Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Nika56 moc gratuluji ![]()
To už nás holky které ještě očekáváme moc není, že?
Já včera taky na kontrole, odhad 3,6.. udělaný hamilton ale nic se neděje.
![]()
@Mystery-lady píše:
@Nika56 moc gratulujiTo už nás holky které ještě očekáváme moc není, že?
![]()
Já včera taky na kontrole, odhad 3,6.. udělaný hamilton ale nic se neděje.
![]()
No rekla bych tak 3?:D ja jdu na kontrolu v termin porodu do porodnice 27.12., tak uvidíme, co reknou:D ale hamiltona bych si nechala udelat kdyz uz, tak az v lednu. At je to aspon kousek dal od vanoc, kdyz se to nespusti samo drive 😄
gratuluji dalšímu miminku.
Holky já mám strašnou radost, v pondělí v poledne akutní SC, od včera doma, ale nemohla jsem kojit, kvůli krvácejícím prsoum, teď jsem vzala odsávačku, protože malého jsem nemohla den a půl ani přikládat a naštěstí se laktace nezastavila, sice jsem odsala jen 40ml, ale na 5 dní po SC s pauzou na hojení mi to přijde super, snad se to spustí tak, abychom mohli um úplně odstavit ![]()
Zítra půjdeme a kočárkem na první procházku, protože už mi je mnohem líp a začínám být zase funkční, Klárka je jako starší ségra úchvatná, pomáhá, pořád chová, krmí
![]()
Jo a přeji všem krásné svátky ![]()
Já mám kontrolu v porodnici den po termínu tak uvidím zda si mě tam nechají nebo ještě pošlou domů
Holky přejeme všem krásné Vánoce ať už s novym členem rodiny nebo ještě bez moc si to všichni užijte a jsem zvědavá jestli tu někdo bude mít opravdové Jezulátko ☺️
Taky se prřipojuji a přeji krásné svátky ![]()
Nám dnes konečně došel rodný list tak jsem celá natesená jela na pojišťovnu protože jsem myslela že tam budu do 14-tej jak to měli pisané na nete a ono prd nakonec jenom do 12 hod. tak v úterý ráno můžeme jet do města znova 🤦♀️ ale aspoň už mám objednané všude termíny na úřady a mohla si taky požádat ještě o 5000 Kč 🙂
@Ennela jo no to se chystám o 5000 a o porodny taky
ale musím až budu na svém PC…
@Ennela my na přídavky bysme taky měli ale jen za to minule čtvrtletí teď už zase ne tak to nemá cenu…je to moc papírování. Ale o porodné si požádám. Chlap byl celandve předchozí čtvrtletí bez výdělku na UP bez pobírání podpory takže nárok máme…
Ahoj holky, my jsme prijeli domu teprve dnes, byla jsem v porodnici tyden, potrebovala jsem pomoct s kojenim a vubec se vsim. Jsem prvorodicka, takze vse je pro me nove. Ale maly je zlaticko. Zacala jsem pouzivat odsavacku. Jak dlouho je vhodne ji pri jednom sezeni pouzit? Ja u ni sedim asi pul hodiny a vytahnu 20 nebo 30, to je asi malo, co?
Z jednoho prsa skoro nic nejde, maly mi ho rozkousal a porad me desne boli…
@EmmaRose píše:
@xantypa80 mela jsem to s malym stejne, byl spacale doma jsme se rozkojili a postupne se zacal budit na mlicko
ale nebudila jsem ho..obcas spal pres den treba 6 hodin, kdyz jsem chtela jemne budit, tak spal dal..a proste na silu jsem to nedokazala. Dokud pribira, tak to necham na nem a vzdycky pribral..treba dle tabulek hranicne asi 2×..ale pribral. A postupnedo toho najel a uplna pohoda. Hlavne se nenechat vystresovat, pokud mimco nehubne, je vse v poradku a naky tabulky neresit
![]()
(ale muj nazor, asi LP by me hnala
)
Ja ho taky neumim vzbudit. Tak to jsi me uklidnila, mam strach, aby nezhubnul, doktorka nas bohuzel vezme az pristi ctvrtek ![]()
@xantypa80 Prsa zacnou postupne produkovat vice mleka. Funguje to na principu nabidka-poptavka. Tedka tece malo, ono miminko ma zezacatku malicky zaludek a moc toho nevypije, postupne se to zveda. To chce par dni, nepotece to hned. Odsavej dokud strika..jak uz skoro nic nejde, tak je zbytecny mucit prso, vic nema.
Hlavne se nesrovnavej s dalsima maminama, kdy a kolik odstrikali na jednou apod..Kazda jste v jine situaci, jine mimco, atd. (Ja pak byla akorat vystresla zbytecne)
@EmmaRose píše:
@xantypa80 Prsa zacnou postupne produkovat vice mleka. Funguje to na principu nabidka-poptavka. Tedka tece malo, ono miminko ma zezacatku malicky zaludek a moc toho nevypije, postupne se to zveda. To chce par dni, nepotece to hned. Odsavej dokud strika..jak uz skoro nic nejde, tak je zbytecny mucit prso, vic nema.Hlavne se nesrovnavej s dalsima maminama, kdy a kolik odstrikali na jednou apod..Kazda jste v jine situaci, jine mimco, atd. (Ja pak byla akorat vystresla zbytecne)
To s tim zaludkem mi vubec nedoslo. Mas pravdu. Hlavne to nesmim vzdat. ![]()
@xantypa80 přesně jak píše @EmmaRose
Postupně by se to mělo zvýšit, čím víc se stimuluje tím víc se pak tvoří. Taky sem takhle na začátku odsala kolem 30ml…takže na jedno krmení sem dávala dokrm z mého mm a na druhé um… Hlavně v noci je fajn přikládat, to se tvoří nejvíce hormonů…na bradavky mám krém s lanolinem přímo na bradavky…moc pomáhá..malý mi taky jednu rozzuzlal ještě v porodnici. Taky na to pomáhají kloboučky, když je bradavka fakt hodně bolavá.