Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Aluschka jo aha, to jsi psala
žes měla tu transfuzi. No mě sám doktor řekl, že jelikož jsem měla downa, tak mi teď vezme krev a pak už si mě objedná genetika. Já chodím sem. https://www.clg.cz/
@Va-Janka A na te genetice už jsi byla nebo te návštěva teprve čeká? Já se divala co je u nás v Brně a tady to snad dělají jen v nemocnici
bylo by super, kdyby to bylo zdarma, ale mohla bych až ke konci března nejdřív
schválně se ten příští týden zeptám moji doktorky na tu genetiku a celkove jestli by nebylo možne nějaké podrobnější vyšetření.
Tak ja se hlasim z dnesni kontroly, dle cyklu 10+0 tt a dle velikosti plodu 9+4 tt ![]()
Rostou hezky rovnomerne a oba stejne.
@Anonymní píše:
Tak ja se hlasim z dnesni kontroly, dle cyklu 10+0 tt a dle velikosti plodu 9+4 tt
Rostou hezky rovnomerne a oba stejne.
Krásný ❤️️❤️️
Ahoj, ráda vám sem dám inspiraci na téma VÝBAVIČKA , třeba to některé z vás pomůže. přeji klidné těhotenství
![]()
@Káťa19 super seznam.
Jen doplním pár poznámek - mantinel a cokoliv navíc v postýlce krom spacího pytle a případného monitoru dechu rapidně zvyšuje možnost SIDS. Používat je tedy vhodný výhradně s dozorem nebo s kamerovou chůvičkou s funkcí hlídání polohy dítěte. Je fajn, že jsi zmínila ty pogumovaný prostěradla, dtto riziko když se přetočí nedej bože na obličej.
Zavinovačka - tam mě fyzio s laktační upozorňovaly na to, že nebuzení se v noci je problém, který snižuje laktaci. Po usnutí je vždy potřeba dítě z těsného zavinutí uvolnit - blokuje to nějaké (nepatuju si přesně jaké) důležité reflexy.
Jinak s těma tričkama - to je o zvyku. Já měla zavinovací s dlouhým rukávem na druky, dávala jsem přes bodyčko s krátkým, když foukalo. Doma byl v tričku a teplákách docela často, ale bylo léto, takže nebylo potřeba moc vrstev. Dupačky jsem nenáviděla, to byl první darovaný kousek, co letěl do charity. Ani polodupačky nevyhovovaly - ale protože jsem docela hodně nosila v šátku a tyhle kousky oblečení spojující ťapku s nohou pak v šátku táhnou prsty, na nošení je to pak zcela nevhodné.
Vřele doporučuju všem poptat se maminek, jestli jim nezůstaly nějaké bavlněné pleny. Používala jsem na syna ty, co do kterých mamka balila mě - jsou daleko kvalitnější a jemnější než ty, co se vyrábí teď