Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JanaDaR píše:
@ka2ka hm, netuším, jak to definovat. Já zase tolik nepiju, možná to tak vyznělo, ale fakt ne. Jen zrovna na dnešek jsem byla vzhůru od půl čtvrté, blbé sny, blbé emoce a celý den se dvěma nemocnými dětmi přede mnou. Asi tak.
tak blbý sny znám můj extra srašidelný kdy tuhnu je padající letadlo co se mi zaboří na jednom konci baráku a mrtvola letí přes celý barák tam se hlavou zapíchne do země a já to vidím a vím že to uvidím a nemůžu se vzdudit a prudící nemocný děti mám doma už měsíc jsou na ránu takže chápu že falška je málo já mám místo toho ty mandle
@JanaDaR píše:
@ka2ka hm, netuším, jak to definovat. Já zase tolik nepiju, možná to tak vyznělo, ale fakt ne. Jen zrovna na dnešek jsem byla vzhůru od půl čtvrté, blbé sny, blbé emoce a celý den se dvěma nemocnými dětmi přede mnou. Asi tak.
Já na to sice úplně nevěřím, takže možná mluvím zcestně, ale zrovna koukám z okna a trochu jsem pogooglila - nejsi třeba citlivá na úplněk?
Myslím zrovna kvůli té noci ze včerejška na dnešek.
Jestli je to dlouhodobější, tak máš možnost si odpočinout? Dvě nemocné děti a doma asi ne úplně idylka (jestli si pamatuju z jiných diskuzí správně) už porazily kdekoho.
@ka2ka tak tyhle sny a emoce jsou o někom konkrétním. Nejedná se o katastrofické výjevy (Petr, něco červenýho, Bezruč - Cimrman, kdo by nevěděl).
@Parninas tohle trvá, jak jsem psala, asi měsíc a půl? Potřebuji nějakou duševní vzpruhu nejspíš. A je fakt, že já vlastně nemám žádné přátele, nikoho poblíž, ale to je do značné míry mojí povahou. Prostě jsem asi moc svéráz nebo tak něco. A starého psa novým kouskům a tak dále…
@JanaDaR píše:
Naprosto trapné téma. Hodno ovšem úvodu.
Prožívám takové pitomé období a fakt bych moc potřebovala s někým občas poklábosit. Ideálně asi přes mail. Pokud jsi ženská, která nemá tendence konverzačně klouzat k dětem, covidu, (ne)očkování, vaření oběda, nákupům, apod, pak mi vadit nebudeš. Chlapi to obvykle nedělají, tak nepodmínkuji. Nehledejte v tom žádné intelektuálno, jenom vyčerpaná já. Ale třeba je nás, podivných, trochu víc. Heslo: Bernini, literatura, hejtování Ovčáčka mi nevadí.
Mailovou adresu bych případně poslala do zpráv. Že to vypadá uhozeně vím, že se mi spousta z vás vysměje, to vím taky, ale asi mi to je už jedno.
A o cem si tedy chces povidat, o literature?
@JanaDaR píše:
@ka2ka tak tyhle sny a emoce jsou o někom konkrétním. Nejedná se o katastrofické výjevy (Petr, něco červenýho, Bezruč - Cimrman, kdo by nevěděl).
tak pokud o někom konkrétním tak to víno chápu o to víc
@gebča píše:
Jo, je to cejch, když jsem šla do 1. třídy, tak už jsem uměla číst. Veverka Zrzečka byla moje
Ja taky, cetla jsem zamlada hodne moc, ale naucna literatura mne nikdy nebavila
@Venetia no třeba, literatura, sochařství, turistické cíle, ale tak jako obecně, co koho napadne mimo ty nejběžnější obsahy. Ono se to možná samo rozvine, když obě strany vydrží a toť otázka. Sama nevím, jsem prostě utlumená.
@JanaDaR píše:
@Parninas tohle trvá, jak jsem psala, asi měsíc a půl? Potřebuji nějakou duševní vzpruhu nejspíš. A je fakt, že já vlastně nemám žádné přátele, nikoho poblíž, ale to je do značné míry mojí povahou. Prostě jsem asi moc svéráz nebo tak něco. A starého psa novým kouskům a tak dále…
Možná trochu hříšná myšlenka a zároveň stálice emimina - nezkoušela jsi terapie? S trochou nadsázky dáš litr na stůl a můžeš si hodinku vylívat srdíčko do sytosti.
Teda pokud ti jde o to srovnání myšlenek. Zrovna taky hledám, ale všichni mají plno, kruci. ![]()
@ka2ka ani nevím, co k tomu dodat.
No jo, no.
Příspěvek upraven 21.10.21 v 20:20
@Parninas no, hele, asi ani ne. Nebo jinak, mám zkušenosti z období dospívání a nikdy to nevyšlo. Leda psycholog s oblibou v literatuře a italských umělcích. ![]()
@JanaDaR píše:
Deje se ti neco zasadniho nebo to je jen stav mysli?
@JanaDaR píše:
@Venetia no třeba, literatura, sochařství, turistické cíle, ale tak jako obecně, co koho napadne mimo ty nejběžnější obsahy. Ono se to možná samo rozvine, když obě strany vydrží a toť otázka. Sama nevím, jsem prostě utlumená.
Jasny.. To asi nepomuzu
@JanaDaR píše:
@Parninas no, hele, asi ani ne. Nebo jinak, mám zkušenosti z období dospívání a nikdy to nevyšlo. Leda psycholog s oblibou v literatuře a italských umělcích.
Já to jen zkouším. ![]()
Mě třeba pomohli ohromně, ale bohužel už k té původní nemůžu chodit. Tak hledám, ale zrovna je na to fakt blbá doba.
@JanaDaR píše:
@Fiducia na to jsou (nejen tu) jiní. Zachovej klid. Třeba já!
Ty vado, jak já jsem nehorázně pitomá…
Na mě nemáš ![]()