Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Janinac23 jo tak to já nelitala, ha měla u postele termosku s vodou a odmeřwnou Bebu a jen to smíchala. Na noc jsem dávala noční pampersku, takže jsem ani nepřebalovala, nakrmila v posteli a bylo 😁
@Janinac23 to my kočár necháme, to už jiný kupovat nebudeme, zatím vše ještě i používáme, ale máme dva sklepy, garáž, mám kamarádky co mají děti teď skoro všechny, takže dost věci koluje, takže skoro doma oblečení a tak nemam, vaničku..
vše jsem pujcila
chtěla bych druhé do 30, bylo mi 27..ale shodneme se, chtěli bychom jet ještě na nějakou dovolenou spolu sami, svatbu (tu teda spíše ja), koupit nové auto..plány jsou, uvidíme jaká bude nakonec realita ![]()
@kambalaka taky jsem to delala stejně, nachystat dvě flašky, horkou vodu do termosky, vychladlou, odměrku…no nebylo to pohodlné 😀
@Petrussee plány jak z pohádky 😀 ♥️ ale proč by to nemělo vyjít, myslím, že to zní hodně reálně ![]()
@Janinac23 mě to plánování baví, akorát ne vždy to vyjde, uvidíme co nám život ještě přinese ![]()
@Janinac23 já teda v termosce mám už tu teplotu, kterou to má mít. Vždycky jsem dala vodu do lahvičky, ohřála v mikrovlnce a přelila do termosky. Takhle to teď dělám i Hugovi, když ráno vstane a přijde ke mně do postele si pro mlicko, tak sáhnou na noční stolek, vyleju obsah termosky do lahvičky, nasypu mliko, zaštěrchám a je to 😁
@Petrussee tak to chápu, to je jasné, taky bych chtěla jet někam na dovolenou. Já původně chtěla s mimčem počkat, šle manzel řekl, ze buď teď hned anebo pak už ne… no tak hold je to teď, no… dělala jsem to hlavně kvůli Hugovi, aby měl někoho k sobě a nezůstal sám
ale my jsme jiná věková kategorie, mně bude teď v létě 34 a manželovi teď 40.
Jinak můžu všem říct, když to teď porovnám, že UM je pohodlnejsi. Já mám Beu na prsu nonstop a to mě teda fakt nevyhovuje takové to “kojit na požádáni”. Nevydrží ležet ani minutu, chce furt chovat nebo nejlépe být furt na prsu… holky, co jste kojily… jak dlouho tohle období trvá? Je mi to líto kvůli Hugovi, kterému se díky tomu nemůžu vůbec věnovat. Mám pocit, ze nedělám nic jiného. Nakojim doma, jdeme ven na hodinku, kojím v parku, přijdeme domu, kojím doma
mléka mám dost, takže to není tím, že bych ho měla málo a přibírá na váze dobře. Nebo si to aspoň myslím, protože roste podle oblečení opravdu rychle. Zároveň chápu, že je horko a má žízeň… ale tohle je hrůza. Ráno se vzbudí kolem 6, pak pokud nekojim, tak řve až do oběda, kdy usne na 3 hodiny stejně jako Hugo 🙏 (zaplať pánbůh, nejkrásnější část dne) a pak zase celé odpoledne na prsu a usina večer kolem 20-21. Pak spí až do rána (budi se teda každé 4 hodiny na kojení a většinou usne u mě v posteli). Nějaká ráda od zkušených kojiček? 😁 beru jakoukoliv radu 😁
@kambalaka tyjo, ja dodrzovala rozestupy, Mareček takový nebyl, on byl celkem zlatej přes den, když to vezmu zpětne
v kočárku jako mimino spal, dokud se jelo..venku nikdy kojit nechtěl, radši nejedl..museli jsme se vracet domu na kojeni..ale tak každé 3h..ale v noci to bylo peklo, to byl furt vzhůru, kojeni bylo častější a častější a pak to bylo pomalu každou hodinu..
Mareček byl hroznej v noci no
..zkusila bych nacpat ten dudlik, když chce furt něco cucat
, ale podle mě to přejde jak byl větší, tak kojeni bylo rychlejší a bylo ho méně a méně (až na ty noci)..a možná to je i tím vedrem, ze má žízeň
hlad to nebude..
@kambalaka u nás to teda bylo nahoru a dolu- chvíli měla období kdy se kojila co 40 minut, bylo to na palici ale pak zas bylo období kdy se fakt napucla a 3-4 hodiny byl klid. Když bylo tepleji tak chtěla casteji a fakt to bylo na žízeň no.. já k tomu kojení nikdy neprilnula protože byly tezky začátky, malá mi neustále “zdimala” prso když se kojila a fakt to bylo bolestivý.. kojila sem do 9-10. Měsíce než se odstavila sama. Byla hodně kontaktní a má to doteď ale jak sem začala s nositkem tak to úplně změnilo cely chod dne, byla spokojena, spala přes den pekne, tolik se nekojila protože ten kontakt asi získala takhle.. vím ze si říkala ze mas nositko od 3 měsíců ale tak nemůžeš si půjčit třeba satek a zkusit to? Třeba by ti to hodně ulehčilo práci.. malá třeba vůbec nechtěla dudlik první 3 měsíce který sem ji rvala jen kvůli tomu aby mi neupadla bradavka
nakonec ho vzala na milost ale ze by to zrovna nějak snížilo frekvenci kojení to ne no
někdy chtěla hodně a někdy ne. Já kojila fakt když chtěla, ale teď zpětné vím ze bych na sebe nebyla tak tvrda a dala bych ji to um dřív protože po psychické stránce sem na tom nebyla dobre prave kvůli kojení. Takže moje rada - jestli víš ze to um bude ulehčení, budeš spokojenější protože budeš mít víc času na huga atd., dej UM, protože spokojena matka, spokojený dítě ![]()
@Petrussee @motivi já si taky říkám, jestli nemá nějaký spurt nebo je to tím horkem… nevím
zase já mám mlika, ze bych ho teď mohla rozdávat, tak mi to přijde skoda. Hlavně teď ze začátku, jak je hodně doktorů, tak mi to kojení přijde praktičtější, ze s sebou nemusím tahat lahve, ale říkám si, ze jakmile začneme s prikrmy, tak bych přešla na UM.
@Petrussee v noci tak často kojit nechce, to si sotva cucne a spí dál (teda myslím si to, protože u toho usneme spolu 😁) a kojím ji jednou, max 2× za noc. Ale přes den chce fakt kojit furt.
@motivi nositko mám a už ji tam dávám, ale ona v tom nositko furt hledá to prso a já v nositku kojit neumím. Vždyť její hlavičku mam pod mou bradou, tak by se na tu bradavku ani nedostala 😁 ona je fakt hrozná násoska, hlavně jak sosá často (defakto furt), tak když pak 3 hodiny spí, tak už mam pak slusnej tlak v prsou. Bradavky ti ale zvládají dobře a nijak netrpí
Za chvíli mi končí sestinedeli. Jedu už šestý týden 🙂
@kambalaka asi taky záleží, jestli by to umělé pomohlo a jestli by je vůbec chtěla. Pokud to cítíš, že ji kojit už nechceš z jakéhokoliv důvodu, tak se do toho nenut. Nebudeš první ani poslední a třeba ti bude po psychické stránce lépe ![]()
@Janinac23 já bych ji chtěla kojit, ale ne ji mít nonstop na prsu 🙈 😁
@kambalaka Mareček nechtěl zase moc přes den, ale v noci no..jako obojí není nic moc, člověk sice přes den něco muže dělat, i se trhnout, ale byla jsem šílené unavená a cítila jsem se jak zmlacena..zkus vydržet, když mas mleka hodně
podle mě má žízeň a chce kontakt, ale to bude lepší až nebudou ty vedra a povyroste, pak už bude cumakovat na věci a prso ji nebude zajímat ![]()
@Petrussee nic jiného mi nezbyde. Blbý taky je, ze neumí usnout sama. Hugo taky neuměl, ale s nim jsem měla čas ho hodinu uspavat a chodit s nim po bytě. Teď to fakt nejde. Jako říct Hugovi na hodinu “čau, jdu uspavat Beatku”, to by asi neprošlo. Takže je přetažená a ubrečená. A když usne, tak za 10 minut je vzhůru
@kambalaka U všech dětí jsem kojila- 10 minut jedno,10 druhý a hotovo. Pokud dítě řvalo dřív jak za tři hodiny, tak dudlík, na něj jsem kápla něco na prdíky
(třeba espumisan).No a místo prsu jsem dala cucnout fenyklového čaje
Normálně z láhve. Nikdy se mi nestalo, že by pak nechtěly prso, jak každý tvrdí, že dáš flašku a nechtějí prso. Děti byly spokojenější, nebolelo je bříško a já taky ![]()
Mareček mi zvraci, naše doktorka dovolenou, zaskok do 12
zvracel dvakrát..Ach jo..vůbec nevím co dělat..volala jsem pritelovi ať prijede, nevypadá dobře, leží na mě a poblil mi obě postele ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat