Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Miluju, když mi po obědě usnou oba najednou 😁 a ještě ve stejné poloze - hold sourozenci 😁
@kambalaka To jsou bobanci
Taky casto takhle spi. Nebo naopak uplne rozcapenej.
Ja taky predtim nepochopila, ze Beatka spi pres den takhle malo
Myslela jsem, ze ten poobedovy spanek je jeden z mnoha.. Ten ranni slofik se urcite pocita, u takhle malych miminek je 30-40 minut normalni. Nechci byt chytra ani strasit, ale takhle dlouha bdela okna nejsou dobra
Miminka ten spanek opravdu nutne potrebuji a pokud jim to nejde, tak potrebuji o to vic pomoct. Taky jsem mela “nespave” deti, taky uz jsem mela starsi dite k miminku..Ale opravdu jsem ta bdela okna hlidala, vcas jsem ho dala do satku, tam si schrupnul vetsinou tech 30-45 minut, ale to je naprosty normal. Pak zacal spat v kocarku a pak naopak zacal spat nejlip doma v posteli a to trva dodnes. Usne mi po obede i v kocarku, ale max na hodku. V posteli da 1,5-2h, takze tomu vetsinou prizpusobuju program. Ale kdyz da kratsi slofik v kocare, jde vecer spat driv. Opravdu jsem do obou kluku musela ten spankovy rezim vtlouct, ale vyplatilo se. Miky ted po obede bere dudlik, udela papa a jdeme si lehnout, tesi se na to. Nekdy si jde jeste pohrat, vim ze ho nema cenu nutit, necham ho ctvrt hodky a pak jde spat ochotne.
Vim, ze delas co muzes. Jsi skvela mama. Ale timhle tempem dlouho nevydrzis ![]()
@Bjetuš já vím no… musím to ještě asi vychytat. Já se taky těším po obědě, až oba vytuhnou 😁 Bea teď spinká už přes 3 hodinky 💪 to je jediná část dne, kdy má takovýhle spánek. Pak ji nakojim a vyrazime ven do brouzdaliště. Ona je pak v kočárku klidná, občas zakňourá, ale neusne ![]()
Dopoledne jsem byla na kontrole po sestinedeli a vše OK. Byla jsem tam s Beatkou a Huga hlídal manzel doma. To si dala taky krátký slofik v kočárku - tak 30 minut, ale i to se počítá 🙂 no a teď, až se probudí, tak ať dělám, co dělám, tak mi usne až kolem 20hod večer ![]()
@Janinac23 ona ji, ale potápí když leží ve vaně na bříšku, jinak mytí vlasů taky katastrofa ![]()
@Ráďa 25 dekuju za tip, od zítra začnu zkoušet říkat a uvidím jestli to bude mít nějaký výsledek ![]()
Ahoj holky, zdravím vás všechny a přicházím si postěžovat
. Malá nám začala hrozně špatně spát poslední dny. My jsme tedy vždycky s usínáním bojovali, občas to hodně dlouho trvalo, než zabrala, ale poslední dny má z usínání skoro fobii - jakmile řekneme, že by měla jít spinkat, nebo jí nedejbože položíme, začne křičet, že ne ne ne a vyvádí psí kusy, jenom abychom jí nedávali spát. Přes den jsme rádi, když nám usne cca na 45 minut a dopadá to tak, že jediné místo, kde nám na chviličku usne, je auto, když se někam přemisťujeme… Večerní uspávání je katastrofa, má záchvaty pláče, někdy usne když jí houpám v náručí (moje záda!), ale obvykle usne vyčerpáním třeba po 2 až 3 hodinách, kdy sebou neustále mele v posteli, samá ruka, samá noha, nahoru, dolů… Já měla podezření, jestli to není od zadních stoliček, protože k tomu si dost často sahá dozadu do pusinky, mne si místo pod nosem, tečou jí sliny, ale trvá to už docela dlouho a když se jí dívám do pusinky, žádné změny vzadu nevidím. My jsme teda protrpěli všechny zoubky, tak jestli to může být od těch stoliček, i když se ještě pořád nic viditelného neděje? Je to ale fakt vyčerpávající. Brání se položení do kočárku, do postele, do postýlky, do nosítka, v náručí se nám vzpouzí.. někdy si přijdu úplně marná…
@Sissela taky občas máme takové stavy. Hugo spal teď několik měsíců celou noc a poslední dny se nám stane, ze se třeba chystáme spát a Hugo k nám najednou přijde do obýváku celej rozespalej
(jsem si říkala, jestli není namesicny) nebo najednou v noci šílenej amok, ze jsme ho nemohli vůbec utisit… (mléko nechtel, dudlík nechtel, chovat nechtel…), tak jsme jen na nej v klidu mluvili, hladili a on pak nakonec nějak usnul. Já jsem si teda říkala, že buď je to reakce na novou ségru (ale to asi ne) anebo spis ty zuby zase… ono dlouho nic nemusíš vidět, ale může se to tam tlačit. A ty zuby rostou na etapy. Chvíli se něco děje, pak se to zarazí, pak se zase začnou prodírat… třeba ty děti na ti takhle reagují ![]()
@Sissela ahooj a nemůže na to mít vliv i počasí? Respektive ty vedra 😅Elli usíná dobře, ale občas se mi v noci budí s hroznym hysterákem 😞 je chudák rozpálená jak kamna.
@Sissela Mareček když nechce tak se taky nenechá položit a děla hlavou Nene, někdy to jde lépe a někdy hůře..ale ja teda jsem tvrdší, buď poslu tatínka a on řve a pak přijdu a on si lehne (s nim neusne) a nebo jsem ho už 2× nechala v pokoji a zavřela..proste spat musí
tyjo nositko, to bych nedala, to jsem teda nikdy nedělala, ja se ho snažila nenosit
a ani v něm teda nechtěl byt a teď už by byl fakt těžký, ja ho nechci nosit vůbec, ale natahuje ruce, snazim se mu vysvětlit, ze ma nohy, jako tahat 11 kilo když ja mám 49, fakt mazec
, ale zuby mu teď jedou taky, je protivnej, vylezl mu teď 10. Teprve, asi 4 to je (stolička) takže dnešní noc super, furt knoural, chvíli brecel
tahal mě porad za vlasy.. @kambalaka jim se muže i něco zdát ![]()
Holky čtete pohádky?
My teda ještě ne, ale už bychom asi měli začít ![]()
@Sissela Podle popisu bych to tipla na spatne sny a strach ze spanku. To prejde
Bartovi se vrwcely nocni mury po navratu z nemocnice asi ctvrt roku, ale tam ten duvod byl samozřejmě velky, tak myslim, ze se mu to vrylo do dusicky,
![]()
Bart ted konecne po roce (zacalo to bejt na prd v asi 5 mesicich) zacal lepe spat. Budi se max jednou na vodu a hned usina. Kdyz teda nejsou vedra a v pokoji neni skoro 30 stupnu. Pomer dobrych a spatnych noci se obratil a spi ted tak jednu spatnou noc tydne, kterou pripisuju zubum, rostou mu spicaky uz asi mesic a pul.
Problem je, ze muj organismus uz neni zvyklej na dlouhej spanek a tak se budim stale temer kazdou hodinu
. Doufam, ze to brzo prejde, a asi i přejde, obcas se vzbudim az treba po 4 a koukam jak blazen kam ta noc utekla. ![]()
@kajka kajka jeee, to jsem nevěděla, že máte (jste měli), takhle špatné noci
Malá s usínáním nema žádný problém(snad nezakriknu), občas se vzbudí v noci, pití, dudel…ale zase sama usíná. Jen se ráno nemůžeme dostat k 6 hodině, vstává pořád po 5.
@Janinac23 Nj, jakmile se Bart zacal otacet na bricho, dobry spanek se mu uz nevratil
. Ale zvykla sem si, ale kdybys mi na zacatku rekla, ze to bude trvat rok, asi bych ho narvala do babyboxu
![]()
Bart taky usina sam bez uspavani. Driv sem ho prave musela drzet, baby se neustale neotacel a nerotoval, pak aby nesedal, nevstaval…naucila sem se spat povesena pulkou tela na pelesti
, usnu ted v jakymkoliv nepohodli
Ted uz jen dam posinku, reknu pohadku, lehnu si vedle na postel a delam si neco sveho (mobil, kniha) a on usne po chvili sam. Kdyz je sam v místnosti tak neusne.
Jinak v pet se Bart taky casto budi, ale jen mu reknu at si zas lehne a spinka a on to udela. Nevim jestli fakt spi, nebo si tam jen polehava, ale je ticho a ja se dotahnu ![]()
Premyslela sem ale nad tim, ze se nam jeste nikdy nestalo, ze by nekde odpadl, jak to obcas bejva v tech vtipnych videi na netu, ze deti treba idpadnou nekde v sede pri jidle, lehnou si pri hrani a usnou…Vam se to s detma nekdy nekomu stava?
@kajka kajka To se mi taky nikdy nestalo, ze by dite nekde necekane usnulo. Oba kluci spis placou unavou a pretahnou se. Starsi mi jednou jedinkat usinal u jidla. Gratuluju k dobrym nocem! Konecne.. Neboj, vrati se ti schopnost spat
Ale muze to trvat, kamaradka to mela dlouho, ze se porad budila i kdyz deti uz spaly celou noc.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat