TP prosinec 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
568
23.12.22 13:35

@Nika56 moc gratuluji :hug:

To už nás holky které ještě očekáváme moc není, že? :lol: :lol: Já včera taky na kontrole, odhad 3,6.. udělaný hamilton ale nic se neděje. :lol: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
23.12.22 14:05
@Mystery-lady píše:
@Nika56 moc gratuluji :hug:To už nás holky které ještě očekáváme moc není, že? :lol: :lol: Já včera taky na kontrole, odhad 3,6.. udělaný hamilton ale nic se neděje. :lol: :nevim:

No rekla bych tak 3?:D ja jdu na kontrolu v termin porodu do porodnice 27.12., tak uvidíme, co reknou:D ale hamiltona bych si nechala udelat kdyz uz, tak az v lednu. At je to aspon kousek dal od vanoc, kdyz se to nespusti samo drive 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
23.12.22 14:13

:srdce: gratuluji dalšímu miminku.

Holky já mám strašnou radost, v pondělí v poledne akutní SC, od včera doma, ale nemohla jsem kojit, kvůli krvácejícím prsoum, teď jsem vzala odsávačku, protože malého jsem nemohla den a půl ani přikládat a naštěstí se laktace nezastavila, sice jsem odsala jen 40ml, ale na 5 dní po SC s pauzou na hojení mi to přijde super, snad se to spustí tak, abychom mohli um úplně odstavit :srdce:
Zítra půjdeme a kočárkem na první procházku, protože už mi je mnohem líp a začínám být zase funkční, Klárka je jako starší ségra úchvatná, pomáhá, pořád chová, krmí :srdce: :srdce: :srdce:

Jo a přeji všem krásné svátky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
70
23.12.22 14:15

@Nika56 gratuluji ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
23.12.22 14:18

Já mám kontrolu v porodnici den po termínu tak uvidím zda si mě tam nechají nebo ještě pošlou domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
23.12.22 15:37

Holky přejeme všem krásné Vánoce ať už s novym členem rodiny nebo ještě bez moc si to všichni užijte a jsem zvědavá jestli tu někdo bude mít opravdové Jezulátko ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
23.12.22 16:04

Taky se prřipojuji a přeji krásné svátky :srdce:

Nám dnes konečně došel rodný list tak jsem celá natesená jela na pojišťovnu protože jsem myslela že tam budu do 14-tej jak to měli pisané na nete a ono prd nakonec jenom do 12 hod. tak v úterý ráno můžeme jet do města znova 🤦‍♀️ ale aspoň už mám objednané všude termíny na úřady a mohla si taky požádat ještě o 5000 Kč 🙂

• Citovat
  • Upravit
11845
23.12.22 16:16

@Ennela jo no to se chystám o 5000 a o porodny taky :mrgreen: ale musím až budu na svém PC…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ennela
23.12.22 16:27
@Vladusxx píše:
@Ennela jo no to se chystám o 5000 a o porodny taky :mrgreen: ale musím až budu na svém PC…

My na porodné nemáme nárok ani přídavky takže mám smůlu 🙈

• Citovat
  • Upravit
11845
23.12.22 16:32

@Ennela my na přídavky bysme taky měli ale jen za to minule čtvrtletí teď už zase ne tak to nemá cenu…je to moc papírování. Ale o porodné si požádám. Chlap byl celandve předchozí čtvrtletí bez výdělku na UP bez pobírání podpory takže nárok máme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.12.22 17:11

Ahoj holky, my jsme prijeli domu teprve dnes, byla jsem v porodnici tyden, potrebovala jsem pomoct s kojenim a vubec se vsim. Jsem prvorodicka, takze vse je pro me nove. Ale maly je zlaticko. Zacala jsem pouzivat odsavacku. Jak dlouho je vhodne ji pri jednom sezeni pouzit? Ja u ni sedim asi pul hodiny a vytahnu 20 nebo 30, to je asi malo, co? :,( Z jednoho prsa skoro nic nejde, maly mi ho rozkousal a porad me desne boli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.12.22 17:13
@EmmaRose píše:
@xantypa80 mela jsem to s malym stejne, byl spac :D ale doma jsme se rozkojili a postupne se zacal budit na mlicko :) ale nebudila jsem ho..obcas spal pres den treba 6 hodin, kdyz jsem chtela jemne budit, tak spal dal..a proste na silu jsem to nedokazala. Dokud pribira, tak to necham na nem a vzdycky pribral..treba dle tabulek hranicne asi 2×..ale pribral. A postupnedo toho najel a uplna pohoda. Hlavne se nenechat vystresovat, pokud mimco nehubne, je vse v poradku a naky tabulky neresit :) :dance: (ale muj nazor, asi LP by me hnala :D )

Ja ho taky neumim vzbudit. Tak to jsi me uklidnila, mam strach, aby nezhubnul, doktorka nas bohuzel vezme az pristi ctvrtek :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
23.12.22 17:17

@xantypa80 Prsa zacnou postupne produkovat vice mleka. Funguje to na principu nabidka-poptavka. Tedka tece malo, ono miminko ma zezacatku malicky zaludek a moc toho nevypije, postupne se to zveda. To chce par dni, nepotece to hned. Odsavej dokud strika..jak uz skoro nic nejde, tak je zbytecny mucit prso, vic nema. :) Hlavne se nesrovnavej s dalsima maminama, kdy a kolik odstrikali na jednou apod..Kazda jste v jine situaci, jine mimco, atd. (Ja pak byla akorat vystresla zbytecne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
23.12.22 17:33
@EmmaRose píše:
@xantypa80 Prsa zacnou postupne produkovat vice mleka. Funguje to na principu nabidka-poptavka. Tedka tece malo, ono miminko ma zezacatku malicky zaludek a moc toho nevypije, postupne se to zveda. To chce par dni, nepotece to hned. Odsavej dokud strika..jak uz skoro nic nejde, tak je zbytecny mucit prso, vic nema. :) Hlavne se nesrovnavej s dalsima maminama, kdy a kolik odstrikali na jednou apod..Kazda jste v jine situaci, jine mimco, atd. (Ja pak byla akorat vystresla zbytecne)

To s tim zaludkem mi vubec nedoslo. Mas pravdu. Hlavne to nesmim vzdat. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
23.12.22 17:40

@xantypa80 přesně jak píše @EmmaRose
Postupně by se to mělo zvýšit, čím víc se stimuluje tím víc se pak tvoří. Taky sem takhle na začátku odsala kolem 30ml…takže na jedno krmení sem dávala dokrm z mého mm a na druhé um… Hlavně v noci je fajn přikládat, to se tvoří nejvíce hormonů…na bradavky mám krém s lanolinem přímo na bradavky…moc pomáhá..malý mi taky jednu rozzuzlal ještě v porodnici. Taky na to pomáhají kloboučky, když je bradavka fakt hodně bolavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí