Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Snažilka8383 ano, byla jsem ve středu a u nás chtějí testovat až 14 dní po transferu. Tento cyklus jsem zahájila samými jedničkami a dvojkami, tak to chci dotáhnout a nepřerušit. Pro štěstí. Jinak na krev a UTZ se chodí (u nás) až tři týdny po transferu, tak je to jedno.
@Mabame
vlastně mi je pořád stejně. Po obědě se mi zatocila hlava, ale to bylo z tlaku. Jinak k tomu PGS/PGD, pokud to nedoporučí imunologie, tak si to platiš sama. Pojišťovna to nechce platit jen tak a má přísná kritéria. Stojí to 15-18 000,–
@Janička 1211 Tak to já jdu na krev den před tvým testem ve středu 10.2. Jsem zvědavá, jestli to vydržíme netestovat dřív ![]()
@Janička 1211 Tak to já jdu na krev den před tvým testem ve středu 10.2. Jsem zvědavá, jestli to vydržíme netestovat dřív ![]()
@Snažilka8383 tak to doufám, že mi pošleš jen pozitivní zprávy, abych se mohla opičit
![]()
@Snažilka8383 superfolin neznám, já tenkrát brala Femibion a narodil se nám syn, tak na něj asi proto nedám dopustit ![]()
@Mabame nás poslal můj gyndař na genetiku a imunologii, aby se zjistil důvod opakujících se ZT, i když máme syna. Výsledky dopadly dobře, jen apa syndrom, který se přeléčil. I přesto jsem opět měla ZT a z imunologie nás odeslala do CAR, že už vidí jedině problém v embryu. V Gennetu si nás pozval jejich genetik, zeptal se na otázky, jako jestli máme nějakou zátěž v rodině. Nemáme nic. Pak viděl ta ZT a že to stačí a že to schvaluje. V Gennetu je super, že když to genetik potvrdí, tak pojišťovna to ihned odsouhlasí a Gennet na základě toho nechce platit vitrifikaci embryí. Co já jsem koukala, tak PGD vychází až 50 tisíc. Další důvody pro PGD je věk 35 a více, genetická zátěž v rodině a třeba již postižené dítě apod. Takže když to shrnu, tak stačí aby to schválil genetik CARu.
@Janička1211,@Petruš Z. nikdy mě nenapadlo nechat si udělat podrobnou genetiku.My si všechno již platíme sami, tak je zvláštní, že nám to nenabídli, když by to oni neplatili. Když mě už dochází sily.To věčné chození po doktorech, samá vyšetření a výsledek stejně žádný.
My máme ještě 4embrya zmražená a těm se dá také dodatečně udělat genetika? Ani nevím jestli to má ještě smysl. Stejně asi embrya nebyla úpně ideální. Původně jsme jich měly zamražených 7 a při rozmražování dvê nevydržela, takže asi úplně ideální nebudou. Mám strach pomyslet, jak budou vypadat ty další až je budou rozmražovat. ![]()
Holky co uzivate femibon nebo jen acidum folicum? Acidum folicum asi neni stepena listovka co? Berete jeste neco na imunitu?
Užívala jsem Femibion, je sicemdražši než listovka, ale přijde mi svým složením ideální. A na imunitu Prednison.
@Mabame U nás to prostě brali jako hotovou věc, imunoložka nám to napsala do žádosti, že nás k nim odesílá, protože žádá o to a o to. Že už další možnosti byly prostě využité. Již rozmražená embrya určitě nejsou otestovat. Musela by se znovu mrazit a to asi nedělají. Nevím. Úplná výhra to taky není. Nikdo ti nezaručí, že zrovna odebrali vzorek dostačující pro opravdu kvalitní rozbor a i tak může být dobré a stejně to nevyjde. Nic není 100%, ale my bysme prostě jinak do ivf nešli a zkoušeli to dál přirozeně. Automaticky to určitě nenabídnou.
@Bublina 83 Femibion a 1/2 tbl. Prednisonu.
Já jsem dnes ráno koukala na krabičku testu a říkala si jestli ho zkusit. Některým se objevil dušík už sedmý den. Ale pak jsem dostala strach, co kdyby se mi nic neukázalo
A taky jsem si vzpomněla na vás holky, tak jsem ho zase položila
Je taky pro Vás těžký to čekání? To je snad ještě horší než čekání na injekce či transfér
![]()
Ten prednison si muzu koupit v lekarne sama?
@HankaAdelka Mám na wc dva testy a vždy se na ně kouknu a je to, ale je pravda, že ráno když vstanu, tak na wc v patře ty testy nejsou, takže když sejdu dolů, tak už jsem stejně po ![]()
@HankaAdelka vydrž s testem co nejdéle, hrozně mě mrzí, že jsem testovala brzý. Mohla jsem si déle užívat stavu nevědomí a být têhotná. Takhle jsem si to zkazila a moc dlouho jsem si ten stav neužila. Já vím, že ruka svrbí, ale to zklamání po tom je tak hrozné, že se to ani nedá popsat ![]()