Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Petrussee já mám pocit, ze dokud ty děti mají dudlík, tak později i mluví, ale třeba je to jen můj pocit. Já neměla v plánu mu ho brát, chtěla jsem jen odbourat noční mléko, ale když jsem mu to mléko nedala, místo nej mu nabídla dudlík a on ho po mně vztekle mrsknul, tak jsem mu řekla “oukej, kamaráde, tak už ti ho nedám” 😁 a od té doby dudlík nebyl 😁
@kambalaka taky dobra taktika.
Tak my mame i mliko a ted jak byla nemocna tak ho chtela i casteji. Na tom nevidim uz vubec nic spatneho. Protoze kdyz ho nemame prezije to i tak. Ji proste jen chutna a ten vapnik je zdravy (ale vite jak se i smlecnymi produkty polemizuje…).
My jsme preci vyjimka potvrzujici pravidlo… moje mluvi skvele ikdyz ma dudlik i ji je dobre rozumet s nim. Ma dobrou vyslovnost i v nemcine. A to mluvi jeste tady tou patlanstinou.
Btw. Tudle si zpiva „Frere Jacques, dorme vu?“ wtf odkud to ma?
@kambalaka já bych řekla, že to na mluvení vliv nemá, možná na lepší výslovnost, ale ne na mluvení. Nebo jsme taky výjimka, dvakrát potvrzena😀@Petrussee Peti, ale nemyslela jsem to špatně, já si nemyslím, že je špatně, když má ještě někdo kolem dvou let dudel. Přes den bych omezovala, aby ho dítě třeba nemělo tolik na očích, ale na spánek nebo když je unavene nebo ty zoubky, blbý den…tak bych ho nechala.
@MongolskaRyba vaše malá je naprosto geniální, úplně mě udivuje 😀 ♥️ jsem zvědavá, jak ji půjde R později. Mám synovce taky napůl Němec, žije v Česku a s r měl dlouho problém. Logopedka jim řekla, že některé tyto dvojjazyčné děti se je nejsou schopni naučit úplně správně. Ale u vás bych se nedivila, kdyby ho už umělá teď 😀 fakt velká šikulka ♥️
@Petrussee @Janinac23 kolikrat si taky říkám, ze jsem mu ho ještě nemusela brát, když mu rostou ty zuby. To mrčí, kňučí, no hrůza to poslouchat, ale zabírají u nás na rozveselení písničky od Béby (“jsem kačer, dělám kvak kvak kvak”) a už mi z toho hrabe 🙈 hraje to u nás nonstop, ale Hugovi se to líbí 😁
@MongolskaRyba to je fakt sikovna. No… asi z dětských písniček ji zná 😁
@kambalaka to by mu možná pomohlo, ale zase vracet mu ho je blbé ☹️ tak budeš muset vydržet kačera 😀 úplně vím a naštěstí u nás moc nefrci 🙂 teď celkem jede fidlik a violenka-ze začátku jsem nechápala co to jako je, ale už jsem si zvykla a občas kouknu taky (s dětmi, sama si to neopuštím 😀 😀 😀)
@Janinac23 tak Hugo je na dudlika a violenku malej. On potřebuje takový ty jednoduchý věci ještě 😁
@Janinac23 no ona uz to umi.
Protoze rika „mokry rucicky“ a to francouzsky r ma z peeepa wutz chrrro chrrro tak to umi taky tady v ty regionalni nemcine je uplne neznele.
@kambalaka Tak ja francouzsky neumim, takze francouzsky pisnicky fakt nepoustime.
@Janinac23 říkala jsem, ze od 2 let ho omezim, ale venku ho nemá a když je s někým jiným tak ho taky nepotřebuje, nejvíce ho má se mnou, u toho mě tahá za vlasy a mazli se, má to nějak vše spojeny dohromady
, ale v mluvení vidím posuny..
Bracha ho měl do 3 let
, ale teda zuby to odnesly..jakoze nic neresitelneho, měl rovnátka na přední zuby, pak na pevno a teď ma na noc, zuby v pohodě
, ale měl ten nejhorší dudlik, Mareček už má o něco lepší, takže zatím se to na zubech neprojevilo, ale to je asi jediný důvod, proč ho vzít..jinak mi nevadí, teda doufám, ze do 3 let ho mít nebude ![]()
Miky taky jeste neni oddudlikovanej. Ma ho strasne dlouho uz jen na usinani, ven ho vubec neberu. Dva vecery mi i usnul bez dudliku, ale manzelovi bez nej neusne. A po obede bez nej kraví, ale jak si vezme dudlik, tak mu zacnou padat klapky. No a rostou mu petky.. takze jeste chvíli dudel nechavam..
Za posledni mesic se hodne rozmluvil, to mam radost. Vsechno opakuje, par slov rika teda po svym (aputi=jablicko, hišiš=hriste, bihaha=bejbyčíno..), ale je s nim proste uz rec.
@Petrussee Kdyz trilety dite nebeha s dudlikem po hristi tak na nem nevidim nic tak strasnyho.. To te lituju s tema vlasama. Miky si na uklidneni hraje s moji rukou, ale je to strasne neprijemny, nípe mi nehty, kuzi kolem nich.. taky vubec nevim jak ho toho zbavit. Cpu mu plysaky, ale nic jinyho nechce, jen ruku.
@Bjetuš však jo, kolikrat si říkám, ze jsem mu ten dudlík taky ještě mohla nechat, treba by líp usínal, ale štvalo mě, ze ho několikrát za noc ztratil, pak kňoural a já k nemu musela vstát a hledat mu ho 🙈 takhle mám klid
teď ho vidí u Beatky a nijak ho to nebere.
@Bjetuš snad je to pusti, nehty a kůže taky nic moc teda
Kamarádce zase tahá uši
taky nechce místo vlasů nic jiného ani jiné vlasy (abych si ulevila), ale má fakt vydrž, klidne je tahá hodinu ![]()
Ahoj holky, tak nás o víkendu už čeká oslava narozenin. Doufám, že všechno klapne
Já dort nepeču, nějak na to nemám asi buňky
Na vánoce pár kousků asi upeču. Koupila jsem Matymu zástěru, tak bude pomáhat vykrajovat ![]()
Jinak u nás začalo období otázek
Pořád je to „co to je? kdo to je? kde to je?“
Asi dva týdny spí ve vlastní posteli a musím říct, že to bylo to nejlepší rozhodnutí. Spí úplně klidně, když neleží vedle nás v postýlce. Usíná tak mezi 20-20:30 a spí nonstop tak do 7-7:30. Po obědě spí tak 1,5-2h.
@Bjetuš s tou rukou jsme taky bojovali. Nakonec po dlouhé době a hodně pokusech vzal na milost plyšového medvídka. A taky myslím pomohla ta jeho postel. To se mu snažím vysvětlit, že když už má svoji velkou postel a maminka svoji, tak už tak daleko ruku nenatáhnu
Ale sám neusne. Musí tam s ním někdo být
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat