Trápí mě vztah se sestrou

Anonymní
4.3.14 17:37

Trápí mě vztah se sestrou

Mám starší sestru, která nyní bydlí asi minutu ode mě. Když měla malé děti, milovala jsem je a často jsem s nimi trávila čas. Když jela se švagrem na měsíc pryč, opatrovala jsem jejího ročního syna. Byla jsem i v zahraničí, ale i tak jsem psala, volala, abych věděla, jak se jim daří. Teď mám 2 malé děti, celkem náročné (malý hodně plakal), chlapa pořád pryč a jsem na všechno sama. A sestra nikdy nezajde jen tak, nikdy nevezla kočárek, nikdy se nezeptala, jestli něco nepotřebuji, nedávno měl jeden svátek a neposlala ani blbou SMS. Když je někde potká, tak se pitvoří, ale mě už je to její pokrytectví protivný. Pere se to ve mě. Lítost, že se k mým klukům nechová jako teta, postupně přechází ve vztek a já už vidím rudě, jen na ní pomyslím. Navíc je hrozný manipulátor, dělá ze sebe chudinku a přitom vidí jen sama sebe. Je mi to opravdu líto, že vlastní sestra to k nám má kousek a přitom jsme jí lhostejní. :,( Vím, že má vlastní problémy, ale prostě mě mrzí, že si nenajde chvilku času. Její kluci už jsou velký, švagr se od ní nedávno odstěhoval (už s ní nemohl a nechtěl žít) a donedávna byla bez práce.
Chtěla jsem se vypovídat, hodně mě to tíží, a budu ráda, když někdo poradí.
Omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mě citlivé téma.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3894
4.3.14 17:51

Ty chceš po své sestře aby se chovala jako ty, ale ona NENÍ ty.

Ty jsi její děti hlídala protože jsi je měla ráda, nebo protože jsi čekala, že ona bude dělat to samé až budeš mít děti ty?

Na jednu stranu chceš aby dělala tvým dětem tetu, na druhou píšeš jaká je manipulátorka a sebestředná „chudinka“ - fakt chceš aby ovlivňovala tvoje děti?

Víš, asi si každý představuje, že když se bude k někomu chovat hezky a bude pomáhat, tak se ten druhý bude chovat stejně…ano ideálně by to tak mělo být.. ale lidi jsou různí… a dobrý vztah se nedá vynutit.

Do vašeho vztahu nevidím, ale zkus se na to podívat s odstupem - jaký byl váš vztah dřív, pomáhala ti sestra někdy s čímkoliv?, navštěvovala tě jen tak?, dělala dřív to co od ní čekáš teď? Jestli ne, tak jen dělá to co před tím, jen ty jsi v jiné situaci, kdy tu pomoc a navštěvování očekáváš.

Příspěvek upraven 04.03.14 v 17:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
4.3.14 17:53

Zkusila sis s ní o tom promluvit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 17:56

@Dafné hlídala jsem je, protože jsem je měla ráda a protože jsem s nima ráda trávila čas. Ale tak nějak vnitřně jsem teď čekala, že moje děti ona taky přijme za své… Vždyť jsou to její synovci! Ale napsala jsi to dobře, je v tom kus pravdy…

@Lucka91 zkusila, ale bohužel to dopadlo hádkou. Nějak si nedokážeme promluvit v klidu, ona mi lže do očí a mě přijde, že házím hrách na zeď…

• Citovat
  • Upravit
3968
4.3.14 18:09
@Anonymní píše:
@Dafné hlídala jsem je, protože jsem je měla ráda a protože jsem s nima ráda trávila čas. Ale tak nějak vnitřně jsem teď čekala, že moje děti ona taky přijme za své… Vždyť jsou to její synovci! Ale napsala jsi to dobře, je v tom kus pravdy…@Lucka91 zkusila, ale bohužel to dopadlo hádkou. Nějak si nedokážeme promluvit v klidu, ona mi lže do očí a mě přijde, že házím hrách na zeď…

Vztahy se sourozenci si netřeba idealizovat. Někdo na to přijde dříve, jiný později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 18:20
@Dafné píše:

Do vašeho vztahu nevidím, ale zkus se na to podívat s odstupem - jaký byl váš vztah dřív, pomáhala ti sestra někdy s čímkoliv?, navštěvovala tě jen tak?, dělala dřív to co od ní čekáš teď? Jestli ne, tak jen dělá to co před tím, jen ty jsi v jiné situaci, kdy tu pomoc a navštěvování očekáváš.

Příspěvek upraven 04.03.14 v 17:54

To je pravda, ale asi jsem to brala tak, že ona má rodinu a spíš jsem byla k ruce já jí. Taky jsem je brala na akce se známýma, je pravda, že já jejích známých znám minimálně. Nikdy mě jen tak nenavštěvovala, to já jsem chodila za nima. Ale teď je úplně obrácená situace a opravdu mě to mrzí, že jí jsme tak lhostejní. Kdyby aspoň bydlela na druhé straně republiky, to by snad bylo lepší :zed:

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
4.3.14 18:28
@Anonymní píše:
Mám starší sestru, která nyní bydlí asi minutu ode mě. Když měla malé děti, milovala jsem je a často jsem s nimi trávila čas. Když jela se švagrem na měsíc pryč, opatrovala jsem jejího ročního syna. Byla jsem i v zahraničí, ale i tak jsem psala, volala, abych věděla, jak se jim daří. Teď mám 2 malé děti, celkem náročné (malý hodně plakal), chlapa pořád pryč a jsem na všechno sama. A sestra nikdy nezajde jen tak, nikdy nevezla kočárek, nikdy se nezeptala, jestli něco nepotřebuji, nedávno měl jeden svátek a neposlala ani blbou SMS. Když je někde potká, tak se pitvoří, ale mě už je to její pokrytectví protivný. Pere se to ve mě. Lítost, že se k mým klukům nechová jako teta, postupně přechází ve vztek a já už vidím rudě, jen na ní pomyslím. Navíc je hrozný manipulátor, dělá ze sebe chudinku a přitom vidí jen sama sebe. Je mi to opravdu líto, že vlastní sestra to k nám má kousek a přitom jsme jí lhostejní. :,( Vím, že má vlastní problémy, ale prostě mě mrzí, že si nenajde chvilku času. Její kluci už jsou velký, švagr se od ní nedávno odstěhoval (už s ní nemohl a nechtěl žít) a donedávna byla bez práce.
Chtěla jsem se vypovídat, hodně mě to tíží, a budu ráda, když někdo poradí.
Omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mě citlivé téma.

mám to samé s manželovou sestrou, jako přes kopírák. Můžu toho litovat jak chci, ale některý lidi se prostě nezmění.. Ale naprosto Tě chápu, člověk touží v rodině po harmonických vztazích, zvlášť když do toho sám tolik dává, ale holt není to vždycky opětované :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
4.3.14 18:48

Nech ji být. Možná bys byla nešťastná, kdyby byla u tebe a házela na tebe svoje starosti. Ona už má děti velké, už to zažila a nemá potřebu se rozněžňovat u mimin. Ty jsi měla její děti ráda, protože jsi neměla svoje. Ona už má jiné starosti, především asi sama se sebou. Píšeš, že je manipulátor a dělá ze sebe chudinku. Fakt s ní chceš bližší vztah?

• Citovat
  • Upravit
3968
4.3.14 18:55
@Kobliha51 píše:
Nech ji být. Možná bys byla nešťastná, kdyby byla u tebe a házela na tebe svoje starosti. Ona už má děti velké, už to zažila a nemá potřebu se rozněžňovat u mimin. Ty jsi měla její děti ráda, protože jsi neměla svoje. Ona už má jiné starosti, především asi sama se sebou. Píšeš, že je manipulátor a dělá ze sebe chudinku. Fakt s ní chceš bližší vztah?

Přesně tak. Proč se zatěžovat s marným hledáním cesty k někomu, koho si nevybrala. Když to nejde, nelze lámat přes koleno. Je to zbytečné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
4.3.14 19:01
@Kobliha51 píše:
Nech ji být. Možná bys byla nešťastná, kdyby byla u tebe a házela na tebe svoje starosti. Ona už má děti velké, už to zažila a nemá potřebu se rozněžňovat u mimin. Ty jsi měla její děti ráda, protože jsi neměla svoje. Ona už má jiné starosti, především asi sama se sebou. Píšeš, že je manipulátor a dělá ze sebe chudinku. Fakt s ní chceš bližší vztah?

NA tom je velky kus pravdy, ze anonymni mela jeji deti rada, protoze nemela svoje.

Zakladatelko, jak jsi na tom s jejimi detmi ted? Porad jste v uzkem kontaktu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.14 19:12

@Cuddy už ne tak moc, oni jsou velký a nějaká teta je moc nebere, mají své zájmy, koníčky, kamarády. Ale jednomu jsem pomáhala s angličtinou, radila s výběrem SŠ, druhýho brala na výlet… Rozhodně vztahy pořád máme, i když uznávám, že ne tak častý a blízký.
Moji kluci už nejsou úplný miminka, jsou v takovém tom roztomilém věku. Ale prostě mi nejde na rozum, že denně chodí kolem a nikdy se za nima nezajde podívat. Nepotřebuji, aby tady byla pečená vařená, ale kdyby zašla 1× za měsíc, nebo za půl roku…
A nevím, jak se nad to povznést. Vy byste to uměli? Vědět, že vlastní sestra bydlí vedle a ani jednou jí nenapadne se na kluky jen tak podívat a zeptat se, jak se máme? Já bych to neuměla. Zajde jenom, když něco ona potřebuje. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.3.14 19:20

@Kobliha51 chtěla bych, aby moji kluci měli tetu, která je má ráda.

• Citovat
  • Upravit
1210
4.3.14 20:02

Chápu tě. Zažila jsi pěkný vztah se synovci a chceš, aby tvé děti zažily to samé. Není to jen o tom - já jsem ti hlídala, tak ty mi teď taky pohlídej. Ono je jedno, že už si sestra tohle všechno zažila, jednou jste rodina a i když nad tvými dětmi už nebude slintat a šišlat, tak nějaký zájem by měl být. Ale jak už tu padlo, když je tvoje sestra vypočítává a manipulátor, opravdu s ní chceš mít nějaký bližší vztah? A pokud zajde, jen když něco potřebuje, tak bych s pomocí váhala. Jestli to trvá už dlouho, tak bych asi vybouchla, nad toto se neumím povznést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
4.3.14 20:11

Holt to asi budeš muset přijmout jako fakt, že sestra je taková a o tvojí rodinu zájem nemá. Já to mám podobné, pouze s bratrem. Také se mu narodilo dítě, já dojížděla pravidelně, do malýho jsem se naprosto zamilovala. Bylo ale vidět, že ze strany bratra a jeho ženy žádný zájem. Vždy jsem se musela až vnucovat, jestli můžu přijet se na malýho podívat a pohrát si s ním. Teď se mi narodil vlastní syn. strašně bych si přála, aby si mohl hrát s bratrancem, ale víš co? bratr ještě mýho malýho ani neviděl, nepřijel se podívat, jak vypadá, jak se má, jak se mám já, nejeví vůbec zájem o to, aby si ti dva třeba hráli :( Mrzí mě to, protože na synovce vzpomínám s láskou, ale věčně se někomu vnucovat je opravdu hrůza a nemá to cenu. Když není zájem, není no :nevim:

Jinak trochu nechápu tvrzení @Heinich a. Jde přeci o rodinu, je pochopitelné, že zakladatelka by ráda rodinu nějak udržovala pohromadě, navíc když jde o děti. Nejde o vztah dvou cizích lidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
4.3.14 20:13

PTam se proto, ze zazivam podobnou situaci. Take jsem hoooodne hlidala me synovce, kdyz bylo potreba, mame velmi blizky vztah. I ted, kdyz jsou vetsi, i kdyz vtzahy jsou jiz samozrejme jine. ALe vubec neocekavam, ze nekdo se bude na oplatku venovat takto mym detem. Protoze ja jsem se jim venovat mohla, mela jsem vlastne „volno“, svagrova bude mit porad starosti se svymi detmi a me by byly vlastne navic. Setkavame se jako rodina stale casto, ale nemuzu vycitat svagrove, ze nebude X krat tydne vyzvedavat me deti ze skolky a vozit po krouzcich, jako jsem to delala ja.

V tve situaci spis nez vztah se sestrou by me mrzelo ochabnuti vztahu se synovci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová