Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, přidávám se k vám s TP v prosinci. Podle poslední ms nám to vychází na 23.12. Na první kontrolu jdu 6.5., zatím potvrzeno jen asi šesti testama 😀. Všem ať se daří 🙏🏼.
Ahoj, taky se přidávám. Doma už také mám slečnu a kluka (8 a 4). V listopadu biochemické ale teď už dálnice, těhotenství potvrzeno a snad v úterý 6+0 bude srdíčko. Termín vychází na 20.12. Je fajn číst, že u některých je to také třetí ❤️. Trošku jsem se bála, že budu za exota a ono asi ne 😊
Ahoj holky, tak se taky pridavam. TP 17.12, prvni kontrola ve středu. Doma dvouleťák
co me trapi jsou nevolnosti. Jak jste na tom vy? Se synem mi bylo zle ráno a pak vecer, obcas jsem zvracela, ale zvladala jsem chodit do prace a doma dospat. Ted to zacina uz 3. den byt sileny. Hrozna nevolnost, unava, malatost a to cely den! Pomaha jen lezet a skoro porad neco malo ujidat. Ale jsem absolutne neschopna varit, starat se o syna a domacnost. Ted pres vikend to zvladal chlap, ale co zitra?
Potrebuju fungovat, malej si preje se mnou hrat, pradlo taky uz nepocka…
@Anny A Ahoj, já zítra začínám 9tt a nevolnosti mi začali dneska… díky bohu jsem to ráno udržela a bez zvracení a byla jsem uplně KO ležela jsem v pelechu asi do 12 a pak jsem se zvládla vyhrabat… u nás je to první prcek takže to odpočívání docela jde… ale musím říct že to je každý týden něco a furt něco nového dva dny se cítím až příliš super a v pohodě a potom se mi chce umřít… snad bude druhý trimestr lepší než tenhle… ![]()
@Anny A taky mám doma 2,5 letou a starani o ní je nad mé síly. Takže jsem s ní přes pul dne venku, pak přijdeme domů a hrajeme si nějak jednodušeji. Čteme (i když to ji baví jen pár minut), stavíme puzzle a (čímž si přijdu jak nejhorší matka) ji zapnu YouTube a je spokojená a já mohu odpočívat…
Ahoj všichni, tak já se k vám asi přidám
už mám prosinčátko 2015, prosinčátko 2017 a teď to vypadá na prosinčátko 2022
termín 5.12. Jsem ráda, že je vás tu víc, co čekáte třetí, v okolí moc takových maminek nemám ![]()
Příspěvek upraven 30.04.22 v 13:38
@Clue ahoj, chvilu som rozmyslala, boli sme spolu uz v Cervencovkach 2020, vsak? ![]()
@clori ano ano, ale měla jsem problémy, tak jsem odešla 🙂 no dopadlo to nakonec dobře, rodila jsem v červnu 🙂 kdy máš termín? U nás to bylo dost neplánované teda 😁
@Baru87 tak to je zlaté ❤️️
@Clue ja som odisla hned, ked mi vtedy potvrdili MA.
a teraz mi termin vychadza na 30.12. tak este som len na uplnom zaciatku.
ale urcite nevadi, ze to nie je planovane. urcite sa aj tak budete z druheho drobecka tesit ![]()
@clori tak teď to zvládneme do porodu na jedničku s hvězdičkou 🙂
@Baru87
taky jsem překvapená, že nejsem jediná, kdo tu čeká 3.dítě. V okolí znám jen jednu rodinu se 3.
Ahoj holky, můžu mít na vás zkušené otázku? Jak jsem již psala, dle poslední MS bych měla být 5tt. Asi 4 dny zpět mě pořád pobolívalo v podbřišku, testy jsem si dělala asi 4 a stále //. Podbřišek jsem v podstatě cítila celou dobu, co by teoreticky měla být MS, ale nebyla, ani žádné špinění, jen čirý výtok. Dnes však to pobolívání úplně ustalo, zůstala jen citlivá prsa - bradavky. Myslíte, že je to v pořádku, že to pobolívání přešlo?
Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale je to mé první snad těhotenství, tak mám obavy a netuším, co je a co není OK ![]()
@Nikita91 Ahoj, taky to tak mám. Minulý týden mě asi 3 dny pobolívalo a teď zase nic. Co jsem četla, tak je normální, že bolení ustane a zase se třeba objeví později
Já bych dnes měla být podle MS 5+5tt a mám jen bolení prsou, velkou únavu a větší žízeň
Hlavně se nestresuj a věř, že je vše v pořádku ![]()
@Nikita91 ahoj, je to normální 🙂 vydrž den dva, ono to zas přijde 🤣 pamatuji si v prvním těhotenství, jak mě vykolejilo, jak jsem blila jak sakal a pak jsem z ničeho nic v 7tt přestala úplně v šoku, že mi není zle jsem stresovala, no druhý nebo třetí den zas v plný polní 🤣