Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@debra.morgan píše:
Když myslíš.psát ale bohužel ještě můžu o kom chci, no.
To můžeš, a okolí strjně tak může psát, co si o tobě díky tomu myslí. Jen netvrď, že jim nic neděláš, protože to, že ty máš empatii na bodě mrazu, neznamená, že tvé kecy nemohou někomu ublížit.
@j.a.n.i1 píše:
Tak na jednu stranu to nesmysl je, na druhou, pokud jdu z místa A, kde ji mít musím, do místa B, kde taky, tak je mnohdy rozumnější si ji nechat. A to nemluvím o tom, že je to v zastavěných oblastech povinnost.
Souhlasím.
@j.a.n.i1 píše:
To můžeš, a okolí strjně tak může psát, co si o tobě díky tomu myslí. Jen netvrď, že jim nic neděláš, protože to, že ty máš empatii na bodě mrazu, neznamená, že tvé kecy nemohou někomu ublížit.
Však ja nikomu nebráním. Je mi to celkem jedno.
@debra.morgan píše:
To je reakce na profilovku? Takže se jdeme urážet bo co? Btw, velmi překvapivě, to není moje fotka.
S ignoranty prestavam jednat slusne, protoze jejich ignorace ohrozuje mou rodinu. Sorry jako.
@ZustanSeMnou píše:
Dala bych dodatečně láhev vína.:)
a zase chlast ![]()
@Příjemné Pondělí píše:Škoda.
S ignoranty prestavam jednat slusne, protoze jejich ignorace ohrozuje mou rodinu. Sorry jako.
@debra.morgan píše:
Však ja nikomu nebráním. Je mi to celkem jedno.
Ano, to je z téhle diskuze zcela zřejmé, že je ti úplně jedno komu ubližuješ. A ještě se k tomu hrdě hlásíš, gratuluji.
@Prigionia píše:
@lucenka to je pěkná blbost. Každý je za své zdraví zodpovědný sám. A kdy podle tebe celá tahle záležitost skončí? Protože covid nikam nejde. To už chceš žít celý život v izolaci?
Tole je moc krásný klišé, ale momentálně akorát k vzteku. Zvlášť pro ty lidi, kteří se chránili, jak mohli - a přesto tu mrchu dostali. Od nezodpovědných blb. čků. kteří kašlou nejen na zdraví svoje, ale i na zdraví ostatních. Když jsi dejme tomu prodavačka, co do tý práce prostě musí, a prskne to tam na tebe někdo, kdo třeba i přes příznaky kašle na nějakou karanténu a vesele se chodí promořovat (protože má „jen trochu rýmu a kašel“) a ty to pak dotahneš domů, kde máš třeba rizikovýho člověka… To pak číst takovýhle kázání o zodpovědnosti každýho za svoje zdraví je akorát tak na ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Ano, to je z téhle diskuze zcela zřejmé, že je ti úplně jedno komu ubližuješ. A ještě se k tomu hrdě hlásíš, gratuluji.
Diky ![]()
@Příjemné Pondělí píše:
Libi se mi na krizi, jak nadherne ukazuje, co je kdo za charakter a jakou ma inteligenci.
Ta paní, ke které se tvůj komentář vztahuje je všeobecně jen sama za sebe. Nicméně si myslí, že její intelligence je neotřesitelná a počínání absolutně v pořádku, včetně bezbřehého sebevědomí, které tedy není nic jiného než arogance. Její charakter a inteligence se táhne jak červená nit ve většině diskusí, pro mě to v jejím případě není žádné překvapení.
@dedrichov píše:
To srovnáváš nesrovnatelné. Tvoje dítko bylo nemocné. Pokud vím, mononukleoza je záležitost několika měsíců…
Bavíme se o desetitisích dětí zavřených doma už spoustu měsíců, hodně z nich má neprese - to i dospělí. A právě ten pohyb venku pomůže… Taky jsem loni touto dobou měla cosi, co mě srazilo do postele a vrcholné číslo bylo došourat se po 3 týdnech ven do houpačky a tam prosedět třeba 2 hodiny. Ale teď mi to určitě nestačí…
Na hřišti jsme asi 5 dní nebyly s dětma, předtím jen když tam už/ještě nikdo nebyl. U nás to zase není takový problém, bydlím v obci s 250 obyvyteli. Doma vysedávat nebudu.
No, nesrovnatelný - věř mi, že to „nemocný“ dítě se už po pár dnech chovalo úplně stejně jako zdravý, jen s přísným zákazem chodit ven a dokonce i doma běhat, skákat apod.
Vždyť jsem psala, že je mi jich všech líto, samozřejmě se mi současná situace taky nelíbí, jen jsem se pozastavila nad s prominutím hysterií některých maminek, co to staví tak, že jít denně aspoň dvakrát na hřiště je naprosto nezbytná nutnost k přežití. No, není - i to venčení na hřišti je teď bohužel zbytná věc. Jinak konkrétně mě k tomuhle příspěvku přiměly stesky jedný maminky v jiný diskusi, co nemůže momentálně ven vůbec kvůli karanténě - že „to přece s dítětem nejde“. Proto to srovnání s nemocí - takže jo, jde to, dokonce i dýl než nějakých karanténních 10 dní. A to dítě to fakt přežije
A jít ven na vzduch a sluníčko (pokud nějaký je) zdravým lidem zatím nikdo nezakázal. Tuším ve Španělsku nebo kde měly na jaře děti úplnej zákaz vylézt z baráku. To je teprve mazec. Tak opravdu nevim, na co si tady pořád stěžujeme. U nás potkávám neustále hloučky dětí lítajících venku, když ne po hřišti, tak třeba po lese, na sídlišti mezi barákama. Nikdo je nerozhání.
Moje dítě už od jara funguje s náma dospělýma na procházkách. S jistýma pauzama od jara do podzimu, kdy bylo celkově mnohem volněji. Ale od nějakýho konce října opět nic. No, není to příjemný, mrzí mě to. Ale když se budu tvářit, že z toho musíme všichni nutně dostat deprese, tak je nejspíš taky všichni dostaneme a to dítě možná jako první. Když si vzpomenu, jaký akce jsme ještě předloni během roku vymetali - masopust, karneval, všemožný sezónní trhy, akce a tvoření… a už druhým rokem nás nejspíš čeká velký NIC, chce se mi taky brečet. Ale nedá se nic dělat - musíme holt hledat jiný alternativy. Ono bude zase líp, ale čím víc budeme švejkovat, tím později to bude.
@lucenka píše:
Ale vždyť se ven mohlo a pořád může. Takže o jakém zavření doma je řeč?
Tak například ve městech je vhodné místo kam vyjít: park, hřiště, nějaká ta stezka okolo řeky. Takže když to jinam nejde, neboť je vše pozavírané, jsou tam logicky davy. Reagovala jsem na zmínku o tom, jak je špatně, když si maminky na fb sdělovaly, které hřiště je otevřené a uživatelce krtek (myslím), se to nezdálo.
@cecetka píše:
Ale asi by ses nehrnula na preplnene detske hriste, ne? Pokud vychytas cas, kdy jsou tam 3-4 deti, tak v pohode. Proc jsou asi zavrene skolky? Zrejme ne proto, aby se decka presunula na detska hriste
Máš pravdu, na obsazené hřiště nejdeme. U nás ovšem není problém to dodržet, když žiju v obci s 250 obyvateli.
@dedrichov píše:
Tak například ve městech je vhodné místo kam vyjít: park, hřiště, nějaká ta stezka okolo řeky. Takže když to jinam nejde, neboť je vše pozavírané, jsou tam logicky davy. Reagovala jsem na zmínku o tom, jak je špatně, když si maminky na fb sdělovaly, které hřiště je otevřené a uživatelce krtek (myslím), se to nezdálo.
No tak můžou vymyslet aktivity, co se dají dělat na chodníku někde u vchodu, kde nejsou davy
ale holt rodiče musí namáhat hlavu a něco vymyslet, hřiště je pohodlný.
@a12 píše:
ja nechápu, proč jsou všechny maminky s dětma omezený jen na dětský hřiště.. oni jim zavřou hřiště a jsou v hajzlujako kdyby se s dětma nemohli jit vybehat nekam jinam.. ikdyby si meli před tim panelakem kopat, házet balonem, namalovat na zem panáka a skákat.. vždyť je takových možností, ne jen nějaký hřiště
my tady neměli hřiště vůbec, měla jsem 2,5lety dítě a vůbec nám to nevadilo.. vzalo se odrazedlo a vyrazilo se ven.. teď už tu hřiště je ale zas tak moc tam nechodíme, je spousta jiných možnosti.. když jsem byla malá nebylo v okolí dětský hřiště žádný a přežili jsme a ven se chodilo mnohem víc než chodí dnešní děti.. ale všichni víme proč dnešní maminky potřebujou dětský hřiště.. aby tam deti vypustily svalily se na lavičku a čuměly do mobilu.. se nedá nic dělat, budou muset bejt aktivnější a hlídat si svy děti mimo klec a vymyslet jim zabavu, chápu, že to je pro některy tragédie
Ano, můžou se jít vyběhat někam jinam. Třeba na atletický stadion nebo na fotbalový trénink nebo do bazénu, do posilovny, na tenis, basket, volejbal… Například. Nezapomněla jsi náhodou, že VEŠKERÝ amatérský sport jaksi není?
Když jsi byla malá, jak zmiňuješ, nebyla tato situace, takže to asi nebude ten správný příklad. Já třeba sedla na kolo a jela jsem do jezdeckého klubu, kde se nás scházelo asi 15 dětí. Šlo by to teď? No šlo, akorát bych nedodržovala vládní nařízení, co?
Skákat panáka jo? A kolika dětí by se to na tom sídlišti týkalo? Pěkně si každý namaluje svého nebo by smělo 20 dětí skákat spolu? To asi těžko, co?
Asi to všichni TY víte, telefon sebou nosím pouze proto, kdyby se něco stalo, jinak bývá zahrabaný v batohu. Není nutné házet všechny mamky do 1 pytle. S dětmi hraju hry, věnuju se jim, nechávám prostor jen pro sebe, ale je vidět, jak už jim chybí jejich zájmy, jejich společnost a kamarádi, parťáci. Tragédie je, co se děje s těma dětskýma dušičkama… o přetížených dospělých nemluvě.