Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Petrussee píše:
@Martii6 proč, nikdy? Není pravidlo, ze jednou CS, vždycky CS.
Já vím, že lze VBAC, ale myslím, že by to byl hazard vzhledem k tomu, že mám endometriózu a adenomyozu a děloha mi při porodu praskla, v tom místě kde bylo nějaké lozisko ![]()
Pro mě by bylo nejlepší otěhotnět co nejdříve, ale shodli jsme se, že zatím ne druhý nechceme (ale už teď si přijdu, že mám ve 30 to nejlepší za sebou
)
Ale trpím každou menstruaci a ovulaci, to doslova lezu po čtyřech
blbý je, že se to nedá moc léčit ![]()
@Janinac23 vidíš to mi nějak uniklo, Kačka je 29.12. po 2 dnech vyvolávání a kontrakcí.. ![]()
Hlavně, že je vše v pohodě, já vim
to byl jen trochu povzdech ![]()
Holky necháte (nechaly byste) očkovat to poslední povinné očkování teď v létě? Spalničky a spol. Máme jít 26.6. společně s 18.měs kontrolou
Bojím se docela těch teplot a vedlejších účinků když budou horka
rekaci mela na 1. a 3. Dávku bexera a taky na poslední dávku hexy, to ji taky rozjelo exem…
Taky má ekzém (chodíme k dermatologovi) a nerada bych aby se jí to moc zhoršilo, teď má jen jedno horší ložisko a je suchá ale myslím že dobrý. Možná je to taky tím, jak nic nejí, tak to nemá moc co zhoršit ![]()
@Martii6 ja ji mám taky, nejsi sama neboj..tím porodem se netrap, stejně si půlku nepamatuju
..kvůli tomu jsme Marecka měli co nejdříve, když mi ji zjistili, ale druhé taky ted nechceme..nemáme peníze ani energii na další dítě..takže dokud nezačne spat, bude jedinacek ![]()
@Martii6 my jsme šli, 19.5. a bez reakce, kamarádky kluk taky neměl reakci, ale je to individuální, Mareček neměl na nic 🙏..jdeme 26.6. Na meningokoky C, ale teď je taky suchý a dost osypany..takže to musíme zlepšit, jinak má smůlu ![]()
@Martii6 já bych nechala. Hugo měl taky teploty po Bexseru. Pak ekzém, pak se to zlepšilo. Pak MMR, horečku měl po 5ti dnech (2 dny). Pak teda měl zas ekzém, ale to se zaléčí a bude dobře.
@Martii6 mala jde tady na tu vakcínu 23.6, no bojím se toho, protože měla reakci téměř na vše.
@Martii6 S tím očkováním je to asi hodně individuální. Měla jsem z toho strach, ale už máme skoro měsíc po MMR a nic se nekonalo. Jeden večer jsem naměřila teplotu, dala jsem Nurofen a za hodinu už ok a pak už bez teplot. Ekzém taky nic
V létě máme ještě toho druhého meningokoka
@Martii6 taky nad tím teď uvazuju.my sme teď podruhé odkladaly ale máme jít někdy koncem příštího týdne. Já spis přemýšlím jak to bude vše vychazet časove protože máme hodně nadcházejících akci a člověk neví kdy ta reakce přijde
ekzem teď má taky trochu, tak uvidím co mi řekne MUDr na 18m prohlidce. Z tohohle očkováni mám trochu vítr no ![]()
Ahoj holky. Jdeme Vas zase po nejaky dobe pozdravit. Vzdycky mi nejakou dobu trva Vas docist
.
@kambalaka Drzim moc palce. Zrovna prijdu do takovyho napinaku!
Jinak jsem si vsimla ze se tu resily boty. Bartovi sedi DD Stepy. Jsou to super boty, kupuju ty s barefoot podrazkou. Ted ma od nich i sandaly s uzavrenou spickou. Jeste bych chtela poridit nejaky holinky do deste, hned to vsechno samozrejme prosakne.
@kajka kajka teeda, má krásný úsměv a podle fotek se zdá, že se i často směje ♥️
Holky, furt nic 🙈 kontrakce se mi zastavily, jsem na cekatelskym pokoji, voda furt teče a Bea se tam snad ještě maluje nebo nevím 🙈
@kambalaka drzim palce na porod Beatky. Datum by bylo krasne.
My jdeme na očkování vedou na žloutenku A na konci června
A potom při 18měsíční v půlce července dáme tu živou vakcínu.
Ted mela treti davku Prevenaru a vse ok.
Jo jinak ja take rodila cisarem a to planovanym - takze datum jsme mohli trochu vybirat
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat