Trauma ze vzahu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pan Dan
17.6.21 10:32

Ber to jako ponaučení pro příště. A buď ráda že tě to vyšlo ještě docela levně.
Já například, od malička svým dětem vtloukám do hlavy, že nikdy nemají věřit lidem, kteří berou drogy. NIKDY!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.6.21 10:40

@Pan Dan
To je pravda. Je fakt ze měl “úlety” tak jednou za 2-3 měsíce, kdy se zdejchnul a já nevěděla co s nim je. Nebral telefon, neozyval se třeba 4 dny. Pak jsem vždycky zjistila, ze se sfetoval. Samozřejmě fráze já už to nikdy neudělám, dej mi ještě šanci. To pro mě bylo taky těžký. Ale zjištění, ze to děla celou dobu a ne jen úlety, bylo už moc.
Od te doby je mi zle ze slova perník, vzpomenu si na nej když nějakého fetaka vidim na ulici. Mám na to jinej pohled. Vždycky jsem se zajímala o drogy a ten jejich život z pohledu třeba sociální pracovnice, chtěla jsem jim “pomáhat”. Ale tahle zkušenost můj zájem úplně změnila, v tom ohledu ne ze bych v tom nechtěla pracovat, ale nevím zda bych to dokázala.
Psycholog mi řekl, ze pro mě by byla pomáhající profese katastrofa, protože bych jejich problémy přenášela na sebe.

• Citovat
  • Upravit
3797
17.6.21 11:00

Ahoj - mně se nikdy nestalo, abych se během vztahu „zakoukala“ do jiného :roll: - kór se s ním ještě vyspala - jako ty. Tohle prostě pochopit nedovedu - promiň. Kde teda je ta tvoje láska, že bys pro něho dýchala??

Nějak nechápu, co nyní chceš slyšet nebo co chceš řešit - je to za tebou, no tak je. Život jde dál. Potkáš někoho jiného, už budeš „vědět“, na co si dát „pozor“… :think:

Jistěže si tu tvou loňskou diskuzi někteří pamatují - to tak někdy bývá, to se nemůžeš divit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
17.6.21 11:03

Dopřej si čas vzpamatovat se, truchlit, být i sama. Snaž se z té zkušenosti pochopit co nejvíc o sobě - to jak sis ověřila, že pomáhající profese by s tvým nastavením byla katastrofa, je dobrý příklad.

Zbytečně se neobviňuj. Zažít si to potřebovala očividně, jednala si, jak nejlépe si uměla.

Zbytečně neobviňuj ani jeho. Je prolhaný, závislý kriminálník se sklony k násilí, tak se tak i choval. Když sáhneš na rozpálená kamna, spálíš se. Je zbytečné vinit kamna, vinit sebe - stačí poučit se a už to nedělat.

Viděla jsi v něm lepšího muže než byl, vlivem zamilování se, i že byl pod dohledem. A abys nemusela ze své pohádky, čím dál víc si zavírala oči před realitou. Bolest se lépe zvládá, když si uvědomuješ, že je to pro tebe prospěšný typ bolesti. To co tě teď bolí, je do značné míry bolest z probuzení do reality, ze ztráty iluzí. Ztratit iluze prospěšné je, takže ber tuhle bolest jako znak hojení se. Kulturisti říkají - „co bolí, to roste“. No a ty teď vnitřně rosteš, to bolí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76904
17.6.21 11:10

Buď šťastná, šťastná, šťastná, že - že s ním nemáš dítě, že jsi nechytila pohlavní nemoc, že vás nevykradl, že tě nezabil, že tě nenaučil také fetovat, že tě nedostal do exekucí,
pokud se s tím pořád nedokážeš srovnat, tak psychoterapii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
17.6.21 11:11

Mimochodem, jak si psala, že i on pro tebe asi měl nějaké city.

Nezáleží na tom. Tys ho milovala a stejně jsi byla nevěrná. To není známka toho, že jsi ho nemilovala dost, ale toho, že se dost neovládáš, necháváš se zmítat touhami a emocemi, i když to pro tebe nemá zdravé důsledky.

Ani to, že tě bil, fetoval, zanedbával a byl na tebe sprostý není známka, že tě nemiloval.

Láska neudělá z lhářů a podvodníků poctivce, z násilníků mírumilovné, nezbaví je závislostí. Když se do tebe zamiluje chorobný žárlivec, bude tě milovat nejlépe jak umí, tedy chorobně žárlivě. A i když se do Karkulky zamiluje vlk, skončí to jeho plným břichem, s láskou ji sežere. :)

Problém není v tom, zda tě miloval nebo ty jeho dost silně, ale v tom, že kromě lásky tam musí být i rozum, musíš moudře volit koho budeš milovat a řídit si svůj život. Jinak se objeví další podobný „krásný cikán“ a s láskou ti zničí další roky života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
17.6.21 11:41

V první řadě by sis ho měla přestat idealizovat, je to kriminálník, násilník, bezdomovec a feťák - nic víc, už takový byl, chyba byla, že jsi to neviděla, ne že jsi ho nezměnila, takovej člověk změnit nejde, nebyla jsi zamilovaná do něj, ale do tý představy, že ho změníš,… až si tohle uvědomíš, budeš moc jít dál, hlavně už se nesnaž napravovat grázly - to je jen ve filmech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
17.6.21 11:55
@Mango_Lassi píše:
Pokračování této diskuze
https://www.emimino.cz/…estu-399465/Nice.

Teď jsem si pročetla tu minulou diskuzi a to je síla :roll: tohle by měli povinně vyučovat na středních školách a udělat přednášky od těch co se nechali po láznit něčim podobnym, třeba by to holkám aspoň trochu otevřelo oči,… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
667
17.6.21 13:33

Vytěž z toho maximum. Po každé zlé zkušenosti se stáváme lepším a lepším člověkem. Odteď budeš silnější a dáš víc na počáteční intuici, ta nikdy neklame. A neboj, určitě se zamiluješ… Po vztazích z psychopaty jsme holt zvyklí na metodu cukr a bič, zatímco to cukrové období vnímáme nejvíc a vytváříme si na něm závislost. Musíš si uvědomit, že to byla jen lež a že to nebylo reálné - vždy to bylo jen o něm, ne o tobě.
Je to těžké ale nesmíš se do sebe uzavírat, komunikuj o tom s rodinou, dovol si seznamovat se i kdyby to byl jen milý kamarád. Nikdo neříká, že musíš hned s někým spát nebo plánovat budoucnost.
Já ti přeji mnoho zdraví a štěstí, budeš určitě rozumná empatická holka, která si tímto obdobím projít prostě musela. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí