TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7611
20.9.21 16:23

@Peťulka39 já si myslím, že když bych si řekla o PN, tak by mi ji dali, ale představa, že budu doma zavřená 9 měsíců… :roll: a nemoci si nikam vyjet třeba na chatu, na výlet, na večeři s manželem… no to radši zvládnu v práci 🙂

• načítám...
295
20.9.21 16:52

@kambalaka me byla PN vystavena automaticky. U prvniho kvuli prostredi v praci, pracovala jsem v chemickem prostredi a u druheho skrze nevolnosti. Narovinu, u prvniho jsem byla ze dne na den nestastna co budu delat doma, ja?,ktera lidi potrebuje atd…ale nakonec jsem si zvykla, chodila si na prochazky, vse si nachystala, chodila si cvicit a tak nejak vse v klidku.Ted jsem tri mesice provalela vlivem nevolnosti, musela jsem se sakra premahat k beznym vecem jako uklid, vareni, nakupovani apod…v tomhle fakt pomoc nemam a nikdy jsem nemela, ale dala jsem to nejak, do toho predelavame byt, chodim na prochazky v ramci vychazek, letni dovolenou jsme take stihli a strasne to leti, takze ja se nenudim. Samozrejme jak rikam, ja jsem plasan na praci, denne jsem byla v praci od 5.hod a delala az 12 hod denne, do toho krizoveho managera a sileny tlak. V ramci noveho zamestnani se vse zlepsilo, ale po zkusebce jsem zjistila, ze jsem tehotna, takze prekvapko pro vsechny…to nevymyslis. Dikybohu za to, i kdyz jsem zamestnavatele nepotesila, tak mi je to naprosto jedno, nebot nyni uz mam priority nekde jinde a myslim proste uz na sebe a na mimco…dlouho mi to trvalo, ale zivot se po pracovni strance se mnou nemazal a melo to tak byt…dikytomu jsem si vse nastavila dnes uz jinak :srdce:

• načítám...
3961
20.9.21 16:58

@Peťulka39 To je, zvlast v dnesni dobe, uplne v pohode vek. Evidentne se na svuj vek ani necitis ani nechovas a miminko je uplne zdravy, to je parada :palec: A gratulace ke chlapeckovi. Budes to mit podle me dost vtipny - holka/kluk a 14 let od sebe, takovy pestry, ale v dobrym! :lol: Hlavne ty znis velmi mile a pohodove :palec:
Mne je 37, takze jsem ti v patach. Od zacatku mi bylo hodne zle, ale bez zvraceni a velka velka unava a ta vpodstate porad trva. Ale mimco je podle vseho taky uplne v poradku a ja taky. Takze jen normalni tehotensky nepohodli. I kdyz s prvnim jsem to takhle husty nemela. To jsem do konce 6.mesice pracovala=behala po place v restauraci, a na konci 7.mesice jsem se vdavala a bylo mi skvele. A ted se sotva tahnu, zada me strasne boli, bricho tvrdy.. ale taky jsme se stehovali a s pětileťákem se nenudim zejo :)

• načítám...
19886
20.9.21 17:13

@Peťulka39 Mně je 33, čekáme třetí. Rozdíl mezi první dcerou a synem je 22 měsíců. Teď mají 7 a 9, tak budou docela od sebe, ale teší se. Do prýce chodím. Měla jsem být od září doma, ale nenastoupila jedna učitelka, tak jsem to ještě vzala. Do konce října tam budu a jsem asi i ráda. Skrz peníze je to lepší takhle než na 60 %…

• načítám...
295
20.9.21 17:52

@Bjetuš to je hezky:jsem ti v patach😃…tak snad nestarneme, zrajeme jako vino a jak rikas, obycejne tehu nepohodli a ve finale dikybohu ze jen toto. Pestry to budu mit, to kazdopadne, ale veris mi, ze se na to tesim? Sice vim, ze zasejc budou noci vzhuru, rev, nervy apod, :D klasika, ale uz to beru tak nejak jinak…Asi starnu :lol: Hlavne at jsme vsichni zdravy a ostatni je sranda.
Takze mas petiletaka doma, tak to mas taky hezky😊,budete mit za chvilku skolu ale mezitim se krasne zajedete s druhym, takze naprosto super👏🏼.Beres Magnosolv na to tvrdnuti briska? Ja ano a rekla bych, ze se mi ulevuje, ale noci jsou des, boli me kycle a lezeni jen na levem boku je pro me utrpeni, ale spani na zadech nebo na pravym boku nelze, je mi desne zle.
@veve.m cekate treti? To je hezke. A teda rozdil 22 mesicu moc Te obdivuji, ja si to nedovedu predstavit i kdyz to musi byt strasne fajn, ze deti maji k sobe blizko a mas to vse pri jednom.Ja mela prvni nespave az do tri let, v noci co dve hodiny vzhuru, pres den spala jak nic, hlidani zadne, na vse sama, nicmene smekam pred vsemi maminkami ktere to vezmou naraz.Taky bych to zmakla to je jasny sice s jazykem na veste :mrgreen: :lol: ale nejak jo.

• načítám...
3961
20.9.21 20:03

@Peťulka39 No jasne ze ti verim, ze se fakt tesis a maximalne si to uzijes! Praci jsi mela ocividne narocnou a je nacase si od ni trochu odpocinout :mrgreen: Ja teda na to nocni vstavani a prdiky a zoubky a vsechno vubec nejsem pripravena! To je asi vyhoda, kdyz je nas bliz u sebe, ze nevyjdes ze cviku :D Ale taky obdivuju, kdyz ma nekdo deti vekove blizko. Syn byl hodne narocnej a hodne spatne spal, takze jsem si to druhy dlouho neumela vubec predstavit.
Magnesium beru uz dlouho, kvuli bolestem hlavy a krecim v nohou. Ale bricho mam stejne tvrdy. A krece v nohou mam taky porad :zed:

• načítám...
7611
20.9.21 20:21

Ještě řeším jednu věc a to jaké mantinely do postýlky. Polštářkové nebo cop? Nějaké rady/tipy?

• načítám...
295
20.9.21 21:32

@Bjetus,jj, prave i ja diky tem uvedenym a dost podobnym faktorum jsem si hned druhe nedovedla predstavit :nevim:
Chudaku, ty krece jsou hnusny, ono celkove kazda neduha je neprijemna…ja teda trpim v tehu na bolest hlavy, sice obcasnou, ale zato poradnou kdyz to prijde :roll:,ale co by jsme nevydrzely, ze?
Jj, na ty nespaci noci se neda pripravit, ale dame to💪 😜a zase bude hej🥳.

• načítám...
295
20.9.21 21:35

@kambalaka mam takovy ten klasicky bily mantinel z Ikei do postylky jeste po dcerce.Neco jako male polstarky kolem dokola, nejsou to ty typicke polstare co jsou ted vsude.Do postylky jsem poridila hnizdecko, nove prosteradla a povleceni mam tez po dcerce.Je jako nove, ty prtata to neznici, to je vyhoda techto veci. :potlesk:

• načítám...
1479
20.9.21 22:34

@kambalaka Máme objednaný cop. Možná se mi víc líbí klasické mantinely do postýlky. Ale pak jsem si řekla, že ten cop se pak dá použít i ve velké posteli. Pak jsem ještě někde našla povlečení do postýlky a k tomu byl i klasický mantinel. Tak možná jak bude větší a nebude v hnízdečku, tak se objedná toto a dočasně bude klasický mantinel :nevim: Toť moje úvahy o mantinelu :lol: :lol:

• načítám...
motivi
21.9.21 07:49

@kambalaka jako zdravotnik říkám rozhodne nic do postýlky kromě dítěte.

• Upravit
7611
21.9.21 08:25

@motivi tak ty mantinely jsou tam hlavně od toho, aby se miminko nepraštilo, když kolem sebe bude rozvazovat rucickama nozickama, ne? Nebo aby se pak nešprajclo mezi tyčky…

• načítám...
1193
21.9.21 09:02

Dobré ránko děvčata, tak u nás bude rozdíl bez pár dní 9 let, oba chlapečci :srdce: no a mě bude na začátku prosince 39,takže už taky,, relativně starší matka " :mrgreen:, nejdříve jsme druhé dítko vůbec nechtěli, pak jsme si řekli, že až budeme mít domeček… pak to samozřejmě nešlo a když jsem otěhotněla, tak jsme o miminko v 19.týdnu přišli :,(.
A pak mi trvalo rok znovu otěhotnět, prostě to tak asi mělo být… jinak chodím normálně do práce, taky jsem kancelářská krysa :) výbavičku ještě nemám, začnu to řešit teď od října :palec:

• načítám...
motivi
21.9.21 09:09

@kambalaka já vím od čeho se tam mantinely dávají. A ať si každý rozhodne sám ;) jen říkám za sebe ze cokoliv co zvyšuje riziko udušení atd tam za mě nepatri ;)
Ale to už je asi riziko povolání Ze člověk víc vnímá tyhle rizika, statistiky a tak :dance:

• Upravit
295
21.9.21 09:14

@kambalaka presne tak, mantinely jsou v postylce privazany za tycky postylky, nehrozi zde zadne nestesti z pohledu mantinelu z hlediska bezpecnosti.
Samozrejme kdyz vidim nekde na instaci nazdobene postylky x polstarema apod…jako je to nadherne, ale nebezpecne, tak potom ano, souhlasim. Hnizdecko v postylce myslim, ze take nicemu nevadi a je bezpecne.Nic vic v postylce v planu mit nemam, pak klasicky kolotoc nad.
Maminky, porizujete monitor dechu, prosim?

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100