Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Bjetuš ano, přesně! Na všechno NE 🤣 to se teď Elli taky naučila a jakmile není po jejím, tak se taky vzteká a řve. My zachováváme klid řikáme jí, až s tebou bude řeč, tak přijď 😅
Hugo NE neříká, protože nemluví, ale zase kejve hlavou, ze NE. Nejlepší je, když vidím, jak je unavený a to je… “Hugisku, půjdeme hájí?” A on s padacíma očima kejve hlavou, že NE 😁 a ještě se vzteká 😁
Tak já už mám výzdobu hotovou. Všude mám třpytky. Musím vysát a vytřít.
Anička má teď období, kdy chodí žalovat. Plácnu jí, tak jde za tatínkem, nebo sourozenci.
Teď zjistila, že už dostane na umyvadlo na wc.Tak si chodí pořád umývat ruce
No a asi 4* denně si čistí zuby.Za pár let jí to připomenu ![]()
Vztekání u nás moc není, spíš se teď začala hodně bát tmy, tak ani nevím jak bude zítra reagovat na Mikuláše ( máme na náměstí)
No nejakou vyraznou zmenu k obdozi vzdoru zas nepozoruji. Moje rika „to nechces!! Rikam ti“. Asi jak se rychle naucila mluvit tak dost mota gramatiku nechape, to je asi normalni.
No jako koukam, ze ja i celkem na to, ze jsem sama mam relativne pohodu skrz to hlidani. Ty dny kdy jsme spolu jsou mazec. Ale pak kdyz jdu do prace mam dost casu pro sebe, ale mala mi hrozne chybi a ta samota je taky hrozna. ![]()
Co jsem posledne psala o tech omrzlinkach a nekdo zminil alergii na zimu. Me obavy se vyplnily. Ona ma fakt alergii na zimu.
Zacina to tou koprivkou a cim dyl je venku je bezrsdnejsi. Je to dost hruza kdyz to vygraduje co jsme byly vic jak pulhodiny venku zacala lapat po dechu, hrozna uzkost, brek, bezmoc. Proste alergicka reakce. Dr. Ale rikala, ze lec je to celkom ojedinele u takhle malych deti to treba do dalsi sezony odezni. Smime vychazet treba na tech 10-15min a pozorovat, coz je u mne i narocne jak nemam auto. Mela jsem naplanovane cesty a dost mne to ted i izoluje. Neda se s tim nic delat. Snad to letos nejak prezijeme a pristi rok bude dobre. Udela se ji to i brutalne na zadecku z plenky. Je mi hlavne lito, ze nas minou ty zimni radovanky.
snad bude brzy dobre.
Ahoj holky u nas vztekani take desne a slovo ne jeci i ze spani…takze vyborne.
U nas partner pomaha dost ale ja mu emmu lifruji kdykoli to jde, tak se moc nebouri jen v noci a rano ji mam vzdy ja ale to nejak tak preziju…
Tedy alergie na zimu to je desne, to by me asi kleplo neb by mala asi nemohla do jesli neb tam ven chodi…
Kambalaka drz se, s tatinkem me to mrzi ![]()
Petrussee - fotky krasne u nas foceni radeji zadne emma by to tam zdemolovala a ja bych nechtela trapit usi dalsim jejim jekotem
@Petrussee nechápu tu poslední větu, že si tatínek nesedá na gauč?
@MILINKA35 občas je potřeba si ujasnit nějaké věci, ať pak není zbytečně člověk naštvaný. Přijde mi, že to jinak máte mezi sebou dobře nastavené.
@Nikča2020 z toho jak píšeš, tak u vás je pořád taková rodinná pohoda 🙂 ♥️
@kambalaka já se přiznám, že být s tvým chlapem, tak jsem hysterka. Jak proboha vydržíš na něj nervat, aby začal fungovat i doma s dětmi? Když by byl v práci, tak bych to ještě zkousla, ale jak přijde domů, tak bych ho asi nepustila hned pracovat a nevěnovat se dětem
@Janinac23 jenže in přijde domu a má ještě spoustu práce no… má snad tisíc projektů, na kterých pracuje. Kdyby nepracoval doma, chodil by domu buhvikdy a to už by ho pak děti neviděly vůbec… ale zase třeba dneska si vzal home office. Dopoledne byl s Hugem nakoupit a já si mohla aspoň doma uklidit. Pak jsem se věnovala dětem a manzel uvařil oběd. Teď pracuje a já jsem s detma. Vecer mi pak aspoň uspí Huga a jde slavit kamarádovy narozeniny 😁 a zítra vezme Huga dopoledne na boby, tak aspoň něco. Ale na sebe času moc nemáme. Přijde mezi 17-18 domu a ještě pracuje než dáme děti spát. Pak už sedíme spolu v obýváku a střídáme se do půlnoci u dětí.
Jak vám teď děti spí? Hugo, jak nespí přes den, tak do 19hod je tuhej 🙏 a vstává mezi 6-7 ráno. V noci se teda budí, ale je to hlavně kvůli těm zubům. Včera kolem půlnoci řev a usnul mi až po nurofenu ![]()
@Janinac23 přijde a buď někam jdeme nebo si bere Marecka a hrajou si, nepřijde z prace a nesedne na gauč a už vůbec by si nepustil fotbal
takhle jsem to myslela, normálně na gauci jinak sedime
@kambalaka je proste workoholik, ale zase má asi dost peněz ne
..ale tak takového sis ho našla, tohle už se nezmění..Mareček spi odpoledne cca hodinu (dneska 45 minut), usina mezi 8-9, spíše k osmé a vstává kolem 7, je tak 1-3× vzhůru, ale už jsem si zvykla ![]()
@Petrussee tak ono těch počet hodin mají s Mareckem stejně, akorát Mareček tu hodinku dožene přes den a Hugo si natáhne noc… teď co je lepší, zejo? 😁 zase mi odpadlo poobědové uspávání 😁 a večer usina dobře - během 10 minut je k. o. Ikdyz teď je to horší s těmi zuby, no… ale určitě bude lépe. Jojo, poznala jsem ho jako workoholika a hold takový je a bude. Vždycky říká, že v 60ti s tím sekne a bude si užívat peněz, ale NEVĚŘÍM 😁
@kambalaka dneska teda nešel uspat, takže to byla katastrofa
, ale většinou usne docela rychle
, ale zatím ještě úplně bez spánku nevydrží..ale to si člověk moc nevybere
ty pětky nás taky ještě čekají..chápu
třeba s věkem ubere ![]()
@Petrussee já už to uspavani vzdala. Trvalo to i dvě hodiny a když konečně usnul, tak pak usinal až v 23 hod večer a uspavala jsem i hodinu a půl. Tak jsem ho zrušila a ulevilo se asi nám oběma. Ale chybí mi ta poobědová siesta. Ale zase večer mám díky tomu volnější. V 17:30 mu dam večeři a od té 18hod už je mrzutý. Tak ho po 18hod vykoupeme a v 18:30 jde spinkat a spí těch 12 hodin
@kambalaka to chápu, ja dneska uspavala hodinu a čtvrt a spal 45 minut, to se taky moc nevyplatilo ![]()
@Petrussee no to je taky hrozný
já s malou Beou nemám čas Huga aktivně uspávat hodinu a čtvrt 😁
Jinak nejen, ze máme odbourané noční mléko, ale už mu několik dní nedávám mléko ani před spaním. To jsem zkusila nejdříve posunout na “poobede” nebo “odpoledne”, ale pak mi díky nemu nejedl normální jídlo, tak jsem ho zrušila a nijak mu to nevadí. Má mléko jen ráno po probuzení 210ml a to mu nechám asi ještě dlouho, protože caj nepije a my taky máme ráno teplé do bříška, tak chci, aby měl i Hugo. Večerní mléko jsem zrušila hlavně kvůli tomu, ze měl pak každé ráno durch plenku i pyzamo a já prevlikala co každý den postel 🙈 takže nalít se mlíkem před spaním už jsem neviděla důvod. K tomu dudlík pryč… až ho nebudou zlobit ty zuby, tak třeba už pak bude spat celou noc ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat