TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
881
7.6.23 20:14

@kambalaka Moc gratuluju, Beatka je nádherná! A víš co? Já se narodila 7.6.1983 ve 2:15! Tedy v podstatě skoro úplně přesně 40 let před Beatkou, to je ale skvělá náhoda! ☺️ ❤️

• načítám...
881
7.6.23 20:29

Jinak, když mluvíte o těch porodech, tak první dceru jsem rodila přesně v termínu, v roce 2004 22 hodin, šílený bolesti zad, nástřih až ke konečníku, 12 stehů, malá byla už přidušená, protože po prasknutí vody jsem rodila ještě víc než 4 hodiny, už jsem neměla totiž ani sílu tlačit. Měla 3.150 g a 48 cm. Druhý syn po 17,5 letech poté, 8 dní přenášenej, do porodnice jsme přijeli skoro na poslední chvíli - bolesti po 5 minutách v 16:00, do porodnice jsme dojeli 16:30 a 17:15 už byl malej na světě, zatlačila jsem tuším 3-4×. Malej měl 3.850 g a 51 cm. Naprosto žádné komplikace (vlastně jo, jeden kosmetický steh, že prý jak malý „vyletěl“ ven, tak mi natrhnul kousíček původní jizvy. 🤣 PA říkala, že kéž by měli takových porodů víc. Měla jsem z toho takový bobky po těch komplikacích u prvního porodu a nakonec jsem ze sálu odjížděla vysmátá jak lečo. 😁

• načítám...
372
7.6.23 20:33

@Bjetuš to si pomatuji, že si to tu psala :(doufám, že už to bude jen lepší :srdce:
ano souhlasím s Tebou, že každy porod má to své negativní, proto by měl lékař včas zasáhnout.
Mě zkoušeli 2 dny vyvolávat (vysoký tlak, nespecifické bolesti co měl být slepák a zarazene prdy )a nakonec jsem ráda, že jsme nezůstaly obě na sále, císař jsem si ale vybrečela, doslova, protože to chtěli zkusit ještě další den…
Doktor tvrdil že to půjde přirozeně (po tom co mi napichali kde co :? ) děloha na oxytocin nereagovala, protože endometrióza ji to nedovolila a úplně to celé prasklo… chvilku mi ukázali Kačenku a pak mě uspali
Nejvíc mě dorazila vrchní PA větou „z čeho jste tak unavená, vždyť jste nerodila“. Měla štěstí že jsem necítila nohy, jinak bych ji vykopla zuby :pocitac:
Ale je to za námi, ale ten šrám zůstane. :,(

• načítám...
372
7.6.23 20:39
@kajka kajka píše:
Dneska sme byli na 1,5 rocni prohlidce. Bartas ma jen 10,5 kila a 80 cm 8o. Je to peknej prcek, ale doktor nic nerikal, tak asi dobry. To je tu z kluku asi nejmensi, co?

Mě přijde akorát, Kačka bude mít taky tak cca, kontrolu mě až na konci měsíce, ale vážíme se všichni každý měsíc protože jsme tlustý prasata 🐷 vážíme se teda hlavně kvůli jedné kočce která má sklon k nadváze a musíme zvážit sebe a odečíst :P Ale mě přijde 9.5 kg na mainu cajk :nevim:
nechápu, že to nejde dolů, od rána do večera jsem na nohou a nic moc teda (ale já byla tlustá už před těhotenstvím :oops: )

• načítám...
372
7.6.23 20:51

Abych nebyla jen negativní pesimista, tak Kačajz mi dneska udělala radost. Povedlo se jí hovínko 💩 na nočník. Čůrání řekne, ale už je to v plence, hovínko přijde říct, ale doteď se jí tam nepovedlo vytlačit…
Přemýšlím, jak ji správně motivovat…kamarádka říkala, že nechce svoje dítě chválit a odměňovat, aby tam nesedělo jen kvůli odměně :nevim:
Mě to přijde, že že začátku by to nemělo být na škodu, aby věděla, že to tak má být?
A jinak musíme fakt každý den na hřiště, jinak je protivná :cert: nestačí procházka nebo blbinky doma, takže musím koupit nějaký gumáky protože dneska pršelo celý odpoledne…ale Barefoot holiny mi přijdou předražený :roll:

• načítám...
1347
7.6.23 21:02

@kambalaka Tak to sou kluci skoro identicky  :lol:

@Petrussee Na fotkach vypada vetsi, tak myslim, ze budete pres 11 :lol:

• načítám...
3961
7.6.23 21:19

@Martii6 No pekny jsi to mela.. a jeste sis teda o cisare musela rict? To nevideli, ze to nejde a nepostupuje?! Obcas to moc nechapu - nekomu udelaji cisare vpodstate zbytecne a nekoho nechaji trapit prirozenym porodem (na kterym nic hezkyho a prirozenyho stejne neni). Uplne vim jak se citis. Taky jsem samozrejme rada, ze jsme ten porod prezili, ale vzdycky me bude mrzet, ze to nebylo hezky. Je z tech porodu hodne traumat, skoda :? A ta PA zaslouzila vykopnout zuby!

• načítám...
3961
7.6.23 21:20

@Slamova Takze vsechno nejlepsi ke ctyricatinam? :)

• načítám...
1738
7.6.23 21:33

@kajka kajka Bart se velmi zmenil podle fotek, ale porad krasavecel :srdce:

Nejmensi dite tu je a bude moje. Ta porad oblece 68 takze vypada furt jak mimino a kazdej pak mrka jaka je to tryskomys. Tuhle mne dopalila zenska, ze ji nechavam sedet normalne na sedacce, ze muze upadnout (asi myslela, ze je ji pod rok). Pritom jako he, ona si normalne snad sleze dolu.

Vcera jsme teda na pisku laskovaly s lednovou holcickou a ta byla motoricky uplne jina, takova guma, od pohledu jine dite, ale zase tak krasne mluvila, vsechna slova zopakovala.

Rikala si „Noni“ (Nora). Emilka si rikala Mia. Mama mi to dava sezrat, protoze chtela aby byla Mia. :mrgreen: Jak si rikaji vasi?

Holky k ten barefoot holinkam. Ja koupila uplne skvele boty od vivobarefoot - jsou to vlastne snehule s vyndavaci vlozkou. Byl to vyprodej ze 100€ na 35€ vel 20-23. tak jsem koupila 23, ze by vyhledove v zime mohla mit a uz jsem ji je jednou do deste obula a skvele v nich chodi. V holinach padne. Jinak zimni boty jsou fskt cenove sila. Tak se mrknete. :kytka:

Jinak teda uz preskocila behem tech 2mesicu co chodi 2velikosti. Boty super investice a vsechny zmasakrovany. :roll:

• načítám...
5617
7.6.23 21:47

@TerezkaSt Anička má boty 20.
Jinak Anička řekne -JÁ- a ukáže na sebe. :lol:

• načítám...
1960
8.6.23 06:30

Ahoj holky U nás si emma sama sobě nijak neříká ale když se jí zeptám jestli je emička tak se na mě tak vážně podíva a potom souhlasně řekne “jo” takže počítám, že nějakou sebeidentitu už asi taky má :)

• načítám...
1347
8.6.23 07:14

@TerezkaSt jee dekuju. Casto si tak v hlave rikam, jak by asi Bart vypadal, kdyby na operaci nesel, ale pak vidim nejaky fotky stejne starych deti, kterym odhalili trigonocefalii az v tomto veku a sem rada, ze sem si to sama nemusela zjistovat. Myslim, ze by to nebylo nic hezkeho ke koukani casem. Me na to i upozorňoval doktor, abychom se nenechali ukolebat a prelstit tim krasnym vzhledem a velkyma nezvyklyma ocima, ktery ta vada u nej vytvari. Ze je to pravdepodobne docasne a ze by vypadal stale divneji a divneji. Beru to tak, ze ted vypada tak, jak vypadat mel, kdyby se v brichu neumacknul :srdce: Nam se libi moc. Casto se smeje, tak krci nos a na fotkach neni moc videt, ale ma porad stejne krasny oci :srdce:.

Jinak ja malinky deti co litaji zboznuju. Vypadaji jak mali trpaslicci. Vzdycky sem na to koukala jak zjara jeste jako bezdetna a koukam porad, jen uz me to tak nesokuje, pwc Bart je taky prcek :lol:.

Za tip na holinky moc dik, Zrovna sem si rikala jaky koupim, aby to bylo pro Barta prijemny. Ja holinky nesnasim :lol:

• načítám...
1115
8.6.23 08:49

Ahooj,

Ell si u nás taky nijak neříká, moc mluvit ještě nechce :D ale když jí řeknu, jestli je naše Ellinka, tak se culí. Jinak říká jen mama, ježiš, Amy, díky díky 😅 a občas táta, ale s mámou si vystačí hodně. Teď jsem jí zrovna pozorovala, jak se umí zabavit. V koupelně máme skříňku, jsou tam šampony, sprcháče, deodoranty apod. A ona si to vytáhne na zem, jednotlivě to přenese do chodby a vyskládá to tam, pak zas do koupelny a pak to uklidí zpátky do tý skříňky 😅 už se umí taky pěkně vztekat, ví moc dobře co znamená ne 😁

• načítám...
motivi
8.6.23 09:40

@TerezkaSt to je drobek roztomily. Naše malá je hrozné drobná Ale dlouhá tak je jak spageta :D sobě teda nijak nerika. Umí takové ty základy jako mama, tata, děda.. a teď teda umí jméno kamarádky a je vidět jak je se starsima na pisku tak se snaží víc mluvit. Jinak si jede svoji hatmatilku :lol:

Co de tyče bot tak já kupuji barefoot boty, je to investice, u ni teda moc noha neskocila takže krom zimních co měla první, máme celoroční a tenisky, ty sem teď porizovala nové teda, ale ty původní sem prodala pořad třeba za 700,– takže pak ta cena není tak hrozná. Holiny má bungaard a ty sem koupila za 300,– z druhé ruky protože nebyly vůbec nosene, tak u těch mi to nevadí protože to je fakt taková bota kterou si dá na chvíli jednou za čas. Jinak teda boty (ťukám) má v dobrém stavu, nejsou nějak okopane tak se to pak dá poslat dal.

• Upravit
173
8.6.23 11:43

@kambalaka tak jak se máte, holky?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky