Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kambalaka On je na to pro takovy mimca asi lepsi satek, ale ja sem ho taky nikdy neměla a pouzivala jen nositko. A uplne chapu, ja s ditetem na sobe taky nikdy nezvladla nic udelat. Proste mi tam prekazelo ![]()
@kajka kajka haha, naprosto chápu, taky jsme zpátky v Praze a v bytě máme příjemných 29 stupňů 😅
bohužel klima bude příští rok a větrák je dost na prd 😅 ale Elli to asi nevadí, uvidíme co v noci, dnes se vrátila od tety.
@kajka kajka jo, v tom funparku si vyhraje (to je jako hernicka), i v tom iqparku, pak je tam ještě aquapark, ale tam jsme nesli
naši od někoho dostali sedačku a ona je pro větší (nejde dat proti)
, ale timpadem je klidnější, takže jsem ji otočila i u nás, jemu se to v autě nelíbí, knoura, řve..když je po, tak je to o něco lepší..nemáme isofix a přes ty pasy se tam dával hodně špatně, už byl těžký
, ale nezvraci
Máte šikulky co už plavou s kruhem nebo rukávky. Já mám z té vody hroznej strach skrz malou, jinak vodu miluji. Malá začala při koupání potápět hlavu a mě můžou vždycky omejt 🙈
dělají vám to taky prckové? A jak je kdyztak učíte, aby se nenalokaly?
@Bjetuš mám to stejně jako ty, kdybych nemusela pořád vařit a řešit jídlo, tak jsem vysmáta ![]()
Jako s těmi dětmi to prostě náročné je asi v každém věku, my máme náročného syna a budeme mít, ale ani tak bych neměnila… a popravdě bych čas zpět už nevracela a miminko, ani to nejhodnější, bych už nechtěla🙂
@kambalaka máš to fakt náročné, aspoň, že ten jeden spánek mají společný. A představovala sis to ještě horší nebo zhruba takhle? Vím, žes hodně čekala, že se změní u Huga, až bude malá a že bude muset dělat něco jinak, ale obecně jestli se tvé představy vyplnily? Drž se, fakt vím, jak je to náročné a to jsem na to nebyla takhle sama
@Bobulka28 teeeda, sikulka
to naše malá nedělá, naopak jim vadí voda v očích a třeba umývání vlasů je děs. Ale jinak vodu miluji, cákání, skákání v bazénu.
@Janinac23 no popravdě… já radši nic nečekala. Musím ale říct, ze přes den jsem o trochu méně unavená než v těhotenství. Ale večer padni do postele jak zbitá. Dneska mi třeba usnul Hugo dřív po obědě a Beátka až když se Hugo skoro probudil, takže se spánek nekonal. Teď mám Beu u prsu a uspavam u toho Huga. Hugo začal více zlobit, dělá naschvály. Nevím, jestli je to Beou a vnímá ji jako konkurenci nebo je to prostě jenom období…
@kambalaka ahoj, snažila sem se po par dnech volna všechno tak nějak pročíst tak nevím jestli sem to zachytila správně, ale malá ti spi jen jednou za den? ![]()
@motivi ano, moc toho nenaspí. Většinou, když k nám Hugo přijde rano do postele mezi 5-6, tak Beu zrovna kojím. Pak si dá třeba půl hodinku, max hodinku šlofík. Dopoledne chodíme ven, než začnou být ty hice. To ale neusne. Když Huga obedvam kolem 11, tak ji mám v nositku, aby mi neřvala 😁 pak uspim Huga s Beou v nositku nebo na prsu. Usne Hugo a Bea buď usne nějak podobně nebo dneska až, když se Hugo probudil. To dala 3 hodinky spánku. Kolem 5té jsme šli zase ven, šle v kočárku byla tak nějak hodná, jen jsem ji často dávala dudlika. Pak jsem Huga večeřela zase s Beou v nositku, Huga i Beatku rychle vykoupala a uspavala obe děti najednou. Hugo usnul dřív a Bea krátce po něm 🙏 jako spinká jednou denně tak na 3 hodinky. Ale Hugo byl jako malej taky nespavec.
@kambalaka tak to je masakr, já to takhle před tím nepochopila, že spí tak málo. To musíš padat únavou
Přestože chápu, že každe dítě spí jinak, tak 1× za den měsíční dítě mi přijde hodně málo. Nemyslím to špatně, ale zkusila bych něco čím ji cíleně uspat, aby spala vícekrát. Možná zkusit zabavit i Huga doma a ne trávit celé dopo a odpo venku jen procházkami a malou uspat v postýlce, aby měla klid a hlavně návyk na ten spánek doma. Procházky jsou super, ale když nespí v kočárku, tak bych řešila jinak a Hugo ať se učí zabavit i jinak? Nevím, jen můj pocit. Taky travime venku hodně času, ale když byla malá malá, tak jsem ji uspala doma a se synem jsem si aktivně hrála buď doma nebo na zahradě.
@Janinac23 já se fakt snažím ji uspat, ale když už se mi to povede, tak za 10 minut je vzhůru
Hugo to měl stejně, hold nemám spavé děti 😁
@kambalaka tyjo tak to musí být na palici. Jako malá se taky dost budila když sem dala do postýlky a musela sem aktivně uspavat když byla takhle mimino ale snažila sem se držet ty bdela okna. V tomhle veku je to tak půl hodiny až hodina? V kocare mi začal spát až byla mnohem starší, jinak sem uspavala u kojení nebo chováním, na míči..možná potřebuje s tím usnutim pomoc víc?
To se jako nesnazim být prechytracela jo
vím prd jaký to je mít dvě narocne děti zároveň, jen možná zkusit?
@motivi já vím no, určitě potřebuje pomoct s usinanim. Jako kdybych měla jen ji, tak ji chovám, houpu na míči atd klidně celý den, ale já mám taky Huga, který chce maminku pro sebe 😁 on pak mě tahá za sukni a kňourá
@Bobulka28 Pořád jí opakuji, aby zavřela pusu, ale ona tu vodu i pije, občas se zakašle. Ale třeba u moře jí chutnat nebude ![]()
Teď máme období kdy si sundává plínku, sedá na nočník a záchod. Občas se i něco povede. Venku čůrá do trávy, ale ještě jí naučit, aby si dřepla a nepočůrala si nohy😄
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat