Trapas na návštěvě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101573
4.3.21 06:52
@zem-ja píše:
Jsou to bezohledná hovada. Mě spíš dostává skutečnost, že některé pobočky Městské knihovny v Praze v těchto dnech opětovně rozjíždí roznášku knih knihovníkem domů přímo pod nos. To je teprve nářez. Knihovny, mimo studijních, jsou v tuhle chvíli naprosto zbytná záležitost. Nejsem zaměstnanec, pouze se ke mně donesly stížnosti některých zaměstnanců.

Upřímně, jaky je to rozdil od dovozu vseho ostatniho zbytneho zboží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
4.3.21 07:18
@krtek93 píše:
Jj, to mě nedávno lehce dostalo na FB - jedna upozornila, že v jejich městě uzavřeli hřiště a pod tím diskuse o tom, jak je to tenkrát strašně blbý, protože se ani nedá dítě naložit do auta a odvézt na hřiště do jinýho města jako na jaře. Mazec :lol:Mě teda celkově zarážejí ti rodiče, co to celé prožívají, jak kdyby dítě mělo snad umřít, když ho pár dní nevyvenčí na hřišti :oops: Jako je to blbý, je mi dětí strašně líto (hlavně proto, že už to trvá šíleně dlouho a posledních pár měsíců se prakticky pořád jen zpřísňuje) a taky si tu s dcerou často od plic zanadáváme na to všechno, ale když moje dítě mělo jako hodně malý mononukleózu, nemusel být ani žádný covid a bylo prostě nějakých 10, 14 dní doslova zavřený doma (po pár dnech se samozřejmě projevovalo naprosto „zdravě“) a po té době nám dr. povolila opatrně a bez běhání obejít barák. A postupně zátěž navyšovat. Jak jen jsme to tehdy mohli přežít 8o :)

To srovnáváš nesrovnatelné. Tvoje dítko bylo nemocné. Pokud vím, mononukleoza je záležitost několika měsíců…
Bavíme se o desetitisích dětí zavřených doma už spoustu měsíců, hodně z nich má neprese - to i dospělí. A právě ten pohyb venku pomůže… Taky jsem loni touto dobou měla cosi, co mě srazilo do postele a vrcholné číslo bylo došourat se po 3 týdnech ven do houpačky a tam prosedět třeba 2 hodiny. Ale teď mi to určitě nestačí…
Na hřišti jsme asi 5 dní nebyly s dětma, předtím jen když tam už/ještě nikdo nebyl. U nás to zase není takový problém, bydlím v obci s 250 obyvyteli. Doma vysedávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.3.21 07:21
@dedrichov píše:
To srovnáváš nesrovnatelné. Tvoje dítko bylo nemocné. Pokud vím, mononukleoza je záležitost několika měsíců…
Bavíme se o desetitisích dětí zavřených doma už spoustu měsíců, hodně z nich má neprese - to i dospělí. A právě ten pohyb venku pomůže… Taky jsem loni touto dobou měla cosi, co mě srazilo do postele a vrcholné číslo bylo došourat se po 3 týdnech ven do houpačky a tam prosedět třeba 2 hodiny. Ale teď mi to určitě nestačí…
Na hřišti jsme asi 5 dní nebyly s dětma, předtím jen když tam už/ještě nikdo nebyl. U nás to zase není takový problém, bydlím v obci s 250 obyvyteli. Doma vysedávat nebudu.

Ale vždyť se ven mohlo a pořád může. Takže o jakém zavření doma je řeč? :think:

• Citovat
  • Upravit
24992
4.3.21 07:56
@j.a.n.i1 píše:
Predstav si, ze jsem ho mela ksichte sama v aute… Protože jsem potrebovala v jedne vesnici do kramu a ve druhe do lekarny a jen protoze ty mas pocit, ze je to pitome nazizeni, tak ho nebudu jak debill x krat nandavat a sundavat.

Však je to tvůj boj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
4.3.21 08:08
@zem-ja píše:
Jo a ta okénka vypadají tak, že se mezi vchodové dveře do knihovny postaví stůl u kterého sedí nepřetržitě knihovník, a před knihovnou se tvoří fronty. Naštěstí je prý od zahájení lockdownu poloviční zájem. Mě už nic nepřekvapí, v jiné diskusi si matky radí, ve které městské části jsou otevřená dětská hřiště, to je taky super nápad tahat v téhle situaci děcka na hřiště :zed:.

Jo, tam ze me ty zodpovedne matky udelaly Babise :mrgreen: Az jim decka onemocni, tak uz se smat nebudou. Jejich volba (bohuzel ne tech deti) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
4.3.21 08:12
@dedrichov píše:

Ale asi by ses nehrnula na preplnene detske hriste, ne? Pokud vychytas cas, kdy jsou tam 3-4 deti, tak v pohode. Proc jsou asi zavrene skolky? Zrejme ne proto, aby se decka presunula na detska hriste :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
4.3.21 08:48
@Jasminik píše:
Ahojte myslíte že si z toho dělám velkou hlavu?? Šla jsme na návštěvu ke známým na které byli další známí z práce se kterýma jsme se skládali na společný dárek jenom že ti známí ještě extra něco donesli nějakou maličkost víno, čokoládu a já nic a to jstem si říkal že bych ještě něco koupila jako za sebe.. No nakonec jsem nic nevzala.. Cítila jsem se trapne jak každý ještě něco prinesl.

Dyť to jen dokresluje tu situaci, jací jste hlupáci. Nejste schopní dodržet ani to, co se po vás chce. Jak pak chcete dodržovat to, na čem se domluvíte. Prostě na sebe narazilo větší počet idiotů, takže je dobře, že je ti trapně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
4.3.21 09:00
@dedrichov píše:

ja nechápu, proč jsou všechny maminky s dětma omezený jen na dětský hřiště.. oni jim zavřou hřiště a jsou v hajzlu :roll: jako kdyby se s dětma nemohli jit vybehat nekam jinam.. ikdyby si meli před tim panelakem kopat, házet balonem, namalovat na zem panáka a skákat.. vždyť je takových možností, ne jen nějaký hřiště :roll: my tady neměli hřiště vůbec, měla jsem 2,5lety dítě a vůbec nám to nevadilo.. vzalo se odrazedlo a vyrazilo se ven.. teď už tu hřiště je ale zas tak moc tam nechodíme, je spousta jiných možnosti.. když jsem byla malá nebylo v okolí dětský hřiště žádný a přežili jsme a ven se chodilo mnohem víc než chodí dnešní děti.. ale všichni víme proč dnešní maminky potřebujou dětský hřiště.. aby tam deti vypustily svalily se na lavičku a čuměly do mobilu.. se nedá nic dělat, budou muset bejt aktivnější a hlídat si svy děti mimo klec a vymyslet jim zabavu, chápu, že to je pro některy tragédie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
4.3.21 09:12
@lucenka píše:
to je hezký, že je každý odpovědný za svůj život sám. A jak ovlivníš to, že nebudeš mít nějaký úraz, nenadálý problém a nebudeš najednou potřebovat JIP? :think: Asi si toho ještě nevšimla, ale nemocnicím dochází pecialozovaná místa. Takže je sice hezký, že každý je odpovědný sám za sebe, ale díky nezodpovědnému chování jedinců, to pak mohou odnést všichni. Nebo tedy, pokud i jedinci chtějí pořádat své párty i v této době, tak ať pak nelezou do nemocnice, až se začnou dusit s covidem.
A není potřeba žít v izolaci celý život. Jen dodržet opatření alespoň ve chvíli, kde se zdravotnictví blíží ke kolapsu.
@Královna Kosmíru píše:
No tak jsem si přečetla kdo všechno tady má anarchistický sklony a jací jste všichni borci, že pácháte tu protistátní činnost. Všichni byste dostali po jednom igelitu a masce a stravili si den a noc na JIPce ona by vas ta pr.del přešla. Ano vlada to podělala, ale vy co neumíte vidět dál než na špičku svýho nosu jste úplně stejní jako Andrej… :,(
@Královna Kosmíru píše:
Až tě sestřelí omylem auto, nebo budete mit v rodině infarkt a nebo tě chytne slepák.. a ty budeš s tim slepákem ležet na lehatku na chodbě, tak si nestěžuj… nebude kdo by ti pomohl, vlastně by tě mohl odoperovat třeba opravář výtahů… to by šlo.

Naprostý souhlas. Blbost některých lidí nezná hranic. Uf, naštěstí se pohybuju v sociální bublině rozumných lidí, takže se s těmihle výkřiky setkávám akorát tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101573
4.3.21 09:23
@debra.morgan píše:
Však je to tvůj boj ;)

Ano, právě protože je je, tak tobě do nej nic není… Takže nech laskavě žít i ty důchodce s respirátorem na procházce, oni tě totiž tím, že nosí nijak neohrožují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.21 09:24
@debra.morgan píše:
Tak to ja zas chápu, oslavu mame o vikednu :palec: :palec:

Libi se mi na krizi, jak nadherne ukazuje, co je kdo za charakter a jakou ma inteligenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.21 09:27
@mamina89 píše:
Copak tohle. Ale já teda vůbec, ale absolutně vůbec nechápu ty důchodce, jezdící na kole po městě v respirátorů nebo roušce. Vždy čekám, kde je švihne. Na kole 8o 8o :roll:

Rouska venku je samozrejme nesmysl, pokud nejste v davu. Ale proc by je melo „švihnout“?

Příspěvek upraven 04.03.21 v 09:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
4.3.21 09:29
@Kakika píše:
Upřímnou soustrast i Tobě. Dnes jsme se doma smutně shodli, že děda měl štěstí, že netrpěl dlouho a ještě se na něj ta péče dostala. Co přinesou další dny už asi nemocnice nebudou stíhat a o potřebné nebude postaráno tak, jak by si zasloužili.Loni jsme kvůli blbé pandemické situaci veškeré proběhlé svátky, výročí i narozeniny slavili až v červnu. Letos to bude asi také tak. A možná to pro nás bude lepší. Děda měl mít narozeniny za dva týdny, já tři dny po něm. Vždy jsme to slavili spolu v jeden den. I v rámci rodiny jsme byli schopní to posunout. Ale nejsem mrcha a všem, kteří to berou na lehkou váhu fakt přeju, aby měli i nadále štěstí.

Je mi to moc líto a plně souhlasím se vším, co píšeš. Před rokem všichni vše dodržovali, ted jen vymýšlejí, jak vše obejít.
Po městě chodím v roušce, bo zastavěná oblast. Včera jsem potkala jedinou paní v roušce a to ještě na druhé straně silnice, ostatní protijdoucí ji neměli ani pod tou bradou. Čekají nás taky oslavy kulatin otce, ale taky až na léto na chalupě, sami na zahradě.
Přeji pevné zdraví celé rodině a hodně pevné nervy do dalších dnů :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.21 09:33
@Kakika píše:
@debra.morgan hele, za normálních okolností bych tvůj komentář asi úplně přešla. Je super, že ti je k smíchu důchodce, co má venku respirátor. Mně to přijde také spíš kontraproduktivní. Náš děda si nasazoval roušku jen v malé sámošce u baráku, chodil jen tam. Jinak byl doma. Bohužel ale COVID dostal i tak. A jsem fakt teď strašně naštvaná na všechny, kteří z toho mají jenom prd. l a za sport považují ojeb. vání nařízení. Já to od dědy chytla, když jsem jela babičce pomoct ho zvednout ze země, protože měl slabé nohy. V tu chvíli jsem prostě respirátor zapomněla doma. Prioritou bylo pomoci dědovi. Tak jsem teď v izolaci. A čtu, kolik lidí má tu potřebu dělat mejdany a chlastat s dalšími padesáti lidmi. No, tak snad jen popřeji hodně zdraví pro všechny. Asi to budeme potřebovat. :roll:

Pravdepodobne mel nezodpovednou navstevu. Pripomelo mi to toto:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.3.21 09:39
@debra.morgan píše:
Vždycky někdo prožívá něco smutnýho. :nevim:

Tohle je uz vrchol.

Jste hloupa a bezcitna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit