TP prosinec 2021

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
6707
22.7.22 21:43

@kajka kajka taky se pta každý den, rikam hrůza jako vždycky :mrgreen: :zed:

• načítám...
6707
22.7.22 21:46

Dojeli jsme, prudil spíše tatínek, Mareček akorát nechce kozu jinde než uvnitř, vleze a v posteli..tak měl ráno a pak v 5 až..jeli jsme 3,5h a jednou jsme stavěli, tak jsem mu dala alespoň presnidavku..když nechtěl mléko.. :nevim: zítra nás čeká svatba, tak snad to bude v pohodě :D

• načítám...
7611
23.7.22 00:07

@Ráďa 25 tak to je dobrá, to by u nás neprošlo. Hugís si vyhraje sám tak 5 minut a ještě ráno po spánku, sotva se stihnu nasnídat. Pak už jakmile nejsem hned u něj, tak je zle 🙄 ale fakt zle. To není, ze by jen poknouraval, on začne nejdřív knourat a jakmile bych nepřišla si s nim hrát a zabavovat ho a zpívat mu, tak by to přešlo v řev a pláč a ke konci pak až v amok, že bych ho neutišila 🙈 takže já doma nic neudělám. Ještě když má dobrou náladu, tak posadim do houpatka s hrazdičkou a zpívám mu a zvládnu vyklidit myčku, ale to je fakt strop a to už musí být 🙄 jinak sám nevydrží ani chvíli

• načítám...
6707
23.7.22 06:46

@kambalaka mě máma nadává, ze ho nesmím rozmazlovat, ze proste musí počkat :mrgreen: takže ho chvíli nechám, to nejde :roll: ale pak taky začne brecet, je rudy, zpoceny a má úplně nudli :zed:, ale teda chvíli vydrží, ráno udělám nejvíce..to se zabavi..pak ho to omrzi a zbytek dělám, když spi :D

• načítám...
459
23.7.22 10:08

My máme doma strašné vedro, největší horka přečkáváme na chalupě. Malá venku v tomhle počasí málokdy usne, takže to většinou řeším spaním v nosítku, nebo usne při kojení na posteli, z postýlky se nám stal odkládací prostor na hračky :lol:. Odkládání do postýlky v noci jsem taky vzdala, jak malé rostou zoubky, uklidňuje se kojením a vždycky si jenom „cucne“ a zase usne, takže není moc reálné jí stokrát za noc vyndavat a vracet do postýlky, to bychom se nevyspali nikdo. Má extrémně tulící období, vždycky se v posteli ke mně přitulí, na boku se ke mně přitiskne a tak spí :srdce:. Skoro nikam teď bez ní nemůžu, vyžaduje, abych byla pořád poblíž.. Nevadí mi to, beru to prostě jako období.

Rady a názory ostatních jsou kapitola sama pro sebe… téma aby prý mimčo nebylo závislé (?), rozmazlené, že by se mělo nechat vyplakat, že nemůžu pokaždé hned přiběhnout, když zapláče apod., co Jeníček v podobném věku už uměl apod. beru jedním uchem dovnitř a druhým ven. Nanejvýš to odkejvu a pak si to stejně udělám po svém. Každý ať si své dítě vychovává podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, ne?

Jinak Vy co už pozorujete zoubky, pečujete o ně nějak? Čistíte kartáčkem nebo čekáte, až úplně vyrostou? Kdy se vlastně má jít poprvé k zubaři? :oops:

• načítám...
459
23.7.22 10:13

Jinak mi přijde, že už malou moc nebaví hrát si stále se stejnými hračkami dokola, takže nejlepší zábavou jsou například šustící balíček papírových kapesníků, houpátko, mokrá žínka, apod. Ta mokrá žínka na hraní byla super v těch vedrech - dvě mouchy jednou ranou, hrála si a současně se sama osvěžovala :mrgreen:. Uvažuju, že bych pořídila nějakou zvukovou hračku, ale trochu se bojím, aby to nevyluzovalo nějakej šílenej hluk, nemáte někdo tip? Taky u nás frčí míčky jakéhokoliv druhu.

• načítám...
3555
23.7.22 10:59

@Sissela to mám jak přes kopírak :mrgreen: malej spí dobře v noci a přes den max 1,5 h a na dva spanky. Hračky, co měl, tak ho nebaví. Ale co dělá vyloženě bordel a výborný, když ho mám v kuchyni, tak mi kouše achilovky :mrgreen: míče jsou dobré, co se hýbe, prostě rámus. Takže už mám opravdu co hlídat :mrgreen: a taky má období nějaké závislosti na mě a dnes jsem vypozorovola, že když taky odejdu z místnosti, je nesvuj takže asi nějaká ta separacka. A jinak zoubky, teď půjdu koupit ten kartáček od nuk na prst a aspoň tím, ráno a večer a aby si začal zvykat. A na zubní se má jít v roce, mě to tak řekl :think:

• načítám...
1115
23.7.22 11:34

No holky, tak u nás to jsou fakt zuby, Ell se trošku osypala v obličeji a hlavně tchýně říkala, že se jí včera asi 5× pěkně pokadila :lol: ale je taková podrážděná, mazlivá, má to ve vlnách :lol: chvíli se směje, pak zase pofňukává atd. Teploty naštěstí už nemá :srdce: no je mi jich líto bobíků, ale zase bude dobře :srdce: @kambalaka no to je teď, jak spí s náma v posteli a ona se občas na manžela namáčkne jak se roztahuje :lol: jinak ten spí taky jako dřevo, ani neví, že k ní vstávám :lol: ona je obvykle totiž strašně hodná a když se ráno vzbudí, tak si jen tak jako povídá, vůbec neřve :D

• načítám...
1347
23.7.22 11:37

@Nikča2020 my je furt vyhlizime a nic. Ani naznak. Tak asi budeme mit bezzubku :lol:

• načítám...
5617
23.7.22 12:18

@MILINKA35 ten na prst je dobrý když chceš opravdu čistit. Ale je taky dobrý koupit si pro miminka s držákem, aby si ho mohli dávat sami do pusy a masírovat. Já mám tento
BabyOno Bezpečný kartáček na zoubky 6 m+

• načítám...
7611
23.7.22 13:11

@Sissela já jsem teď objednala knížky dotykové a zvukové. Tak čekám, až přijdou. Hugi strašně miluje knížky. Jinak kupuju nové hračky a ty staré mu schovam a dam nové a vzdycky obměňuju. Je lepší, když má kolem sebe 2-3 hračky než jich mít hodně, to jsem zjistila. Jinak je přehlcenej.

Jinak dneska má fakt super den (zatím). Nesmím to zakriknout. Usnul v 20:00 a vstávali jsme v 8:30 (se 2 přestávkami na mlíko). Cele dopoledne vzhůru, teď mi usnul (jeho 1 spánek denně). Pak už bude až do večerního spinkání vzhůru.

• načítám...
3555
23.7.22 13:35

@Ráďa 25 díky za typ :palec: a není ani drahý. A máš už i pastu nebo přejedeš bez toho? Vypadá dobře a za rozumný peníz. Teď už koukám, co koupím, z té hromady, co přišla.
Taky jsem přišla na to, kolik jsem koupila zbytečných věci a to jsem se ještě držela na uzdě :mrgreen: např kolotoče nad postýlku. Jen ho to rozptyluje. Nositko - měla jsem vyzkoušet. Koupila jsem manducu a ejhle, on je velkej na to :mrgreen: zkusím to udat dál, bryndák s kapsou… Stačí látkovej, plina :mrgreen: co je teda za mě top, na přípravu příkrmu. Perlan, že se dá vyprat :mrgreen: dudlíky si nevybírá, má 2 a stejně je nechce moc :mrgreen: jak se začal pohybovat, tak toho má na práci 🤦‍♀️ @Nikča2020 já už čekám horní přes měsíc a nic, dole se mu udělaly boule ale spíš jako na 3kach.. Má lehkou rýmu, osypane papule ale má i atop, jak slinta a můžu utirat jak chci. Má to ve vlnách. Neví co do pusy, brečí, pokouše a pak zase ok a zbytek dne klid :think: prý to může klidně trvat i měsíce a pak jich jede víc naráz 🤦‍♀️

• načítám...
7611
23.7.22 13:54

@Sissela jo tak na rady ostatních už jsem taky alergická. Nejhorší jsou v tom moje rodiče 🙈 to jsem mamce musela vysvětlit, ať ho v žádném případě netahám za ruce, aby se posadil, ze se musí posadit sám. Nebo taky kdyz začne knourat, tak všichni - ať ho nechám, ze z nej dělám akorát mazánka. A co mě vytáčí nejvíc, kdyz mi konečně usne a všichni jsou bezohlední a řvou a poustej si nahlas televizi. To jsem fakt zlá a každého upozornuju, ať aspoň si normálně povidaji a neřvou na sebe přes celej barák :zed: a vzdycky mi je jen odpovezeno, že tady přece nebudou chodit po špičkách a že kdyz měli mě, tak se mnou chodili i pařit a já jsem spala i tak :zed:

• načítám...
1115
23.7.22 14:26

@kajka kajka času dost, některé děti ještě nemají ani v roce :D

@MILINKA35 no Ellinka má dva dolní, už prořezaný, tak jsem myslela že už to bude dobrý :D tak uvidíme :lol: jinak já koupila kartáček od MAM a 11.8. jdeme k zubařce. Holky, nevim jak jinde, ale sehnat v Praze zubaře je teda terno :zed:

• načítám...
7611
23.7.22 15:06

@Nikča2020 já si zrovna myslím, ze v Praze je zubařů hodně, spis v okolních městech je problém.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100