Třetí dítě po dvojčatech

386
18.2.14 12:46

Třetí dítě po dvojčatech...

Maminky, zajímá mě, kdo máte dvojčátka a po nich jste si pořídili třetí miminko?? Máme dvouletá dvojčátka, které jsme počali přirozeně. proto se chci zeptat, jak to zvládáte?? Silně uvažuji o třetím. Cítím, že dokáži dát více lásky, a také bych si to chtěla tak nějak více užít než když byl šílený kolotoč s dvojčátky. Kdo jste počal přirozeně, povedlo se vám poté jedno?? nebo znovu 2?? Toho se obávám trochu, aby to nebyla znova dvojčata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
18.2.14 12:53

@luciedostal Já mám teda dvojky po IVF, ale myšlence na další se nebráním už dlouho. Ale jsem z těch rarášků teď vážně unavená. Nicméně do budoucna určitě, teď leda že by to vyšlo samo. A přesně jak píšeš ty, chtěla bych to taky zažít normálně, bez stresu, projíst si klasickým porodem a miminko si od malička patřičně užít. Ještě kdyby to ke dvěma klučíkum chtěla být holčička :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
18.2.14 12:57

@luciedostal já mám holky dvojky přirozeně ted mají 20měciců a jsem ted ve 20týdnu, s jedním chlapečkem, a jak to budeme zvládat tak to Ti povím tak za pár měsiců :mrgreen: každopádně, třetí dítě je planované ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19503
18.2.14 12:58

@luciedostal Ahojky, moje kámoška měla první dvojčátka, když jim bylo krátec po druhém roce, narodilo se jí další mimi. Otěhotněla v obou případech přirozeně. :) Má dva chlapečky a holčičku. Je na ně většinou sama (manžel hodně pracuje) a zvládá. Má můj obdiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
18.2.14 12:58

Jéé téma pro mě, taky mě zajímají názoru, pořád s touto otázkou bojuju. Kluky máme taky přirozeně a mají 20m :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
18.2.14 13:02

Já se nejvíce bojím, aby to podruhé nebyli tak dvojčata. přeci jen potom do budoucna až budou chodit do školy je rozdíl mezi 3 a 4 dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
18.2.14 13:04

Ahoj, taky máme dvojčata po IVF. teď mají 21 měsíců. O třetím jsme jen mluvili a nemůžu se nějak rozhodnout. Pořád jsem na vážkách ale jak tady říkáte, taky bych chtěla zažít jaké to je mít jen jedno miminko :-). Ale zase tři děti jak se to dá zvládnout? Říkám si dvě nebo tři to už není takový rozdíl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.2.14 13:13
@luciedostal píše:
Já se nejvíce bojím, aby to podruhé nebyli tak dvojčata. přeci jen potom do budoucna až budou chodit do školy je rozdíl mezi 3 a 4 dětmi…

já teda dvojčata nemám, ale mít 2krát dvojčata, to je hodně velká rarita..toho bych se až tak nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7965
18.2.14 13:22

U nas je rodina která ma holcicku 9 let a pak 2× dvojčata jsou krestane takze cekam ze brzo se nejaky rarášek zase objevi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
18.2.14 13:29
@slavuska1 píše:
já teda dvojčata nemám, ale mít 2krát dvojčata, to je hodně velká rarita..toho bych se až tak nebála :)

No zase až taková rarita to není. Jsem v klubu dvojčat a přibližně 3× do roka se tam objeví maminka, která čeká dvojčata podruhé. Jedna tam má dokonce dvojčata 3× :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
18.2.14 13:59

Tak kamarádka má dvojčátka po IVF a jednou o mimi přišla a pak se znovu povedlo a mají kloučka, jsou tři roky po sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1328
18.2.14 15:07

Ahoj, tak my máme dvojčátka přes IVF+ICSI a když ji bylo 16 měsíců, narodila se nám třetí hočička. Dvojčátka-holčičky oslavily začátkem ledna 4 roky, nejmladší bude mít v květnu 3 roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
18.2.14 16:14

Ahoj, i my jsme se rozhodli po dvojčatech mít ještě jednoho raracha. Rozestup mezi nimi je skoro 3 roky. Malý byl plánovaný, očekávaný.
Až když jsem šla poprvé na gynekologii, tak jsem se trochu bála, že to budou zase dvojčata. Taky jsem se těšila, že si to malé miminko víc užiju, že už to nebude takový frmol jako s dvojčaty. No nevím, snad ten rozdíl 3 roky není tak velký, ale prostě není to asi jako s jedním miminkem. Je to jako se třemi dětmi. Malého si užívám jinak, vychutnávám chvilky, kdy jsme sami (moc jich pravda není) ale jsem taky ráda, když ho vezmou do party starší. Jinak taky musím říct, že je díky dvojčatům naprosto „kolektivní“ typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
18.2.14 17:09

Ahoj, my máme taky dvojčata - holky, počaté přirozeně a jednovaječné. Jsou jim 4,5. Moc bych chtěla ještě jedno, pořádně si „to“ užít, což s 2čaty moc nešlo. Teď už jsou větší, je to lepší. Už je učím lyžovat :mrgreen:.
Manžel třetí nechce :,( :roll: 8o Jestli ten Tvůj chce, tak bych šla do toho! Já se ho snažím přemluvit. Ideální tak 3roky rozdíl. Dva roky bych já osobně nezvládla ani náhodou, holky byly jako dvouleté absolutně „nezvladatelné“. To Vás obdivuji.
Potřebovala bych spíš radu, jak manžela přemluvit. :oops: :think:
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
18.2.14 17:12

@luciedostal a jsou Tvoje 2čata dvojvaječné? pokud ano, trochu bych se taky bála dalších 2čat :think:. U jednovaječných teda taky doufám, že by se po druhé nepovedlo :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí