Trapas na návštěvě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
4.3.21 16:13
@a12 píše:
jenže resily se dětský hřiště, kam chodí z velký části děti skolkovy.. takže ne, nebavíme se o dvanáctiletych dětech.. těch s maminkou na houpačce moc nebude..

a ještě dodatek. Školkové děti mají uzavřené MŠ vládním nařízením ČTVRTÝ den, tak ano máš pravdu, opravdu tyto děti pár dní bez hřiště nejspíš vydrží. Akorát co si budeme povídat, všichni tušíme, že to nebude jen těch „pár dní“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
4.3.21 16:13
@dedrichov píše:
Dobře, Ty se bavíš hlavně o školkových dětech, u nás to jsou zase hlavně děti z uzavřeného 1. stupně ZŠ. V čem spočívá rozdíl, zda jsou na tom hřišti s maminkou či bez ní?

Tvé dítě baví si hrát samotné na hřišti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.3.21 16:16
@lucenka píše:
Teď jezdí ve velkém zemědělci? 8o tak na vesnici mají zahradu, takže tam můžou mít své hřiště, můžou tam hrát fotbal, basketbal,..
:mrgreen: lucenko, to ale nemyslíš vážně, že ne?
Nebo jo??? :mrgreen:
Ona práce v zemědělství nejsou jen žně…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
4.3.21 16:21
@a12 píše:
a proč si je nekoupila, když ještě byly otevřený obchody? jako ja uz v únoru koupila jarní oblečení, všude už ho měli, respektive mi tak nějak stacily jarní čepice, všechno máme z podzimu, ale ta možnost nakoupit si, tu každopádně byla

Protoze by ted nemela na co nadavat :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.3.21 16:29
@lucenka píše:
A jistě jezdí rychle a po té vesnické silničce jich projede 60 za hodinu od rána do soumraku :mrgreen:

Ano, jistě Ti to přijde velmi vtipné. A ano - mají dotace, nakupují nové a silné stroje, traktory s obrovskými koly, a skoro přes celou šíři silnice. A jezdí s odpuštěním jako hovada. Taky o řidičích vím, že si rádi dají nějaký ten panáček večer (někteří). A pokud močkují louky, tak ano, pendlují sem a tam celý den. A jelikož bydlíme v pr…li mezi pr…lema, je to tak v každé vesnici, kam oko dohlédne a dost možná ještě dál. Navzájem si pronajímají pole, takže když nejezdí „naši“, jezdí z vedlejší vsi, přes naši ves, na „jejich“ pole+kravín. A právě u této silnice se mohou naše místní děti, školkové či školní, dosyta prohánět na odrážedlech, koloběžkách, skeatech, kolečkových bruslích, taky si mohou nakreslit panáka.
To že něco takového neznáš, že si to dokonce ani neumíš představit, vážně neznamená, že to neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.3.21 16:37
@j.a.n.i1 píše:
Tvé dítě baví si hrát samotné na hřišti?

Jsou to naše 2 děti, ale i když jsem zrovna venku jen s 1, zabaví se taky. Zabaví se spolu nebo každý zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.21 16:38
@dedrichov píše:
Ano, jistě Ti to přijde velmi vtipné. A ano - mají dotace, nakupují nové a silné stroje, traktory s obrovskými koly, a skoro přes celou šíři silnice. A jezdí s odpuštěním jako hovada. Taky o řidičích vím, že si rádi dají nějaký ten panáček večer (někteří). A pokud močkují louky, tak ano, pendlují sem a tam celý den. A jelikož bydlíme v pr…li mezi pr…lema, je to tak v každé vesnici, kam oko dohlédne a dost možná ještě dál. Navzájem si pronajímají pole, takže když nejezdí „naši“, jezdí z vedlejší vsi, přes naši ves, na „jejich“ pole+kravín. A právě u této silnice se mohou naše místní děti, školkové či školní, dosyta prohánět na odrážedlech, koloběžkách, skeatech, kolečkových bruslích, taky si mohou nakreslit panáka.
To že něco takového neznáš, že si to dokonce ani neumíš představit, vážně neznamená, že to neexistuje.

Takže v takové vesnici je jen ta jedna silnice, kde jezdí každých pár minut zemědělec a není tam žádný chodník, plácek na hraní a domy tam nemají zahrady/dvory, kolem polí, v lese nejsou žádné cesty na hraní. Tak takovou vesnici jsem ještě neviděla :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7355
4.3.21 16:43
@lucenka píše:
Takže v takové vesnici je jen ta jedna silnice, kde jezdí každých pár minut zemědělec a není tam žádný chodník, plácek na hraní a domy tam nemají zahrady/dvory, kolem polí, v lese nejsou žádné cesty na hraní. Tak takovou vesnici jsem ještě neviděla :nevim:

Nejezdí každých pár minut, ale několikrát do hodiny ano. A bohužel nevyvěsují jízdní řády, kam zrovna mají v plánu jezdit. Jeden vozí hnůj, další zmíněnou močůvku, ale jede jinam no, další jedou zaorávat, ale občas pro něco jede do družstva, které má bohužel přístupovou cestu uprostřed obce. Také se tu najde dost lidí, kteří sice namají obrovský traktor, ale strou smradlavou chrchlu, s kterou jezdí do své části lesa a vytěžené dřevo sváží. Cest vede asi 6 různými směry, ale zcela nečekaně se na každé z nich může kdykoliv vyskytnout tato technika.
Edit.: zapomněla jsem na chodník. No jo, ten tu máme. Jeden, vlastně 2 a měří dohromady asi 200m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61077
4.3.21 16:46
@dedrichov píše:
a ještě dodatek. Školkové děti mají uzavřené MŠ vládním nařízením ČTVRTÝ den, tak ano máš pravdu, opravdu tyto děti pár dní bez hřiště nejspíš vydrží. Akorát co si budeme povídat, všichni tušíme, že to nebude jen těch „pár dní“.

1.a2.trida má školu taky uzavřenou 4.den, tohle jsou hlavní návštěvníci dětských hřišť s prolézačkama, nerikam, že třetaci uz tam nechodí, ale určitě ne tak, jako tihle prcci.. u nas teda fakt nejstarší prvňáci.. druháci, třetáci tu litaj po okoli, jezdí na kole.. na kolotoč, nebo skluzavku už moc nechodí.
Deti samy na kole tu jezdily vždycky i bez nějakých zákazu, potkávám je běžně..

@dedrichov píše:
Dobře, Ty se bavíš hlavně o školkových dětech, u nás to jsou zase hlavně děti z uzavřeného 1. stupně ZŠ. V čem spočívá rozdíl, zda jsou na tom hřišti s maminkou či bez ní?

takže k tomuhle.. starší děti uz si na prolézačkach (běžným dětským hřišti, ne typu mirakulum) tolik nehrajou a chodit ven, jezdit na kole, koloběžce atd. můžou, tady maj dokonce před barákem koš a kluk s tátou chodí házet na, koš a fakt mi nepřijde, že by mu to přišlo nejak nudnejsi než s vrstevnikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61077
4.3.21 16:49
@dedrichov píše:

takže vaše vesnice jen jen hlavní silnice a podél silnice domy? žádná boční ulice s domy?
nase byla skoro taky jen hlavní silnice ale ulice kde si děti můžou hrát klidně na silnici tu byla vždycky.. teď víc, když secz poli delaj parcely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.3.21 16:53
@a12 píše:
takže k tomuhle.. starší děti uz si na prolézačkach (běžným dětským hřišti, ne typu mirakulum) tolik nehrajou a chodit ven, jezdit na kole, koloběžce atd. můžou, tady maj dokonce před barákem koš a kluk s tátou chodí házet na, koš a fakt mi nepřijde, že by mu to přišlo nejak nudnejsi než s vrstevnikem

Já další aktivity nezpochybňuju, na koš házíme též, zrovna včera jsem s dětma hrála. Asi je vytáhnu teď znovu ven. Taky hrajeme kroket, šipky, kuželky, jezdíme na koloběžce okolo baráku… Myslím si, že prostě to omezení je dlouhé, přestože na někoho dolehlo až teď, každý hledá svoje možnosti a limity, jak se touhle divnou dobou prokousávat den za dnem. Mám pochopení asi pro každého, chlapi budou chtít třeba na tenis a na pivo, větší děti za kolektivním sportem, menší na hřiště či já nevím kam do herničky, mamky do kavárny na drb, nakoupit potřebné věci… Rozumím tomu, že se lidi chtějí setkávat a nějak nevěřím tomu, že každý, kdo nadává „setkávačům“ sám nemá máslo na hlavě třeba z trochu jiného úhlu pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.3.21 16:56
@a12 píše:
takže vaše vesnice jen jen hlavní silnice a podél silnice domy? žádná boční ulice s domy?
nase byla skoro taky jen hlavní silnice ale ulice kde si děti můžou hrát klidně na silnici tu byla vždycky.. teď víc, když secz poli delaj parcely

Vesnice je malinká, bydlíme v boční ulici. Tady nejezdí ty traktory, co jsem zmiňovala (většinou), zato je tu 20 RD a každá rodina vlastní 2 auta… musíme všichni dávat pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61077
4.3.21 16:57
@dedrichov píše:
Já další aktivity nezpochybňuju, na koš házíme též, zrovna včera jsem s dětma hrála. Asi je vytáhnu teď znovu ven. Taky hrajeme kroket, šipky, kuželky, jezdíme na koloběžce okolo baráku… Myslím si, že prostě to omezení je dlouhé, přestože na někoho dolehlo až teď, každý hledá svoje možnosti a limity, jak se touhle divnou dobou prokousávat den za dnem. Mám pochopení asi pro každého, chlapi budou chtít třeba na tenis a na pivo, větší děti za kolektivním sportem, menší na hřiště či já nevím kam do herničky, mamky do kavárny na drb, nakoupit potřebné věci… Rozumím tomu, že se lidi chtějí setkávat a nějak nevěřím tomu, že každý, kdo nadává „setkávačům“ sám nemá máslo na hlavě třeba z trochu jiného úhlu pohledu.

jo no vidíš.. ony ty hřiště ale taky jsou zavřený jen ty 4 dny :mrgreen: pokud vůbec.. takže i ty starší děti ještě o víkendu na to hřiště mohly ;)
(to k tomu, že je dlouhé, přestože na někoho dolehlo az teď)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61077
4.3.21 16:59
@dedrichov píše:
Vesnice je malinká, bydlíme v boční ulici. Tady nejezdí ty traktory, co jsem zmiňovala (většinou), zato je tu 20 RD a každá rodina vlastní 2 auta… musíme všichni dávat pozor.

vidíš, u nas v ulici je 60rd a každá rodina vlastní 2 auta a děti si tu venku hrajou, ten basket hrajou taky na silnici.. to vis, ze občas objizdis kolo pangejtem atd. :lol: ale jako dobytek tu většina nejezdí a ty starší děti snad ví, že když jede auto, tak jde na stranu, a toho menšího koriguje rodič..
plus teda 20domu je nic, to se musíte všichni znát, tak snad vědí, že si tam hrajou deti a podle toho jedou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
5.3.21 14:44
@lucenka píše:
A jistě jezdí rychle a po té vesnické silničce jich projede 60 za hodinu od rána do soumraku :mrgreen:

Doporučuji ti, nevrtej se v tom tolik. Vždy ten problém existoval. My máme ve vesnici i pomníček, protože ten dotyčný předpokládal, že to malé děcko na kole ví, že jede do polí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný