Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@f-l-e-a ahoj, musí to být strašný to čekání na srdíčko. Ale ono to uteče a určitě bude vše v pořádku. Přesně jak píšeš, HCG rostlo úplně ukázkově. Já bych se přikláněla k tomu, že se embryo později zahnízdilo, proto je nižší. Protože na základě toho zahnízdění se teprve uvolňuje HCG. Taky se těším až tady budou samé // ![]()
Ahoj holky, nějakou dobu už vás sleduji a jste fakt statečné…Já jdu teprve ve středu na úvodní konzultaci před ivf. Jdem po druhé iui z pátku, ale máme hodně špatné spermio (málo, špatně pohyblivé, krátká životnost), takže nás čeká isci. Můžete mi poradit, na co všechno bych se měla zeptat? Já bych podle všeho měla být ok, těhu jsem nikdy nebyla…Děkuji
Doktori ti nic nereknou at mas ZT, nebo mimodelozni jen ti reknou ze se to stava konkretni odpoved jsem se nikdy nedozvedela.
Ale co cekaji nas lepsi zitrky ![]()
@Zuzanaxx Ahoj a vítej
Na co se zeptat? To fakt nevím. My tam jeli prostě jen tak, protože jsem vůbec nevěděla o co jde. Ani jsem nečetla pořádně žádné diskuse a možná to bylo lepší. Doktorka byla příjemná, řekla, jak to bude probíhat a já prostě souhlasila, ale my nemáme žádný takovýhle problém. Určitě najdou tu nejlepší spermii a pak bude miminko
a do kterého CAR jdeš?
@Gabriela1234 Tak to je skvělý, že to vyšlo hned. Mùj doktor taky říká, že nevidí důvod proč to nejde. To AMH ukazuje, kolik ti asi zbývá ještě vajuch. A mě moc ne. Proto už mám 4.IVF. mám tak 3 oocyty při maximální stimulaci.
@Zuzanaxx Ahoj. V centru ti všechno poví, neboj. Je toho spousta, ale každý z nás potřebuje podle výsledků vstupních testů něco jiného, takže je těžké něco radit. Hlavní je duševní pohoda a už teď se nadopovat vitaminama, abys byla ty maximálně fit. Spermie partnera vyselektují a ty nejlepší ještě povzbudí nějkým lektvarem, aby se víc snažily ![]()
@Bublina 83 Ale mně právě na ty ZT řekla na imunologii v čem byl problém a nakonec teda bude asi problém v tom embryu. První, druhé se bere jako že se stává, ale pak už se to musí řešit a většinou se na něco přijde. A mimoděložní bývají právě po zánětech. Většinou.
Ale jak píšeš, čekají nás lepší zítřky.
@Snažilka8383 nikdy mi jic konkrétního neřekli. Vydedukovala jsem, že se vajíčko uhnízdilo moc brzo. Prostě smůla. ![]()
@Gabriela1234 ano měli, je mi sice 32, ale to přece ještě není moc ne? Pokud se to tentokrát nepovede, půjdu jinam a jsem zvědavá, co se mnou vymyslí. Ach jo. Čas letí a než se člověk dokope k dalšímu pokusu je vždycky půl roku v čudu
Ale konec chmur, teď máme ještě naději, že už jsme těhule ![]()
@HankaAdelka píše:
@Snažilka8383 nikdy mi jic konkrétního neřekli. Vydedukovala jsem, že se vajíčko uhnízdilo moc brzo. Prostě smůla.
Jo, tobě diagnostikovali smůlu a mě zas nedostatek štěstí, nechodíme do stejnýho centra? ![]()
@Petruš Z: Chodíme do Gyncentra v Ostravě. Máme za sebou vstupní vyšetření, opakované spermiogramy, spermflow test i genetiku…
@Zuzanaxx tak hurá do toho
imunologii máš? Nebo se na ní zeptej.
@Petruš Z. Imunologii mi dělala ještě praktička, ta je OK. Jak to řešíte v práci? Pořád lítám do CARu v pracovní době, protože jinak to nejde, ale už je mi to hloupé. Měla jsi od začátku protokolu neschopenku?
F-l-e-a- hodnoty hcg z krve jsou prý různé dle toho který den se embrijko uhnízdí..já měla taky tendenci srovnávat s 1.těhu které skončilo zamlklý, a sestra mi řekla, že 14.den mám hodnotu nepatrně vyšší než minule, ale at to vubec neřeším..že jediné na čem záleží je že je to pozitivní a aby se správně vyvíjelo ![]()
@Gabriela1234 já jsem každý IVF doplácela cca 30 tisíc za léky a další volitelné metody, protože pojišťovna tolik hormonů co potřebuju nehradí. A 5.IVF si užbudu platit celý, takže to je pálka. Mimochodem KET taky není zdarma, že. Jako kdyby člověk věděl, že to pomůže, tak peníze neřeší. Ale 4 transfery bez náznaku ducha na testu není povzbudivej výsledek.
Holky znáte někoho, komu se to podařilo třeba až na 6 pokus? Chtěla bych motivaci ![]()