Trestní oznamení kvůli podvodu

Anonymní
9.8.21 08:39

Trestní oznamení kvůli podvodu

Pěkný den všem, chci se poradit zkušenějších:

Koupila jsem si značkový čistící stroj a vysavač Karcher. Vyšlo mě to na několik desítek tisíc. Rozhodla jsem se ho občas pronajmout oproti smlouvě lidem ve městě.
Zatím jsem ho pronajala na 2 víkendy a vydělala asi 700kč dokupy (asi za 4 měsíce )Takže jsem si zatím živnostenský list nedělala.
Tedka se mě na facebooku ozvala paní, že by chtěla abych jí ho přivezla až domu a zase si odvezla. Jelikož měla anonymní profil a odmítla mě říci přesné bydliště atd, tak jsem jí napsala, že rozhodně jí nepovezu na svoje náklady drahé stroje na pujčení, když takto mlží a že at se nezlobí, ale že ani za víc peněz jí to prostě nepujčím.
Jenže se ona naštvala a na facebooku začala psát, že jsem podvodnice at si na mě dají lidi pozor. Celou situaci jsem tam veřejně vysvětlila, proč jsem s paní ukončila komunikaci a že pokud nepřestane a neomluví se, že na ní dám TO.
Nic o paní nevím, má anonymní profil. Chci se zeptat má cenu chodit na policii? Jde o to, že už si toho všimli lidi z města atd.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30323
9.8.21 08:57

Vzhledem k tomu, že se strojem podnikáš na černo bych do toho moc nevrtala. A pokud takové podnikání chceš provozovat, tak si udělej živnosťák a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36139
9.8.21 09:14

Byt tebou tak do toho nestouram a na podnikání si zařídím zivnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.21 09:17
@Aspera píše:
Vzhledem k tomu, že se strojem podnikáš na černo bych do toho moc nevrtala. A pokud takové podnikání chceš provozovat, tak si udělej živnosťák a budeš mít klid.

@JancaS84 @JancaS84 @Aspera

Ale já nepodnikám.

• Citovat
  • Upravit
6534
9.8.21 09:23

Příspěvek upraven 13.11.21 v 15:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
9.8.21 09:36
@Anonymní píše:
Pěkný den všem, chci se poradit zkušenějších:Koupila jsem si značkový čistící stroj a vysavač Karcher. Vyšlo mě to na několik desítek tisíc. Rozhodla jsem se ho občas pronajmout oproti smlouvě lidem ve městě.
Zatím jsem ho pronajala na 2 víkendy a vydělala asi 700kč dokupy (asi za 4 měsíce )Takže jsem si zatím živnostenský list nedělala.
Tedka se mě na facebooku ozvala paní, že by chtěla abych jí ho přivezla až domu a zase si odvezla.Jelikož měla anonymní profila odmítla mě říci přesné bydliště atd, tak jsem jí napsala, že rozhodně jí nepovezu na svoje náklady drahé stroje na pujčení, když takto mlží a že at se nezlobí, ale že ani za víc peněz jí to prostě nepujčím.
Jenže se ona naštvala a na facebooku začala psát, že jsem podvodnice at si na mě dají lidi pozor. Celou situaci jsem tam veřejně vysvětlila, proč jsem s paní ukončila komunikaci a že pokud nepřestane a neomluví se, že na ní dám TO.
Nic o paní nevím, má anonymní profil. Chci se zeptat má cenu chodit na policii? Jde o to, že už si toho všimli lidi z města atd.

a o jaký trestný čin by mělo jít? a výši škody by jsi vypočítala jak? a pokud je ona anonymní, jak na ni chceš podat TO? navíc pokud sama toto děláš na černo :think:
bych si dovolila tvrdit, že policie má trochu víc práce, kdy se o trestné činy opravdu jedná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30323
9.8.21 09:38
@Anonymní píše:
@JancaS84 @JancaS84 @AsperaAle já nepodnikám.

A to půjčování stroje lidem za peníze je co? Dobročinnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
9.8.21 09:38
@Anonymní píše:

A co podle tebe děláš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36139
9.8.21 09:45
@Anonymní píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ne? A co teda děláš? Půjčujes věci za úplatu, to je podnikání drahá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.8.21 09:58
@Anonymní píše:

Právěže podnikáš.
Raději se v tom nevrtej. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26873
9.8.21 10:10
@Anonymní píše:
Pěkný den všem, chci se poradit zkušenějších:Koupila jsem si značkový čistící stroj a vysavač Karcher. Vyšlo mě to na několik desítek tisíc. Rozhodla jsem se ho občas pronajmout oproti smlouvě lidem ve městě.
Tedka se mě na facebooku ozvala paní, že by chtěla abych jí ho přivezla až domu a zase si odvezla. Jelikož měla anonymní profil a odmítla mě říci přesné bydliště atd, tak jsem jí napsala, že rozhodně jí nepovezu na svoje náklady drahé stroje na pujčení, když takto mlží a že at se nezlobí, ale že ani za víc peněz jí to prostě nepujčím.
Nic o paní nevím, má anonymní profil. Chci se zeptat má cenu chodit na policii? Jde o to, že už si toho všimli lidi z města atd.

O jaky podvod ma jit???
Ze podvadis, kdyz za uplatu neco pujcujes a z prijmu neodvadis dane? Tak to jo, to na sebe podej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.21 10:19

Jaké podvodné jednání? Nějak nechápu, co ti vzniklo za škodu? Jde jen o nějakou pomluvu. Takže buď to je PŘ- občanské soužití, či obyčejné ČJ. Obojí se buď odloží nebo uloží na neznámého pachatele. Policie se určitě nebude zabývat kvůli takové kravině o anonym na Facebooku. Sociální sítě jsou veřejné, musíš počítat i s kritikou.

• Citovat
  • Upravit
2324
9.8.21 10:26

Trestní oznámení? O jaký trestný čin ze strany té ženy jde? Podvod? To určitě ne, to už spíš pomluva. Podvod je spíš z tvé strany. Nevrtala bych do toho.
O tvém podnikání a neodvádění daní tu už bylo napsáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
9.8.21 10:27

Úplně vidím tu situaci na policii “takže pánové, ona mě pomlouvá a chci na ni podat TO”

• “a o jaký TČ nebo přestupek se jedná?”

“Pomlouvá mě na Facebooku”

• “takže podnikáte a máte ŽL”

“Ne to ne, ja dělám dobročinnost za peníze, ale ona je ta špatná”
:D :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.21 10:31

Takže tys využívala FB jako reklamu na poskytnutí toho stroje za úplatu? To jsem snad špatně pochopila :P Nebo kde o tobě rozhlašovala, že jsi podvodnice? Máš ji v přátelích? Ne, že by tě někdo popotahoval za pár stovek, ale tyhle kšeftíky načerno by měly zůstat mezi přáteli/rodinou stylem „by huba“. Takže na tvém místě bych do toho taky moc nešťourala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová