Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka Klobou dolů, jak to zvládáš, fakt.. My bychom chtěli druhé taky jak to půjde, ale upřímně teď jak byly ty náročné dny, si vůbec nedokážu představit věnovat čas ještě malému miminku.. a mám trochu obavu, že bude malá žárlit. To jsem se chtěla zeptat, jak Hugo přijal kojení Beátky, jestli nežárlí…
Holky kam chodíte v těch vedrech, jak trávíte čas s dětmi? U nás jsou fakt pařáky, ráda bych s malou chodila ven, ale skoro všude ve městě je výheň na slunci.. V herničkách se mi to teď úplně nezamlouvá.
@Sissela my chodíme každý den do “brouzdaliště” tady u nás v parku 🙂 dopoledne chodíme na procházku a venčit pejska nebo někam nakoupit do obchodnaku, po obědě spánek a večer kolem 16:30-17:00 do brouzdaliště 😁
@Sissela heled, každý věk má něco a doufám, že si brzy spolu vyhrajou… po obědě mi většinou usinaji stejně a večer taky chodí spát stejně. To jsou pak nejkrásnější chvíle 😁 https://youtube.com/…/4hLOswDgGLs?…
@Sissela u nás hřiště, hernicky, botanická, farmicky, obora, zahrada, návštěvy
Mareček je nejvíc dítě co se nudí, máme program 2× denně
jeho zabavit stojí dost času a peněz
ale teda už mi dochází nápady..dneska dopo byl chvíli se strejdou, pak s dedou u baráku (bavi ho chodit do garáže), pak přijela teta, jeli jsme nahoru do cukrarny (tam je taky místnost s hračkami (naštěstí zadarmo) no a stejně ho nejvíce zaujal pes venku, tak si ho hladil
..ještě chodím cvičit, to je taky babyfriendly..mámy cvičí a děti si hrají
45 minut vydrží, docela super napad a máme to u nás v tom mini městě
od září začne to cvičení Marecka, tak budeme zase chodit tam
@Petrussee já mám trochu dojem, že u vás je trochu, že spíš ty nevydržíš zabavit ho doma a potřebuješ, aby se rozptýlil jinde a ty taky? Nemyslím to špatně, já taky často vyhledávam společnost, aby mi to rychleji uteklo a nemusela vymýšlet pořád něco nového doma. Teď už jsme teda ve fázi, kdy s dětmi udělám skoro všechno doma co potřebuji a zároveň se tím i zabaví, ale dřív jsem taky raději někde „vymetala“ než poslouchat doma kňourání.
Jinak ti to moc s Marečkem sluší a to cvičení vám závidím 🙂 my teď jezdíme několikrát týdně na kole a to je taky super ![]()
@kambalaka to máte soukromé brouzdaliště, ne?
Hugo je fakt dobrej, u nás by to byl úplně jinej hukot, žádné slézání pozadu a v klidu procházet. Ta by tam slezla jak ze schodů a musela bych ji hlídat, aby mi někam nefrkla nebo se někde nenatáhla. Nebo by kecla do vody. Tohle máš fakt výhodu s Hugem.
Holky, můžu mít dotaz trochu mimo? Náš starší má asi 14 dní brýle, když jsme je vybírali, tak mu nejlépe seděli na nose a celkově mu tak nějak nejvíc sluseli. Teď ale pochybuji, jestli nejsou velké? Já měla za to, že je to prostě jen tvar takový, ale hodně lidí na to reaguje, že má velké brýle. Co myslíte?
@Janinac23 jo to je taky pravda
mě to doma taky nebaví, spíše mě to ubiji, ale on si sám s těmi hračky nehraje a ani moc se mnou, proste nuudaa
vstane v 6 a v 8 už se nudí, chodí ke dveřím a chce pryc, většinou vydrzime do 9 a jdeme pryc
ale ja jsem extrovert, potrebuju lidi
a doma fakt knoura a venku je v pohodě a ja jsem v te fázi, ze to poslouchat nevydrzim
, ale Ikdyz jsme někde tak si ho musím porad stejně všímat, Ikdyz má jiné hračky, děti a tak, ale alespoň vypadneme
možná časem se to taky zmeni, ale nejsem ten tip co se doma zdržuje, vlastně jsme s Mareckem byli za ten 1,5 roku jen jeden den doma, kromě chřipky naši
jinak děkuji ![]()
@Janinac23 brýle nemám, ukázala jsem to příteli (brejloun to je), prý v pohodě, ze do toho za chvíli doroste ![]()
@Janinac23 my jsme Huga učili slejzat pozadu už od samého začátku, takže ví, že musí takto. Ale samozřejmě ho hlídám. Zrovna v tom brouzdalisti nikdo nebyl, jinak tam chodí maminky s dětmi. Výhoda, ze je to tady u nás v parku, takže se nic neplatí a Hugo se tam zabaví. On si jede prostě to svoje, je takový introvert po manželovi 😁 a rozhodně se do ničeho nehrne. Ale má rád překážky a někam lézt a zase slejzat nebo něco překračovat.
@Janinac23 jinak mně brýle přijdou v pohodě. U dětí se malé brýle moc nedoporučují (to nám řekli v optice), aby koukaly přes celá skla a ne přes obroučky. Pokud mu nepadají, tak je to OK. Stejně je budete co půl roku měnit. Dětem se ty dioptrie mění strašně rychle, jak se oční vada vyvíjí.
Kde teď nakupujete dětem oblečení? Já hodně nakupovala Hugovi z Lindexu, ale teď ty větší velikosti (jak už není miminko, se mi moc nelíbí). Udělala jsem teď už 2× objednávku ze Sinsay s mile mě to překvapilo - hlavně trička a kratasy - pěkné kvalitou i cenou 👍🏻 a pak H&M. U Beatky si teď užívám ještě Lindex, jak je malinká 😁
@kambalaka já hodně jedu H&M, teď ve výprodeji jsem tam kupovala 5pack triček za 389,– tuším 😅 dnes jsem byla v sinsay a koupila jsem si tam ve výprodeji 3 trika na doma dohromady za 183,– 🤣 v lindexu jsem kupovala když byla Ell mimino, momentálně si neumím představit, že by mi zasvinila od jahod, malin nebo borůvek šatičky za 500 😅 moje dítě je trochu (trochu hodně) čuňátko.
Jinak my teď byly s Ell hodně na chatě, tam měla vyžití na zahradě a od té doby co jsme v Praze jsme pořád někde. Dnes přespává u tchýně, zítra si pro ní jedu a v pondělí jí zas vezu k mojí mamce a ve čtvrtek za nima přijedu 😁
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat