Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@MongolskaRyba nevím, jako chápu, ze se boji, ze bude brecet, přeci jen by to bylo poprvé..ale kdy se to má naučit? Co bude dělat ve školce vid..
ale mohla to říct jinak, ona na mě začala ječet, jak kdybychom chtěli jet na 14 dni na Kanary.. ![]()
@Petrussee to taky chapu, ze te to rozhodilo teda specifictejsi si nebyla, ale dokazu si to predstavit. Mne sice hlidaj, ale taky dost dostavam drzkovou jako treba skrz ty vanoce a tak, ze na to kaslu. Ale pro mne to teda fakt neni jednoduche porad sama. ![]()
@MongolskaRyba ja se jen zeptala, jestli by o zvládli jednu noc a ona hned, ze ani náhodou, nikam nesmíme, ze Mareček k nim nechce, ze ho neuspi ani táta natož oni..rikam tak mu to zkusíte vysvětlit, řeknete mu pohadku, lehnete si s nim..proste jak to děláme my a kdyby bylo fakt zle, tak my se vrátíme..ale to se proste musí zkusit..pak řekla, ze příští rok, tak jsem řekla, ze pojedeme v lednu a ona to ne
my jsme 2 roky poradně spolu nikde sami nebyli, dělal se byt, pak sklepy, konečně se dodelala garáž a za zálohu na garáž jsme chtěli byt jednu noc sami..podle mě to je pro vztah proste důležitý
oni to nechápou..
Jeste vam holky dekuji za tip na to cisteni. Do pepcs mrknu. Mam ty flasky spinave v zavitech, ale ja ji prave do toho davam kakao a davam je do mycky. Takze sama si… cela ja koupim nekolik neefektivnich veci a pritom by stacilo mit jednu tu drahou bbox.
Prisla jsem takhle na to i s kocarkem. Uz driv jsem slysela chvali na Valco Snap 4. mam x kocaru kazdy na nejakou prilezitost. No verte, ze tento kocar se hodi na vse. Vychytala jsem ho ted v polorozkladu za 200 a trikolku, protoze jsem potrebovala neco na snih. No reknu vam priste bych brala jen tento kocar. Je lehky, jde do terenu, dobre se slozi, strecha az dolu, krasne siroky. ![]()
S tim mluvenim je to fakt o predpokladech. Kombo pamet/fantazie. Ja to mam taky proto mi sly jazyky a dejak. Mala umi i vetsinu barev a jake co je. Na barvivky doporucuji to kolecko na fotce. Stoji to 15kc nekde v actionu asi. Kazdym dnem je to pokrok. Jeji „bratranec“ nemluvi dobre ani v 5ti letech pritom to neni hloupe dite.
trosku je blbe, jak jsme v zahranici a nema pak zadne interakce kdyz to na nekoho spusti a nechape. To ja ani venku moc nemluvim aby lidi nekoukali. Plus my ani jako moc mezi lidi nechodime.
Jo taky vam tak decka sili pri oblikani? Na verejnosti to fakt vypada, ze ji vrazdim. ![]()
@Petrussee já si myslím, ze by si ho měli vzít, ale ne k vám, ale k sobě. Ono když tam nebudete, tak mu nic jiného nezbude. A nakonec to odloučení vždycky snáší hůř maminka. To dítě to většinou vždycky zvládne dobře. Udělali by si svůj vlastní rituál a bylo by to lepší než dodržovat ten váš, když vy tam nebudete. Ale uklidnim te, moje rodiče hlídali jednou, když nebylo zbytí a byla jsem v porodnici s manželem. No a pak podruhé nedávno ze soboty na nedeli, kdy už jsem fakt usinala ve dne za chůze a potřebovala jsem si odpočinout a mít jen Beatku. Ale taky se úplně do toho hlídání nehrnou. Řekli, ze je pohlídají, až budou starší 😁 když se mě nedávno ptali na to, co chci k Vánocům, tak jsem jim řekla, ze chci poukaz na hlídání dětí 😁
@Petrussee tak zaklad je jestli vam funguje vztah s tim ditetem? To bych se nebala i s nim nekam vyrazit. Ja chci vypadnout abych spis mohla nekoho poznat. Takhle by mi to nevadilo. A co jet nekam na wellness pres den? To by za mne mohlo byt v pohode, nepotrebujete nitne „noc“?
@kambalaka možná jo, ale oni nechteji ani tohle
..proste možná kdybych byla taky v nemocnici tak jim nic nezbyde..ale jentak ho hlídat teda nechteji, vždy musím dat důvod, kdybych řekla, ze si chci odpočinout, tak me máma pošle do haje
řekne, ze si tím taky prošli a ze je to naše dítě..a hotovo
@MongolskaRyba Mareček se taky nechce oblékat
@MongolskaRyba to jo, ale s Mareckem se v klidu člověk ani nenaji..už jsme s nim byli..máme v plánu jet v březnu, ale s kamarádkou a její rodinou, ať si děti navzájem pohlidame..my jsme chtěli i na dovolenou třeba za rok sami..tohle má byt spíše trénink na školku, spaní bez maminky
navíc Mareček spal celou noc jen jednou, tak by jsme se někdy chtěli vyspat..vím, ze poprvé stejně budu nervózní a spat nebudu..ale dost závidím kamarádkám co dávají děti jednou za 14 dni na noc..kdybych měla volný víkend stihnu tolik věci
@Petrussee heled jako naši mají stejný názor, buď v klidu. Udělali jsme si je, tak se máme starat 😁 hlídali fakt jen v nouzi.
@kambalaka mě tohle teda hrozne štve
jako ja vždycky rikam, ze je Mareček všech, ne jen můj, tatínka, babiček, dedovo
..proste jsme chtěli vypadnout z toho stereotypu..nejsme spolu 30 let, ale 3 roky
takže o to byt sami ještě stojíme a ja teda u babiček jako malá spala, tak nevím na co si máma hraje ![]()
Jinak já teda padám na hubu dál. Ze včerejška na dnešek - Hugo usnul v 22 hod, za noc se 3× probudil a byla jsem u nej - plakal (zuby nebo noční můra - nevím). 2× jsem kojila Beatku. No a po 6.rano Hugo vstaval. Myslela jsem, ze mi po obědě usne bez problému, když toho moc nenaspal… byli jsme dopoledne na cvičení, pak nakoupit, pak jsem ho už v kočárku četla domu, tak jsem si říkala, jestli si nedáchne a vuuubec
tak jsem si říkala, ze půjde po obědě. Zkusila jsem ho uložit, ale naprostá ztráta času - vyváděl a nechtel. Tak jsem si řekla, ze na to prdim a nechala ho být. Nakonec vytuhl sám v 15 hodin má gauči v obýváku (sám si přinesl z pokojiku svoji deku). Tak říkám ok, nechám ho a jdu se na chvíli natáhnout s Beatkou do ložnice. No a holky - nekecám, uběhlo 20 minut a Hugo si pro mě přišel, že už je vyspanej a že jako jedeme dál. No a teď tu běhá jak splašenej a vůbec netuším, jak ho zklidním, aby šel spát. To je za trest takový nespavý dítě ![]()
@Petrussee naši nás taky strkali k babickam, ale prý jsme byli starší a oni mladší 😁
@kambalaka když jim řeknu, ze musím něco udělat, ze budou mít Marecka tak ok, ale jakmile někam chceme jít a ještě se zeptame tak problém, příště si to koupíme a oznámíme
..moje máma není starena, je ji 49
a doma má pubertaka
..jen má rada nákupy, kávy, kamosky a Mareček ji nebaví..mas to náročný. Drz se ![]()
@Petrussee naši mají taky rádi svoje aktivity. Mamka má svoje cvičení, koníčky, s tatkou jezdí má chatu, ale stará se ještě o dědu a teď bude ještě o tatínka po operaci. Ni a manzel ze své strany nemá nikoho, kdo by pohlidal ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat