TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
414
21.12.22 10:07
@Ennela píše:
Určitě si odsávačku kup a můžu ti říct že se mnou co leželi holky tak každá z nich to měla takhle v porodnici je to jiný jako doma a povětšinou se každá rozkoji převážně a pořádně až doma když bude v klidu a ve svojím může se stát že pojedeš domu s příkrmem ale bude to jen dočasně hlavně klid a žádný stres pak to miminko to z tebe cítí

No prave, stresuje me, ze musim kojit kazde 3 hodiny a jeste k tomu ho vazit. Proto premyslim, jestli je ta odsavacka nutna - ze bych ho prikladala i casteji a proste by musel pit. Ale zase nevim, jestli to vydrzi moje bradavky, mam je uz samou modrinu :,(. A taky nechci, aby trpel hlady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
21.12.22 10:24

@xantypa80 ahoj, my z porodnice odcházeli s flaskou, plně na um. Moje mléko se mi vůbec nespustilo. Bylo mi to líto, ale od začátku jsem říkala ze kojení pro mě není priorita a nebudu se kvůli tomu stresovat. Tak jsem přijala fakt, ze mala bude na um, přijeli jsme domu a mléko se mi začalo spouštět, postupně jsem prikrmy ubirala a tuk tuk, včera ani jeden prikrm a plně kojim 😊. A pokud bude potřeba, klidně se zase k um vrátím, proste se tím nestresuji a beru to tak jak to je 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
21.12.22 10:27
@xantypa80 píše:
No prave, stresuje me, ze musim kojit kazde 3 hodiny a jeste k tomu ho vazit. Proto premyslim, jestli je ta odsavacka nutna - ze bych ho prikladala i casteji a proste by musel pit. Ale zase nevim, jestli to vydrzi moje bradavky, mam je uz samou modrinu :,(. A taky nechci, aby trpel hlady…
Řeknu ti za sebe že já jsem absolutně někojila v porodnici každé 3 hodiny ale na požádání Maxe a to bylo i klidně každou půl hodiny už jsem myslela že mi bradavky odpadnou jak to bolelo a měli to efekt plně kojím a teda odsávat nemusím ale pro jistotu odsávačku taky mám kdyby něco obyčejnou rucni a jako jo vazit jsem vážila ale to mi nevadilo to byl pro mě i dobry pocit když jsem viděla že každým přísatím se posouváme dál ale to bylo opravdu tým že jsem kojila když malý chtěl ne když uběhli 3 hodiny paní co ležela se mnou tak ta čekala vždy 3 hodiny a maly hodně brečel a pak se pláčem unavil a pak už neměl sil sát a nepribiral i když paní mléko měla a museli mu dát UM a řekla jsem jí st nečeká že at koji když maly zaplace i přes bolest ono si bradavky zvyknou a pak to bolet už nebude…dceru jsem kojila do roka a dělala jsem to stejně co teď tak držím prsty 🤞
  • Citovat
  • Upravit
583
21.12.22 10:42

S kojením fakt podle mimča na začátku neuděláte chybu ani když date prso při každém pláči. A klidně obě prsa na jedno kojení. Ono si to telo a mimčo zařídí když bude dáno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
21.12.22 11:23

Vsem moc dekuju za odpovedi ohledne doprovodu k cs :* Na strankach nemocnice jsem nasla, ze je doprovod mozny, tak aspon ze tak! Protoze dneska jsem si cetla letacek z nemocnice ohledne cisare a nervy zacaly pracovat. Jsem uplne poprdena. V zivote jsem nebyla na operaci a todle je pro me proste hruza. Zlaty prirozeny porod…Jeste k tomu ja si toho cs vybrala sama, ze si to mam rozhodnout jak rodit dvojcata, bez nakych vstupnich informaci. Jen mi rekla doktorka, ze je cisar bezpecnejsi a ona by neriskovala s dvojcaty :roll: Ja mam obe deti hlavou dolu a cely tehu bez komplikaci, tak teoreticky muzu rodit normalne. Ale doktorka mi rekla jen negativa, co se muze stat…a nechala me v tom. Zadna podpora, alibisticky se distancovala od meho rozhodnuti.
No tak riskovat nebudu..Jen z toho mam blby pocit, protoze moje doktorka zase rikala jak uz je to dneska bezny a pripravovala me, ze budu rodit normalne.
:nevim:
No bije se to ve mne..ale rikam si, ze tady jde hlavne o deti.
Snad jim neutecu az me povezou na sal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11836
21.12.22 11:53

Taky sem to tak měla s první…ona teda měla i hodně silnou žloutenku a proto netahala a byla spava…doma to pak vypadalo celkem nadějně…vždycky dát k prsu a pak dokrmit odsatym mm nebo um…začínala sat víc a víc ale skočil nám do toho zánět močáku, malá mé mléko začala úplně odmitat s ATB co jsem dostala jsem ani kojit nemohla a mléko zmizelo pravdou je že jsem to i prostě vzdala. dodelavali jsme být, stěhovali..moc stresu..a bylo prostě fajn si od toho kolotoče odpočinout a dát prostě láhev… :nevim:

Teď zatím kojim plně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
22.12.22 11:24

Dekuji vsem za odpovedi ohledne kojeni. Konecne se me ujala jedna sestricka a maly sosa trochu vic, ale museji ho dokrmovat. Doufam, ze se casem rozkojim, jako vy ostatni. Maly porad spi, takze technika „na pozadani“ u nas nejde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
22.12.22 12:35

@xantypa80 mela jsem to s malym stejne, byl spac :D ale doma jsme se rozkojili a postupne se zacal budit na mlicko :) ale nebudila jsem ho..obcas spal pres den treba 6 hodin, kdyz jsem chtela jemne budit, tak spal dal..a proste na silu jsem to nedokazala. Dokud pribira, tak to necham na nem a vzdycky pribral..treba dle tabulek hranicne asi 2×..ale pribral. A postupnedo toho najel a uplna pohoda. Hlavne se nenechat vystresovat, pokud mimco nehubne, je vse v poradku a naky tabulky neresit :) :dance: (ale muj nazor, asi LP by me hnala :D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
22.12.22 16:23

Holky tak my už jsme doma :pankac: dnes nás pustili. Sice plně na UM, protože my včera popraskaly prsa do krve, ale večer zas zkusíme přiložit a uvidíme 😊

• Citovat
  • Upravit
11836
22.12.22 16:27

My sme byli dneska prvně na vycházce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
22.12.22 16:49
@Vladusxx píše:
My sme byli dneska prvně na vycházce

My sme už taky byly ven 😊 a už máme za sebou i první poradnu u pediatricky 🙂

• Citovat
  • Upravit
11836
22.12.22 16:53

@Ennela my u pediatry byli včera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
22.12.22 17:48
@Vladusxx píše:
@Ennela my u pediatry byli včera.

My už v pondělí tak jsme rovno absolvovali i první procházku a dnes jsme šli po druhé už všichni společně konečně bylo na to počasí a hlavně už malej je líp 🙏

• Citovat
  • Upravit
11836
22.12.22 18:06

@Ennela tak v pondělí sem ještě byla v porodnici..dneska jsme vlastně druhý den doma..když nepočítám úterý kdy nás kolem poledne pustili… K pediatricce smentonvzali autem protože jednak jsme to belrali rovnou z matriky v jiném městě než máme pediatrické a jednak docela hodně pršelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
22.12.22 18:38
@Vladusxx píše:
@Ennela tak v pondělí sem ještě byla v porodnici..dneska jsme vlastně druhý den doma..když nepočítám úterý kdy nás kolem poledne pustili… K pediatricce smentonvzali autem protože jednak jsme to belrali rovnou z matriky v jiném městě než máme pediatrické a jednak docela hodně pršelo…

Já jsem už taky chtěla jet druhý den po propuštění ven ale bohužel malá měla tu virózu a u nás byla takova ledovka že měla jsem co dělat vytáhnout kopcem kočár…a teď už si konečně budeme všichni uzivat procházky aspoň ven mi maly spí protože doma moc nechce a ještě mi to stazuje tým že nechce dudel a dudel si dělá se mě no a jen mě mrzí že už není sníh a mala se nemůže jit vyřádit ven 🙄 tatínek už ma taky v práci volno až do Nového roku a 4. k nám prijede máma s bratrem na 2 týdny tak už to bude zas o něco líp…ještě teda čekáme na rodný list a můžeme běhat po úřaděch pro mě to bude děs a hrůza same papirovacky 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky