Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@dedrichov pokud někdo žije v takové vensnici, tak to je jedno, covid necovid… Do ted nebylo emezené vycházení… Musím se přiiklonit názory,, že u těch menších dětí se to dá…
Vidím tady rodiče jdou berou koboběžku, vidím, brusle, vidím, že jsou třeba s menšími s mostu házet kachnám nebo kamínky- podle chuti ne každé dítě to nadchne…
Mám sestřenici v Paze, kde se očekávají davy, žádné tam nejsou, říkala, že si sednou do auta a jedou s dětmi na kole, brusle,, když fouká drak, a nebo zajedou do jiného městečka mešního na hřiště..
Ted to nejde.. ale do ted to šlo…
Můj názor je, že kdo trpí jsou starší děti, protože ty už nějaké takové nebaví, ale zabavit předškolní malé děti se dá i tak.. Je to horší, je to asi vysilující, ale školky a první stupen jsou zavřené ted- co děláte všichni v létě, když jsou děti doma???
Nepiště, že jsou všichni zavření do toho března to tak nebylo… pokud je někdo dobrovolně zavřený s tím, že i dkyž může někde do přírody a s něčím a nejde a řekne si, že to dítě nebaví - nezkusí je věc jiná…
Pokud někdo to má tak, že děti mají jenom plánovatné aktivity, tzn, že to dělají s někým jiným, jako kroužky a jiné a nesjou zvyklé sami si vymýšlt ani s rodiny, tak to asi ted problém mají..
Ale to slovo,,, zavření doma… mi nesedí.. Ted je jiná situace ale do března, kdo chtěl, tak dokázal nějaký program s rodinou vymyslet..
A to když mi napíšou obě sestřenice z Prahy, že žádné davy, nepotkáváají a třeba se jeli projet někde bokem vlakem a nebo, šli někde před Vánocemi zdobit s dětmi stromek pro zvířata, jablka td.- ano vyjeli autem mimo město
i tam se to tak dá, nebo vyjedou do přírody bezmou zase něco jiného
@krtek93 píše:
Tole je moc krásný klišé, ale momentálně akorát k vzteku. Zvlášť pro ty lidi, kteří se chránili, jak mohli - a přesto tu mrchu dostali. Od nezodpovědných blb. čků. kteří kašlou nejen na zdraví svoje, ale i na zdraví ostatních. Když jsi dejme tomu prodavačka, co do tý práce prostě musí, a prskne to tam na tebe někdo, kdo třeba i přes příznaky kašle na nějakou karanténu a vesele se chodí promořovat (protože má „jen trochu rýmu a kašel“) a ty to pak dotahneš domů, kde máš třeba rizikovýho člověka… To pak číst takovýhle kázání o zodpovědnosti každýho za svoje zdraví je akorát tak na
A copak před covidem na ty prodavačky nikdo nic neprskal? Covid není první nemoc, se kterou se potýkáme. A určitě není ani poslední. Navíc ve svém okolí mám několik prodavaček a ani jedna to v práci nechytla. Protože pokud vím, tak do v obchodech se dodržují pravidla celkem striktně, jinak tě tam nepustí. A proti rouškám (snad i respirátorům) v obchodech, popř. omezenému počtu zákazníků nic nemám. Ale co mě štve je, že děti nechodí do škol, nemůžu dítěti koupit jarní oblečení a boty, nemůžu s ním jet 15 km na procházku do přírody k vodopádu a plno dalších věcí, které určitě neřeší šíření viru. A co se týče toho, jestli se lidi setkávají nebo ne, tak by to opravdu mělo být na nich. Pokud se bojí koronaviru, ať nikam nechodí, pokud se nebojí, tak proč by se nemohli setkat? A pokud mi někdo napíše, že pak člověk může být bezpříznakový přenašeč, tak ano, může. Ale člověk je přenašeč i plno dalších virů. A bohužel, jsou mezi námi rizikové skupiny, které ten či onen virus (nejen covid) může dost potrápit, ale právě proto se mají chránit rizikové skupiny a ne omezovat celá společnost. Takže mě klidně někdo může nazývat „hovadem“ (jak už zde v diskuzi zaznělo), ale dokud mi někdo neřekne pádný argument, proč mám nosit roušku ve městě ačkoli v okolí nikdo není, nebo proč nemůžu do přírody i mimo katastr mé obce, tak to prostě dodržovat nebudu, protože nevidím logický důvod.
S nikým se dohadovat nebudu, žiju v menším nměstečku, ale mám dvě sestřenice co bydlí jedna kousek od Prahy, druhá v Praze a pokud děti jsou zvyklé s rodiči, tak de sá něco vymyslet, pokud děti nci nebaví, a jsou zvyklí jenom na kroužky.. a co nabídne rodič je trapné a nebaví, tak asi problém je..
ALe ted je situace jiná, ale do března, se dalo… kdyby se chtělo
@Prigionia tak nebojí.. nebojí se lidi hrdinsky hlásí, a pak kdyby se jim to přieížilo tak by měli v kalhotách a byli rádi, že jim přijede rychlá.. NIkomu nic nepřeju, ale dva případy mám v okolí, hrdinové a pak, dkyž tam byli rádi, že jim zavovalali rychlou..
Nebo taky v nemocnici pak mají říct, že o nic nejde, já kyslík nechci.. ![]()
@Janasas píše:
@Prigionia tak nebojí.. nebojí se lidi hrdinsky hlásí, a pak kdyby se jim to přieížilo tak by měli v kalhotách a byli rádi, že jim přijede rychlá.. NIkomu nic nepřeju, ale dva případy mám v okolí, hrdinové a pak, dkyž tam byli rádi, že jim zavovalali rychlou..
Nebo taky v nemocnici pak mají říct, že o nic nejde, já kyslík nechci..
Cože? Tak pokud někdo odmítne kyslík, ať si ho odmítne. Nechápu. A to že si někdo zavolá rychlou, když je mu zle, tak v tom já teda taky nevidím problém. ![]()
@cecetka píše:
Zapomnela jsi na hernicky![]()
![]()
jak jsem mohla zapomenout ![]()
@krtek93 píše:
Mně se spíš zdálo „vtipný“, že by jako řešení v týhle situaci viděly naložit dítě do auta a odjet do jinýho města, kde ty hřiště otevřený jsou (pokud by to teď šlo jakože nejde, nebo spíš nemělo by se). To je určitě to, čeho chtějí epidemiologové dosáhnout - rozvézt covid i tam, kam by člověk jinak nejel
to spíš je výsměch Pražáků nám ostatním.. jakože oni si můžou přejet do jiný části Prahy, kde to hřiště otevřený je a ostatní, co maj hřiště jen ve vedlejší obci, třeba hned za cedulí už tam nemůžou ![]()
@Prigionia píše:
Cože? Tak pokud někdo odmítne kyslík, ať si ho odmítne. Nechápu. A to že si někdo zavolá rychlou, když je mu zle, tak v tom já teda taky nevidím problém.
No, ja vidim problem v tom, když pred tim ma kecy, ja se ma chranit ten kdo ma strach, ze on se chranit nebude ale když to nekde chyti, tak najednou starejte se sami o sebe neplati a koukejte se postarat o me.
@Prigionia Ta prodavačka byl jen příklad, dosaď si klidně učitelku (samozřejmě v době, kdy se ještě aspoň částečně učilo) nebo zubaře, prostě někoho, kdo do tý práce musí. A pardon, ale něco jako covid - neboli nemoc, která má reálně potenciál během několika málo týdnů dovést zdravotnický zařízení ke kolapsu - tu nebylo asi tak sto let.
Mě ty opatření taky štvou, je to celý na budku, přeju si, aby bylo konečně zase „normálně“, ale proboha - pokud to, že máme být pár týdnů zavření doma (ano, pár týdnů, protože do začátku března se dalo dělat ještě spousta věcí a předtím do konce září ještě větší spousta, před Vánocemi se taky otevřelo kde co…), je ta „největší tragédie“, jak to někteří vnímají a prezentují, tak teda jsme si velmi zvykli na komfort a luxus, kterej generace před náma neměli. A díkybohu, že se nám neděje nic horšího než nějaký zavření obchodů, škol a omezení pohybu.
A ne, nemůžeme nechat na lidech, s kým a v kolika lidech se budou stýkat. Dokud jsou tu experti, kteří s rýmou a kašlem zamíří místo na testy a do karantény do práce nebo do MHD (plus teda firmy, který tohle chování kolikrát ještě podporují), kde můžou nakazit všechny, i ty zodpovědné, dokud nám kvůli takovým „mně nidko nebude omezovat, jestli udělám oslavu pro 20 lidí“ budou kolabovat nemocnice, tak to se to na lidech nechat prostě nemůže.
Jinak taky tu roušku sundavám, když vidim, že jsme na tý ulici sama. Na druhou stranu - kdyby v tu chvíli zpoza rohu vyběh policajt a dal mi na místě blokovou pokutu, těžko se s ním můžu dohadovat, že na to nemá právo. Pravidla jsou, jaký jsou - že já v nich kolikrát postrádám logiku, to na tom nic nemění.
@a12 píše:
to spíš je výsměch Pražáků nám ostatním.. jakože oni si můžou přejet do jiný části Prahy, kde to hřiště otevřený je a ostatní, co maj hřiště jen ve vedlejší obci, třeba hned za cedulí už tam nemůžou
Tohle je mazec no - někteří mají vycházky omezený na pár minut „od cedule k ceduli“ a nemůžou správně ani do toho lesa, protože ten už patří k jiný obci, a jiní (třeba Pražáci) mají k dispozici plochu, která se ani během jednoho dne celá obejít nedá. Je to nefér. Ale to spousta věcí.
Jinak já tuhle diskusi o hřištích zaznamenala mimo EM a tam šlo vyloženě o obce mimo Prahu - to rozhořčení, že už ani nemůžu naložit dítě do auta a vyvézt ho na hřiště o 10km dál.
@j.a.n.i1 píše:
No, ja vidim problem v tom, když pred tim ma kecy, ja se ma chranit ten kdo ma strach, ze on se chranit nebude ale když to nekde chyti, tak najednou starejte se sami o sebe neplati a koukejte se postarat o me.
hlavně teda uz jsem tu cetla-na rodinu si sáhnout nenechám, budu jezdit i mimo okres, ok, dohodnou se mezi sebou, že se navštěvovat budou, pak někdo z nich půjde na nějakou takovou oslavu, v domnění, že je zdravej pojede za nějakou tou babičkou, která vůbec netušila, že si vnučka /dcera nebo kdokoli jezdí po oslavách, kamaradkach atd.
@Prigionia píše:
A copak před covidem na ty prodavačky nikdo nic neprskal? Covid není první nemoc, se kterou se potýkáme. A určitě není ani poslední. Navíc ve svém okolí mám několik prodavaček a ani jedna to v práci nechytla. Protože pokud vím, tak do v obchodech se dodržují pravidla celkem striktně, jinak tě tam nepustí. A proti rouškám (snad i respirátorům) v obchodech, popř. omezenému počtu zákazníků nic nemám. Ale co mě štve je, že děti nechodí do škol, nemůžu dítěti koupit jarní oblečení a boty, nemůžu s ním jet 15 km na procházku do přírody k vodopádu a plno dalších věcí, které určitě neřeší šíření viru. A co se týče toho, jestli se lidi setkávají nebo ne, tak by to opravdu mělo být na nich. Pokud se bojí koronaviru, ať nikam nechodí, pokud se nebojí, tak proč by se nemohli setkat? A pokud mi někdo napíše, že pak člověk může být bezpříznakový přenašeč, tak ano, může. Ale člověk je přenašeč i plno dalších virů. A bohužel, jsou mezi námi rizikové skupiny, které ten či onen virus (nejen covid) může dost potrápit, ale právě proto se mají chránit rizikové skupiny a ne omezovat celá společnost. Takže mě klidně někdo může nazývat „hovadem“ (jak už zde v diskuzi zaznělo), ale dokud mi někdo neřekne pádný argument, proč mám nosit roušku ve městě ačkoli v okolí nikdo není, nebo proč nemůžu do přírody i mimo katastr mé obce, tak to prostě dodržovat nebudu, protože nevidím logický důvod.
Nastinim myslenku autorky pro ty, kdo to to nechce cist cele:
@krtek93 píše:
Tohle je mazec no - někteří mají vycházky omezený na pár minut „od cedule k ceduli“ a nemůžou správně ani do toho lesa, protože ten už patří k jiný obci, a jiní (třeba Pražáci) mají k dispozici plochu, která se ani během jednoho dne celá obejít nedá. Je to nefér. Ale to spousta věcí.Jinak já tuhle diskusi o hřištích zaznamenala mimo EM a tam šlo vyloženě o obce mimo Prahu - to rozhořčení, že už ani nemůžu naložit dítě do auta a vyvézt ho na hřiště o 10km dál.
ja právě videla diskusi o ty Praze tady
ale tam jsem videla jen jméno diskuse a radši jsem tam ani nelezla ![]()
@lucenka píše:
Teď jezdí ve velkém zemědělci?tak na vesnici mají zahradu, takže tam můžou mít své hřiště, můžou tam hrát fotbal, basketbal,..
Sorry za OT.
@větvička1 píše:Jezdej, lucenko, jezdej. Je brezen, uz se seje, praskujou a strikaj pole, neco se doorava..Sorry za OT.
u nas jsou ještě zemědělci zalezly na dílnách ![]()
@větvička1 píše:Jezdej, lucenko, jezdej. Je brezen, uz se seje, praskujou a strikaj pole, neco se doorava..Sorry za OT.
A jistě jezdí rychle a po té vesnické silničce jich projede 60 za hodinu od rána do soumraku ![]()