TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3961
19.9.21 20:59

@kambalaka Pokud nesvedi a nezapacha, asi to bude normalni. Taky mam nekdy dozluta a dr rikal, ze je to normalni tehotensky vytok. Kdy mas dalsi kontrolu? Tam bych se zeptala.

• načítám...
7611
19.9.21 21:02

@Bjetuš další kontrolu mám v sobotu, tak se zeptám, při nejhorším dostanu nějaké globule. Ale jak říkám, dokud jsem měla tmavé kalhotky, tak jsem tu barvu nijak nepostřehla. Až teď, co poslední dobou nosím i kalhotky bílé.

• načítám...
motivi
20.9.21 09:50

@kambalaka bílý výtok a ten do zluta je ve většině případu vporadku. Pokud nezapacha, nic nesvedi, mělo by to být ok ;) samozřejmě zmínit na kontrole, ale neplasila bych ;)
Já mám teď občas pocit takového tlaku jak když si špatne zavedete tampon :roll: taky prý normální :think: holt je to narocne období :)

• Upravit
295
20.9.21 09:58

Dobre ranko, maminky :mavam:.S tim vytokem vam neporadim.Je fakt, ze taky obcas mivam, ale dle meho hrajou roly hormony. Samozrejme je lepsi vse konzultovat s lekarem, pokud se Vam cokoliv nezda.Za nazor ohledne odsavacky dekuji.Take se mi nechce vyhazovat x tisic, kdyby nebyla potreba, ale jak rikam ta zkusenost tam je a proto mam dilema.Uz mate nachystanou vybavicku? Ja uz da se rici ano, je fajt, ze skoro vse mam po prvni dceri, takze super. Jinak jsem si dokoupila novej fusak apod :lol:.Jake budete volit plinky? Premyslela jsem nad Lidlackymi, ale nemam zkusenost.Jsou to nemci, maji dobre hodnoceni, dale mam ve hre DMkove, nebo Bebello, ale fakt nevim :D …Pampersky jsou super to je jasny.No nevim.

• načítám...
295
20.9.21 10:01

Jinak, jaky mate vekovy rozestup u vas co cekate druhe???Me dceri bude v listopadu 14 :lol:,takze u me velky rozdil. Nicmene se vsichni moc tesime a jsme stastny, to je hlavni.Bude to sice druhy jedinacek, ale hold to tak melo byt:pra :* :srdce: y_tone2:.Uz ted mam velkou pomocnici.

• načítám...
motivi
20.9.21 10:17

@Peťulka39 a jaký si vybrala Fusak?
Já ještě nemám nic :) nebo teda mám par kousku oblečení :lol: u nás je to ale první :)

• Upravit
295
20.9.21 10:50

@motivi vybrala jsem nadherny, poslu odkaz :srdce:

• načítám...
3961
20.9.21 11:23

@Peťulka39 Tak to je peknej rozdil :D O 14 mam starsiho brachu. A segru o 10.. Takze jsem taky napul jedinacek, ale je fajn ty sourozence mit. Ja budu mit kluky od sebe 5 a pul. Prvni se narodil koncem cervence, takze po nem vubec nemam zimni veci. Miminku jsem zatim koupila proutenej kosik na spani, ten jsem si moc prala a prodavala ho pani tady za rohem. Pak chci koupit péřovou zavinovačku, kdyz je to zimni dite. A autosedacku porebujeme novou. Jinak par hadriku, ale moc dobre si pamatuju, jak toho to mimi potrebuje malo. Plenky pouzivam vicemene latkove, z jednorazovek mi vyhovovaly Dada a Dmkový. Pampers teda co se chemie týče jsou docela zlo :? Ale pardon, ja jsem chemickej a odpadkovej magor :)

• načítám...
295
20.9.21 11:47

@bjetus,vubec nevadi…tak vidis, Pampers na houby.Vim,ze mi kdysi vyhovaly, nebot neprosakly, ale jak rikam, ta doba jde desne dopredu se vsim a ty Dada jsou pry hodne dobry, v pomeru cena kvalita, pujdu do nich a dmkovy urcite neopomenu taky.
Jinak ja mam dceru v listopadu, takze vecicky super, perovou zavinovacku jsem take poridila, je suprova, alespon se tak tvari, tak uvidime.
Jinak jj, vekovy rozdil slusny, ale strasne se tesim, uz vim co to obnasi a uziju si to jako s prvnim v klidku.Co se tyce veci:dnes uz vim, ze spousty veci ani nevyuziji takze v klidku a uz vubec neplasim jako u prvniho :lol:.5 a pul roku rozdil je optimalni, super :palec:.Ja jsem nastoupila do prace, makala na novy pozici, druhy hned jsem nechtela a pak kdyz jsem chtela, tak to neslo…do toho nervy v praci takze vse dohromady.Po 16.letech jsem nastoupila do nove prace a sup, miminko na ceste…nektere veci proste nenaplanujes a hlavne vse ma svuj smysl a cas. :srdce:

• načítám...
295
20.9.21 11:50
  • načítám...
295
20.9.21 11:51

Nechaly jste si maminky rici pohlavi miminka?

• načítám...
7611
20.9.21 12:51

@Bjetuš mně teda přijde zbytečné kupovat péřovou zavinovačku… zase aby mu nebylo horko, precijen doma v bytě žádnou velkou zimu nemáme… já kupuju klasickou zavinovačku a říkala jsem si, kdyby náhodou, tak přes miminko hodím ještě deku. Ale péřovka mi připadá spíš tak jako někam na chalupu, když se tam přikládá do kotle 😁

• načítám...
295
20.9.21 13:07

@kambalaka:
Ohledně perovky, kazdy preferuje neco jineho.
Ja sama za sebe mam dve klasicke zavinovacky jeste doma z doby minule a stacily bohate.
Dnesni doba hold jde rychle kupredu a na trhu je x moznosti a dle ruznych doporuceni a zkusenosti jsem perovku zvolila take.
Ja osobne mam z prachového husího peří, péřová výplň z prachového peří dává dítěti ideální a správnou polohu pro ležení a umožní udržet své tělo ve správné ose a podpírá přesně tam, kde je to potřeba, dava pocit tepla a udržuje teplotu v létě chladnou a v zimě teplou.
Dítě obejme a vytvoří tak efekt lůna matky, který si dítě pamatuje.Je strasne lehka a fakt moc prijemna, lze poté použít jako polštář nebo přikrývku. Pro me to byla jasna volba :lol:

• načítám...
459
20.9.21 13:53

@kambalaka Můj gynekolog mi řekl, že je lehce zabarvený výtok v těhotenství běžný, také se mi nezdála ta barva (já mám něco mezi žlutou až oranžovou). Děloha je hodně prokrvená, což může prý ovlivnit i tu barvu „hlenu“, resp. výtoku. Pro jistotu mi ale udělal výtěr, vše bylo v pořádku. Mám užívat preventivně laktobacilly. Určitě to řekni na nejbližší kontrole gynekologovi.

• načítám...
459
20.9.21 14:07

@Peťulka39 Ahojky, já jsem pořídila plenky na doporučení děvčat tady Pampers premium care, ale také jsem ve slevách zakoupila eko plenky Muumi baby. Nedělám žádné velké zásoby, spíš chci zkusit, co bude miminku vyhovovat.

Jinak co se týče výbavičky, základ snad máme. Trošku jsem se nechala unést nákupem bodýček, které mi přijdou extra roztomilé, tak snad toho nebudeme mít moc :oops:. Máme péřový fusak a koupila jsem dva teplejší overálky. Jinak mám lehčí zavinovačku, doma máme teplo. Péřovou peřinku už doma máme, tu jsem nově nepořizovala.

Jinak bych se chtěla zeptat Vás zkušenějších maminek, co už máte děti - jak nejlépe obléci miminko do kočárku na procházku v zimě? Aby se nepotilo, ale zároveň aby mu nebyla zima? :oops: Co mu obléct, do čeho všeho zabalit? Používat nebo nepoužívat do kočárku peřinku a polštářek?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100