl dost probuzeny), tak jsem ho odnesla k nám a vydržel do 6 ![]()
@Nikča2020 kos taky učím, ale občas to hodi vedle do trideneho
my máme kos a vedle 3 tašky na papir, sklo a plast, takže se v tom hrabe
![]()
@motivi my to taky vždycky odkladame když má horší exem nebo rýmu, ale klepu, neměl reakci ani na MMR..a už je to 14 dni, říkala ze reakce 5-12 dni..takže měl vše bez reakce, až na to, ze byl protivnej..ale to je i bez očkováni ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat