Trapas na návštěvě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
588
4.3.21 15:12
@Příjemné Pondělí píše:
Nastinim myslenku autorky pro ty, kdo to to nechce cist cele:
  1. ja nemuzu koupit boty
  2. je mi jedno koho nakazim, prece jsou i jine nemoci

U prvního bodu skoro trefa. Ano, vadí mi, že dětem nemůžu koupit boty. Druhý bod úplně vedle, ale snaha byla :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
4.3.21 15:15
@Prigionia píše:
U prvního bodu skoro trefa. Ano, vadí mi, že dětem nemůžu koupit boty. Druhý bod úplně vedle, ale snaha byla :potlesk:

a proč si je nekoupila, když ještě byly otevřený obchody? jako ja uz v únoru koupila jarní oblečení, všude už ho měli, respektive mi tak nějak stacily jarní čepice, všechno máme z podzimu, ale ta možnost nakoupit si, tu každopádně byla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
4.3.21 15:23
@krtek93 píše:
Tohle je mazec no - někteří mají vycházky omezený na pár minut „od cedule k ceduli“ a nemůžou správně ani do toho lesa, protože ten už patří k jiný obci, a jiní (třeba Pražáci) mají k dispozici plochu, která se ani během jednoho dne celá obejít nedá. Je to nefér. Ale to spousta věcí.Jinak já tuhle diskusi o hřištích zaznamenala mimo EM a tam šlo vyloženě o obce mimo Prahu - to rozhořčení, že už ani nemůžu naložit dítě do auta a vyvézt ho na hřiště o 10km dál.

A vsimla sis, ze zadne onezeni od cedule k ceduli neplatí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
4.3.21 15:26
@Prigionia píše:
U prvního bodu skoro trefa. Ano, vadí mi, že dětem nemůžu koupit boty. Druhý bod úplně vedle, ale snaha byla :potlesk:

Muzes, nikdo ti nezakazuje je koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
4.3.21 15:26

@j.a.n.i1 No platí omezení na „katastrální území dané obce“ nebo tak něco. Já četla ten článek o obci, kde to bohužel tak vychází, že by se obyvatelé neměli hnout ani za ceduli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
4.3.21 15:31

@krtek93 No, nedelejme z jedne obce, ktera je vyjimkou, standard. A upřímně ani u te jedne neverim, ze to tak plati vsemi smery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12971
4.3.21 15:34
@lucenka píše:
A jistě jezdí rychle a po té vesnické silničce jich projede 60 za hodinu od rána do soumraku :mrgreen:

No jestli „jezdi ve velkem“ je u tebe 60 za hodinu, tak v tom pripade zemedelskej provoz neni velkej nikde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
4.3.21 15:35
@j.a.n.i1 píše:
@krtek93 No, nedelejme z jedne obce, ktera je vyjimkou, standard. A upřímně ani u te jedne neverim, ze to tak plati vsemi smery.

Jasně no, já jen chtěla říct, že to holt není fér - samotná Praha má tolik možností, kam jít, vyjet… že se to vůbec nedá srovnávat s nějakou „Horní Dolní“.

A dohledala jsem tu diskusi o hřištích a celkem chápu, že to vyznívá skoro jak provokace pro někoho, kdo má v celé obci hřiště jedno nebo dvě, zavřená, a vyjet nemůže nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
4.3.21 15:38
@debra.morgan píše:
v kterém vládním nařízení je nosit respirátor na procházce, kde cestou mineš 4 lidi?
a nevšimla jsme si, že by se jim někdo smál, spíš kroutím hlavou nad hloupostí.

Hloupá jsi tak akorát ty, jestli děláš v téhle době oslavy. Svatá prostoto. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
4.3.21 15:42
@krtek93 píše:
Jasně no, já jen chtěla říct, že to holt není fér - samotná Praha má tolik možností, kam jít, vyjet… že se to vůbec nedá srovnávat s nějakou „Horní Dolní“.A dohledala jsem tu diskusi o hřištích a celkem chápu, že to vyznívá skoro jak provokace pro někoho, kdo má v celé obci hřiště jedno nebo dvě, zavřená, a vyjet nemůže nikam.

Tak jak se to vezme, zas defacto cela Praha patri do zastaveneho uzemi, takze nemas narok byt bez rousky nikde. Oproti tomu na vesnici je ta zastavena oblast vuci vymere celeho katastru mensi a muzes ofiko courat bez rousky. A upřímně taky nechapu tu posedlost hristi, malym detem staci louze a hromada pisku a pro vetsi je zas cele hriste bez kamarádů k prdu. A s kamarády se nemaji stykat ani na hristi, ani jinde a to je ten největší pruser, my to prezijem, ale jim to fakkt vyrazne chybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.3.21 15:45
@veria píše:
Hloupá jsi tak akorát ty, jestli děláš v téhle době oslavy. Svatá prostoto. :roll:

Nedělám. Ucastnim se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101618
4.3.21 15:46
@debra.morgan píše:
Nedělám. Ucastnim se.

Jeden blbec porada, druhy se ucastni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
4.3.21 15:48
@j.a.n.i1 píše:
Jeden blbec porada, druhy se ucastni.

Jen uvádím na pravou míru. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.3.21 16:08
@j.a.n.i1 píše:
@dedrichov Tak ono co si budeme povidat, ono stejne detem chybi hlavne kontakt s vrstevniky, takze resit zda se da kolobezce ci skejtu jezdit tam ci tam,je zbytečné, neb to stejne 90% deti jen s maminkou bavit nebude, i kdyby to byl super skate park.

No jasně že je to zbytečné pro lidi, kterých se to nedotýká. Tak jako např. moje máma, která na hory nejezdí, tak ta nepochopí, proč tam třeba rodina s dětma vyrazit chce… a kritizuje, že nedodržují opatření. Ale takové uzavřené kadeřnictví už se jí dotkne, neboť tyto služby občas potřebuje. Chlap, který si hlavu přejede sem tam strojkem, bude zase naopak zavřené kadeřnictví úplně fuk. Ale zase bude potřebovat zajet do stavebnin, jenomže není živnostník, tudíž má smůlu… takhle by se dalo pokračovat do nekonečna. Říkám, že každý vidí jen svoje možnosti, podmínky, svůj životní styl, priority a potřeby… a ty se velmi liší. U nás je třeba denodenní problém s tím venčením dětí, aby to bylo alespoň trochu různorodé, protože je obtížné najít lokalitu v blízkém okolí obce, kam se lze vrtnout. Běžně nakládáme kola a jezdíme pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.3.21 16:11
@a12 píše:
jenže resily se dětský hřiště, kam chodí z velký části děti skolkovy.. takže ne, nebavíme se o dvanáctiletych dětech.. těch s maminkou na houpačce moc nebude..

Dobře, Ty se bavíš hlavně o školkových dětech, u nás to jsou zase hlavně děti z uzavřeného 1. stupně ZŠ. V čem spočívá rozdíl, zda jsou na tom hřišti s maminkou či bez ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný