Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@HankaAdelka píše:
@cristine moooc gratuluji![]()
To že jsi měla HCG 970 ve 14d ti řekla doktorka? Přesný číslo může zjišťovat z krve ne? Ale to se musí poslat na rozbor ne? Bože už je to tak dlouho, že už si nepamatuju jak to je
Byla na krvi ![]()
Zhruba 7. – 8. den po začátku hnízdění je výše hCG minimálně 10 – 50 mIU/cc. hCG hodnoty jsou vyšší u žen, které čekají holčičku, než u žen čekající chlapce.
Tohle jsem našla ve článku co vše potřebujete vědět o hcg
já nevěděla, že bych eventuelně mohla vědět už na začátku jestli to bude holčička či kluk. I když je mi jasné, že to je bez záruky ![]()
Nejvyšší hodnoty hCG bývají dosaženy mezi 10. a 11. týdnem těhotenství. Zhruba po 10. týdnu těhotenství hCG pomalu klesá a pak se jeho hodnota ustálí. Rozdíly hodnot hCG mezi těhotnými ženami se výrazně liší. Mohou být až několikanásobně odlišné. Jsou známy případy, kdy ženy měly výrazně nižší hodnoty hCG, a přesto porodily zdravé děti.
Snad nevadí malé info
( to jsem taky netušila)
@Petruš Z. Radši ne.
Je toho hodně a všechny si můžeme najít info, které nás zajímá. Ale tohle mě zaujalo. Pořád zkoumám nějaké články, abych nemyslela na testování ![]()
http://www.innovapharma.cz/…krevni-testy
koupili by jste si ho?
Test z krve do 15minut. Vhodný už od 8-9 dne po oplození.
@Gabriela1234 Já bych strašně chtěla vidėt aspoň ty //. Nechápu, že 5 pokusů a nic. Na prednison jsem se taky doktora ptala, ale řekl mi, že já ho nepotřebuju a tudíž by mi v případě početí spíš mohl zvýšit pravděpodobnost potratu
Mám základní imunologii, tak nevím. Stačí to? ![]()
@Gabriela1234 chodím do Brna na Obilňák. Mám za sebou 4 IVF, z posledního třetí a poslední KET teďka. Kam ty? Máš už děti?
@Gabriela1234 Tak to je fajn že už máš dítě. To já bych uz asi druhý touto cestou nedala. a to první se vám podařilo hned při prvním pokusu? Já mám imunologii vyšetřenou, laparoskopii sliznice taky, manžel spermiogram vnormě, jen blbý AMH nebo jak to je. Tak nevím. Pokud mi to teď nevyjde, tak budu asi měnit centrum, ale jelikož budu samoplátce, tak nějaký další testy budou z finančního hlediska problém.
Holky máte toho už tolik za sebou. Obdivuju Vás.
Já jsem po 2IVF, ale jen proto, že kvůli 2ma mimodeloznim těhu jsem přišla o oba vejcovody. A jak to, že já beru prednison, když mám imunitu v poho?
@Gabriela1234 To máš pravdu.
Na to se taky těším. Jen jsem nevěděla, že už něco takového prodávají. Je to pro mě novinka.
@HankaAdelka to je mi líto. Řekli ti příčinu toho mimoděložního těhotenství? Prednison některý centra dávaj automaticky. Nemusí se pak dělat imuno, protože když ti na imunu něco zjistí, stejně ti daj prednison ![]()
Ahoj děvčata, stále vás sleduji a moc se těším, až se tu opět začne testovat a budou tu přibývat //. Mně se to hodně vleče, na kontrolu srdíčka bych měla jít tento pátek odpo a mám pocit, že se toho snad nikdy nedočkám. Těhotenské příznaky nepociťuji žádné. Občas mě sice píchne tu a tam, ale kdybych nebyla po KET, asi bych tomu nedávala žádnou váhu. Je pravda, že se mi už asi 3× stalo, že jsem usnula buď večer hrozně brzy či dokonce odpoledne. Ale to zase přikládám tomu, že se teď dcerka začala v noci nějak budit (dnes 2 hodiny vzhůru mezi 2-4h a ráno vstávačka jako normálně), takže možná z toho. Pořád mám ale takový divný pocit z toho pomalého počátečního nárustu HCG - 11. den po KET jsem měla 40j., 13. den přes 90j., 17.den 912j. Rostlo to pěkně, ale proč to bylo na počátku tak nízké? S dcerou jsem měla 11. den už 490j, takže je jasné, že se neubráním srovnání. Pořád se uklidňuji, že absolutní čísla nic neznamenají, důležitý je progresivní růst. Kéž by to nám všem vyšlo! Hodně štěstí! ![]()
Ten krevní test bych taky nechtěla, pozitvních testů jsem už měla hafo. Jak píše Gábi, taky je pro mě důležité
Ale jinak to není špatný nápad. Dá se už koupit i krevní test na CRP a to je zajímavější, i když teď už tu krev snad vezmou všude, aby zjistili, jestli má člověk crp v pohodě nebo vysoký.
Mám za sebou jedno mimoď. těhu a nic mi na to v nemocnici neřekli. Jen že se to stane, ale já ho třeba měla po předchozím ZT a zřejmě jsem prodělala po revizi zánět aniž bych o něm věděla, protože většinou jsou na vině prý záněty. Hned mi nezapomněli říct, že se to může stát znovu
takže já pokaždé když těhu nedopadlo a čekala jsem na revizi, tak jsem se pomalu modlila ať to není mimo…