Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Clue fakt? A kdy jsi rodila ty? Já 21.7. 20
Jsi mi docela dala naději, já jsem pesimisticka, ale to jsem měla i u prvního
asi jak člověk nemůže uvěřit tomu štěstí ![]()
@Mystery-lady o necelý měsíc dřív 😁 hele já si to tak vysvětluju, že už je prostě citlivější po porodu 🙂
Hele já se docela dost děsím teď, protože jsme chtěli počkat. V minulém těhotenství jsem byla od 27tt v nemocnici otevřená napichnuta na gynipralu, tak mám šílený strach, co by teď syn s manželem dělali, kdybych zase takto vypadla.
@Mystery-lady no nevím, já sem teď 4+3 a břicho mě nebolí…a rodila sem loni v srpnu…
zase ale při tom prvním mě chvílema bolelo břicho úplně strašně, že sem se schoulila do klubíčka a čekala až to přejde
Nicméně držím palce ať je vše vporadku ![]()
@Clue jej, tak to držím pěsti aby to teď bylo v pořádku. A v kolikatem tt jsi pak rodila? Já přenášela skoro dva týdny a pak mě stejně museli vyvolat. Teď koukám, že jsi zakládala skupinu ve které jsme pak s holkama taky probiraly vsemozny trable v těhotenství. ![]()
@Vladusxx já doufám, že bude vše v pořádku. Třeba jen moc plašim ![]()
@Mystery-lady určitě jo
ale pro klid v duši je jistě lepší to zkouknout… ![]()
@Mystery-lady no nikdo tomu nevěřil, ale až v 39tt 😀 pustili mě na konci 36tt 😀 14 dnů jsem pak ještě vesele běhala po světě, než mi praskla voda 😀 chodily pak za mnou všechny sestřičky z rizikového 🙂
Ahoj holky, také se k Vám přidám
před pár dny jsem objevila dvě čárky na obyč papírovém testu a další den potvrzeno digi testem ClearBlue 2-3 týdny. Podle ms vychází TP 29.12. Dr me objednala na příští týden. Je to první plánované těhotenství, tak vůbec netuším co a jak… nemám žádné špinění, jen trochu pobolívání podbřišku podobně jako u ms, ale o dost slabší. Jsem také dost unavená, je mi pořád zima a nemůžu vidět sladké a cítit voňavku. Myslíte, ze je to pobolívání OK? ![]()
Děkuji!!
@Nikita91 jo to povolování je vcelku normální, jak se roztahuje děloha…
to té doktorka objednala dost brzy…
@Vladusxx děkuji, jak říkám, nevím vůbec co čekat a člověk ma obavy, aby bylo vše v pořádku…. Ještě jsem nezmínila citlivá prsa, ale to vím, že k tomu patří. Ten podbřišek me znervózňuje nejvíc ![]()
Ahoj holky, přidávám se k Vám
Termín podle poslední menstruace 12.12.2022 a na další kontrolu jdu teď ve čtvrtek a popravdě mám smíšené pocity v úterý na kontrole Dr říkala že to vypadá že je těhotenství tak o týden mladší a že uvidíme ale že to ještě nemusí nic špatného znamenat. Tak se modlím ať vše dopadne dobře. Doma už máme chlapečka co má tři roky a zadařilo se nam druhé po dvou letech snažení a jediné příznaky co zatím mám je že mě poboliva podbřišek jako před ms a strašně mě vytáčí všechno i to že chlap dýchá
![]()
@Clue to věřím, už jsi tam byla skoro jak domácí viď. Mě popravdě ani nenapadlo že bych mohla takhle vlastně vypadnout z provozu.. no, museli by to nějak zvladnout, co by se dalo ![]()
@Nikita91 určitě to být může, u prvního jsem taky měla mírný bolesti podbrisku, v noci byly i dost silný, až křeče které mě probudily, ale jinak bylo včera v pořádku, doktor říkal ze to mohla dělat děloha, kterou mám obráceně. Ale zas jsem měla pak zbytek těhu klid od všech jiných neduhů ![]()
Teď u druhého mám bolesti docela dost, tak doufám, že to nevěstí nic špatného.
@Sawek píše:
Mám to dost podobně, dle MS mi měl termín vycházet cca 27.11. a nakonec dle utz 1.12. 🙂
Tak aspoň nejsem sama takhle na začátku 😄 a jak to snášíš? 😊
@Mystery-lady ono hlavně byla první vlna covidu, takže jsem tři měsíce byla odriznuta od světa, nemohla jsem nic, fakt jsem jen ležela z kopca s rukou nonstop napichlou na kapackach. Navíc první těhotenství na mě diky silným nevolnostem bylo trošku vidět až někdy v 5-6 měsíci, břicho mi rostlo fakt až tam, takže přišel o celý třetí trimestr prakticky, o pořádné pohyby a tak.
@Evca98 já zatím dobrý, ale mně nebylo vyloženě nějak zle ani v jednom těhotenství, občas mi není úplně nejlíp, ale nic hrozného, a jak ty??? 🙂
Příspěvek upraven 23.04.22 v 22:58
Ahoj zenusky 👋
Pridávam sa k vám s termínom pôrodu v prosinci 🙂