Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@a12 píše:
ale ja to nemyslela tak, aby si na nej zbytečně nesahali.. ale tak, ze si spousta lidi poridila respiratory, protože se musí nosit v obchodech atd. pak zas přišlo nařízení, že i venku rouska, ne látková, jen chirurgická… tak asi každej hned nebezel koupit rousky na ven, ale nosí ten respirator, který už doma měl.. a když jdou do krámu, tak chápu, že si spíš stáhnou respirator, než doma nasadit roušku, pred krámem vyměnit za respirator a po nákupu zas respirator uklidit a nasadit roušku.. nedejbože když ještě budou chtít popojet mhd
no ale to chápu, ale nechápu proč ho mají na ksichtě, na cestě do obchodu, kde když stojíš na přechodu ve 2 lidech, tak už to je událost. Autobusem se tu nejezdí, představ si vesnici a ani tu není moc možností kam by šli, potraviny, zelenina, masna, květinářství, trafika, hřbitov.
@Kakika píše:
@debra.morgan hele, za normálních okolností bych tvůj komentář asi úplně přešla. Je super, že ti je k smíchu důchodce, co má venku respirátor. Mně to přijde také spíš kontraproduktivní. Náš děda si nasazoval roušku jen v malé sámošce u baráku, chodil jen tam. Jinak byl doma. Bohužel ale COVID dostal i tak. A jsem fakt teď strašně naštvaná na všechny, kteří z toho mají jenom prd. l a za sport považují ojeb. vání nařízení. Já to od dědy chytla, když jsem jela babičce pomoct ho zvednout ze země, protože měl slabé nohy. V tu chvíli jsem prostě respirátor zapomněla doma. Prioritou bylo pomoci dědovi. Tak jsem teď v izolaci. A čtu, kolik lidí má tu potřebu dělat mejdany a chlastat s dalšími padesáti lidmi. No, tak snad jen popřeji hodně zdraví pro všechny. Asi to budeme potřebovat.
téma se jmenuje trapas na návštěvě, ale mě teda přijde jako trapas posmivat se lidem, co dodrzujou nařízení..
@Kakika i u nás měli rodinní důchodci covid, smutný je, že ho chytli ti, kteří se izolovali a chránili, pak jednou vylezli ven a lup to tam.
@a12 píše:
téma se jmenuje trapas na návštěvě, ale mě teda přijde jako trapas posmivat se lidem, co dodrzujou nařízení..
v kterém vládním nařízení je nosit respirátor na procházce, kde cestou mineš 4 lidi?
a nevšimla jsme si, že by se jim někdo smál, spíš kroutím hlavou nad hloupostí.
@Kolarkaa píše:
@debra.morgan no ale venku se to nosit má, ne?
viz výše. btw, když má stejně respirátor půlka pod nosem, tk je to stejně fuk.
Příspěvek upraven 03.03.21 v 21:28
@Kakika jak to dopadlo s testováním dětí? ( snad si tě nepletu)
@debra.morgan píše:
no ale to chápu, ale nechápu proč ho mají na ksichtě, na cestě do obchodu, kde když stojíš na přechodu ve 2 lidech, tak už to je událost. Autobusem se tu nejezdí, představ si vesnici a ani tu není moc možností kam by šli, potraviny, zelenina, masna, květinářství, trafika, hřbitov.
protože nařízení? představ si, že jsem taky z vesnice, rikala jsem si, že tady stejně nikdo kontrolat nebude a kolegu zastavila policie když sel pěšky do práce a chtěli po něm občanku, jestli tam bydli, jestli se tam snad takhle v pul sedmý nešel jen projít
roušku měl.
no a ja jsem z vedlejší vesnice, do práce jezdím na kole, takže si asi budu muset přibalit papír, že nesportuju mimo obec, ale do práce.. ![]()
jestli je i tentokrát pri sportu povoleny být brz rousky nevim, ale kdyby mě zastavili policajti, tak ji taky musím mit nasazenou, takže nejspíš pod bradou, abych ji mohla hned natáhnout
@Kolarkaa píše:
@Kakika to je mi líto. Dědovi i tobě přeji pevné zdraví
Děkuji, ale bohužel děda včera zemřel. Za což samozřejmě nemůžou jednotlivci tady na diskuzi. Kdyby lidé byli zodpovědnější, nebyly by třeba takové restrikce. Je to začarovaný kruh. Čím víc omezení, tím víc dochází všem trpělivost a vzdorovitě dělají pravý opak. Jenže někde na konci toho blázince teď nejedna babička obchází hromádku věcí, ve kterých viděla naposledy manžela nastupovat do sanitky a žalem ji nedokáže ani přesunout.
@a12 píše:
protože nařízení? představ si, že jsem taky z vesnice, rikala jsem si, že tady stejně nikdo kontrolat nebude a kolegu zastavila policie když sel pěšky do práce a chtěli po něm občanku, jestli tam bydli, jestli se tam snad takhle v pul sedmý nešel jen projítroušku měl.
no a ja jsem z vedlejší vesnice, do práce jezdím na kole, takže si asi budu muset přibalit papír, že nesportuju mimo obec, ale do práce..
jestli je i tentokrát pri sportu povoleny být brz rousky nevim, ale kdyby mě zastavili policajti, tak ji taky musím mit nasazenou, takže nejspíš pod bradou, abych ji mohla hned natáhnout
no, ano, musela by sis ji natahnout, tj, měla bys ji dole, což dává logiku.
@debra.morgan píše:
v kterém vládním nařízení je nosit respirátor na procházce, kde cestou mineš 4 lidi?
ty jsi natvrdla? ty furt ten respirator.. možnost proč třeba maj zrovna respirator a ne rousku jsem ti napsala, a ano rouška venku je povinna, maximálně v lese můžeš být bez..
a pokud si lidi nakoupili respirátory, tak je prostě nosí i venku, to snad ničemu nevadí, zakázaný nejsou ![]()
@micta píše:
@Kakika jak to dopadlo s testováním dětí? ( snad si tě nepletu)
Dvakrát jsem volala na hygienu, abych jim řekla, že si mají přijet vytřít děti k nám. Ale měli obsazeno a pak už jsem se na to vyprdla. Děti na výtěry nešly a teď už i vypršela doba od mého pozitivního testu, kdy měly mít testy udělané. Tahat je z izolace mezi lidi jen proto, aby hygiena vykázala nějakou činnost, mi vážně smysl nedávalo.
@debra.morgan píše:
1. V zastavěných oblastech je momentálně povinná rouška, uvnitř budov a v MHD respirátor. Neboli mezi baráky by každý měl mít něco na puse (ne látkovku) tak jako tak. Nekomentuju, nakolik je to (ne)rozumný v případě, kdy je ta ulice liduprázdná, ale nařízený to tak prostě je, takže bych se nesmála nikomu, že to dodržuje (i když sama nandavám / sundavám dle situace). A ano, je jednodušší mít s sebou jen respirátor, když jdu do obchodu, než to střídat. Dělám to stejně.
2. Ti důchodci se třeba skutečně bojí. Respirátor je momentálně všude prezentován jako bezpečnější a efektivnější varianta ochrany. Fakt bych se jim za to nesmála ani nevrtěla hlavou nad jejich „hloupostí“.
@debra.morgan píše:
no, ano, musela by sis ji natahnout, tj, měla bys ji dole, což dává logiku.
jo, na kole.. ale kdybych sla do ty práce pěšky, musela bych ji mít nandanou..
ja nějak nechápu, co tě na tom tak žere? ze někdo projede na kole s rouškou, nebo jde na procházku s respiratorem, co ti je jako po tom?
si přijdeš důležitá, vtipná, když to tu napíšeš, nebo co? ![]()
ty to podáváš jak kdyby ti víc ohrožovali lidi v respirátoru, než bez..