Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Mabame píše:
@Janička 1211 máš pravdu, imunologie by se hodila, jen se bojím, aby to nebylo těmi embryii, můj muž nemá úplně ideální spermio. A IUI nám s jeho kvalitou nedoporučili vůbec. A Vám se nedaři proč?
A PGD/PGS jste měli? My otěhotníme přirozeně, ale na co jediné přišli, že asi bude problém při růstu embrya. Proto jsme šli na IVF a embryo máme před zavedením geneticky otestované. Není to 100%, ale aspoň něco.
@Snažilka8383 ahojky
Jak se máš? Jsi taky čekající? (A na transfér nebo na testík nebo…?) ![]()
Holky otázka: kde řešit problém, když to vypadá, že se nesnese jak to říct… spermie s dělohou? ( neteř nemůže mít nechráněný sex se svým přítelem, jen s kondomem, protože pak trpí na záněty apod. ) a jak to pak řešit až budou chtít mít děti? Vím, že je to otázka mimo naše téma, ale vy jste zde zkušenější
a možná mi dokážete poradit, kde ana koho se obrátit. ![]()
@HankaAdelka píše:
Holky otázka: kde řešit problém, když to vypadá, že se nesnese jak to říct… spermie s dělohou? ( neteř nemůže mít nechráněný sex se svým přítelem, jen s kondomem, protože pak trpí na záněty apod. ) a jak to pak řešit až budou chtít mít děti? Vím, že je to otázka mimo naše téma, ale vy jste zde zkušenějšía možná mi dokážete poradit, kde ana koho se obrátit.
Ty jo, to fakt nevím. Jen vím, že nám na imunologii odebírali děložní hlen při ovulaci a manželovo spermie a pak to dali dohromady a sledovali. My to máme dobrý, pasuje nám to k sobě ![]()
@HankaAdelka
Fakt jsem čekala, že to bude daleko horší…že mi bude po těch hormonech zle a skoro nic mi není, občas mě třeba hodinku bolí břicho, ale ne nějak extrémně….jsem spíš hodně přecitlivělá…spíš jsem zvědavá, co mi řeknou v pátek na ultrazvuku, jestli se mi tam něco tvoří ![]()
@HankaAdelka řeší se to na imunologii, jsou na to léky. Nevím, zda může žádanku napsat gynekolog nebo jen CAR. Každopádně bych to začala řešit, ať není pozdě!!!
@Petruš Z. PGS ani PGD nemáme. Říkal dr, že v našem případě je to zbytečný, tak jsem mu věřila. Já totiž přirozeně neotěhotním.
@Janička 1211 píše:
@Petruš Z. PGS ani PGD nemáme. Říkal dr, že v našem případě je to zbytečný, tak jsem mu věřila. Já totiž přirozeně neotěhotním.
Já také přirozeně otěhotním, už jsem byla 5 x těhotná. Nás odeslala imunoložka na ivf s pgd, protože jsme zdraví a podle ní musí k chybě dojít při spojení buněk či při růstu embrya. Prostě už nechtěla ať to zkoušíme jen tak náhodně. Nechápu, jak může dr. říct, že je to zbytečné ![]()
@Petruš Z. Tak já mám problém s těma protilátkama, proto přirozeně neotěhotním. Ty se vyskytli prý proto, že jsem dlouho narodila. Už dvě děti mám 18 a 15 let. Takže krom ty alergie by problém nebyl. Proto mi to ani imunoložka nedoporučila a CAR řekl, že je to zbytečný.
@Janička 1211 My už taky jednoho syna máme. Mně nejdřív našli APA syndrom, ten se přeléčil a přesto jsem měla opět ZT, loni. No a proto mě ihned poslali do CAR. Tam když to viděli, že prostě to zkoušíme buď anebo, tak nám to opravdu doporučili, že mi alespoň dají zdravé prosperující embryo. Jsem za to ráda. Jestli to pomůže teprve uvidíme ![]()
@Gabriela1234 taky jsem od středy po KETu v nativu 3dny embryo. Utrogestan beru, 3×2 ale zavádim. Špatně mi po něm nikdy nebylo. Myslím, že na těhotenský příznaky je sakra brzy. Taky se modlíme, aby to už vyšlo, ale plánovat si, jaký budu začínat týden, to mě nenapadlo. Myslím, že by přišlo zklamání. Kdy budeš testovat??
@Petruš Z. Jasně, držím palce. Já měla zt jen jednou, proto se to až takhle neřešilo.
@Gabriela1234 Zavádím a nic mi není
Jsem také po KET 5 denního embrya po PGD.
@Gabriela1234 Gábi, asi jsi myslela, že budeš testovat 12.2. Já mam testovat 5.2. A prosím tě, jak se počítají teď ty týdny těhu. Já byla těhotná vždy přirozeně, tak teď nevím, jak na to. Na transferu jsem byla 23.1. a byl to 18. den cyklu a mám teda stimulovaný cyklus.
@Gabriela1234 Gábi, tak to díky. Já právě nevěděla, jestli je to stejný
Ty kalkulačky znám. Jo, to čekání je něco. A testuješ dřív nebo čekáš fakt až na toho 12.?