Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bublina 83 tak ať se ti tabulka pěkně dělá: 5.2. Evenka +Petruš Z., 9.2. HankaAdelka + Bublina 83, 10.2. Snažilka 83, 11.2. Janička 1211, 12.2. Gabriela 1234 + medmenka. Mám to dobře? Zapomněla jsem dámy někoho?
Tabulku chce delat Janicka 1211
ale krasne jsi to rozepsala jsi dobra
![]()
@medmenka může to být tím. Můj trnansfer byly jatka. Chtěli mě dát nakonec i narkózu, ale jedla jsem, tak jsem si to užila naživo. Bulela jsem že embryo určitě už nepřežije, skoro hodinu to trvalo
Špinila jsem tudíž první 2 dny. Tak nezoufej.
Jinak s tím tloustnutím. Vždycky jsem stimulace snášela dobře a váha mi spíš klesla. Ale za poslední rok, co chodím jen na KETy jsem přibrala skoro 10 kilo. Hrůza. Jesrli neotěhotním, tak stejně jako těhule už vypadám ![]()
Vysajou ale pri stimulaci jen boli bricho nejak extra se nenafouknes ![]()
@Snažilka8383 tak to jsi teda pěkně užila, já jsem také utrousila slzy, doktor už byl hotovej a já ještě víc byla jsem zpocená až na pr… Pak se čekalo až krev odteče, ale hlavně aby to za to vše stálo.
A s tloustnutím to u mě bylo dost podobné, při stimulaci na IVF ani kg navíc, jen tedy pak ohss to jsem byla jak koule ale nakonec jsem se vrátila na svou váhu, ale za poslední 2 roky co podstupuji KETY v řízeném cyklu jsem přibrala 11 kg. a bohužel se mě drží ![]()
@medmenka prej „až na pr*eli“
To je přesný. Ale jelikož mě pověsili v zápalu boje na jakejsi kladkostroj, tak mi v mým případě tenpot tekl za krk
Tak to máme i s tim tlostnutím dost podobný. Vždycky jsem litovala holky co z těch hormonů přibraly doslova přes noc a teď jsem je plíživě dohnala. Ale zas si říkám, až budem mít nevolnosti a lítat kolem děcka, tak to shodíme raz dva. Jen aby to nebylo až v důchodě a místo mateřské nebrali penzi ![]()
@Snažilka8383 tak to je úplně hororové
a jak je možné že máš tak složité transfery? Já mám otočenou dělohu a ještě nějakou zatáčku jak říkají a tentokrát jsem měla domeček pro embrya totál zavřený.
Tak to já holky kvůli srovnání ms musela tři měsíce brát antikoncepci a po ní jsem nabrala šílených 12kg + ta stimulace mi taky dala zabrat. Takže jsem jak bečka
Nutno dodat, že se na jídlo jen podívám až už mám kila nahoře. Ale si říkám, že když to vyjde, že to moje „utrpení“ s váhou za to stojí. Hold pak si dám do těla, abych to schodila ![]()
1IVF jsem taky měla bez narkózy, ale mě brali jen dvě. Teď už s narkózou 6. Ale vůbec si nepamatuju, že bych jim sama přelézala ze stolu na postel.
![]()
Ty jo, holky, tak teď jsem zase trošku v šoku. Já jsem myslela, že vajíčka vždy odsávají v narkóze i kdyby tam byly třeba jen 2??? a pak prý ten transfer bolet neměl???
@medmenka ty mě dokážeš rozesmát, ikdyž to je spíš k pláči
Neopičím se ale mám to taky. Šikmo dělohu, zatáčku a problematickej čípek. Kcyž o tom tak uvažuju, nemůže být problém i v tom? Pochybuju že maj spermie kompas a beranidlo ![]()
@HankaAdelka tak se na něj jen nedívej a nadlábni se. Mám vyzkoušený, že se mi váha zvyšuje ať žeru nebo nežeru a cvičím jak o život. Takže určitě lepší varianta je pochutnat si. Výčitky jsou blbý, ale bude jaro a do nějaké plachty se vždycky vejdem ![]()
Dobrou holky.
@Vitalka odsávání těch dvou vajíček mě bolel, ale dalo se to vydržet. Nejdříve se mě zeptali jestli chci uspat nebo ne. A já nechtěla. Ale to bylo před 6lety. Teď nevím, jestli to tak dělají.
A transfér už vůbec nebolí.