Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lojzička píše:
no nám taky nikdo nadšeně nehlídá jen z nutnosti když musíme zůstat déle v práci a jako že by někdo došel a řekl nechcete si někam zajít třeba do kina zvykli jsme si už s manželem a proto i možná jsme více připoutáni na děti
Máme to podobné. Manželovi rodiče naše kluky skoro ani neznají. Občas tam musíme zajet, aby vůbec viděli jak jejich vnuci vypadají. Nepřijedou ani když mají narozky
. A moji rodiče? Když potřebuju pohlídat, musím požádat tak měsíc předem a ani tak to není jisté. Bereme kluky všude sebou. Zvykli jsme si na tu blízkost mezi námi
.
Občas je to s rodiči těžké. My jsme na děti s manželem v podstatě sami. Moji rodiče bydlí daleko a oba pracují. Zatím jezdíme my asi 3× do roka na 2-3 týdny, ale to se školou skončí.¨
A tchýně teď přestala taky jezdit, je to asi tak 12 měsíců. Tak jsem zvyklá brát děti všude. A holt všichni si museli zvyknout, že téměř vždy mám dětský doprovod. Někde to vadí míň, jinde víc, ale já s tím nic nenadělám, když nemám hlídání ![]()
znám to někomu to teda vadí,ale to jsou takový ti co měli děti jen tak jako že náhodou se stalo a zrovna minulý týden jsme měli grilovačku firemní a já tam nejmenšího musela vzít sebou no někomu to hodně vadilo někdo si to s ním užíval,co naděláme takový jsou lidi no.
My se „začneme snažit“ asi za 14 dní. Teď jsem s dětma na prázdninách u rodičů. Holky tady zůstanou ještě týden a doma budu mít jen malého Vojtíška. Tak si v tom týdnu skočím na gyndu, aby mi doktor vyndal tělísko a můžeme se začít snažit.
Lojyičko většinou to vadí starším lidem nebo těm co nemají děti a když přijdu se všema 3 no to je potom docela zábava ty lidi pozorovat ![]()
jo to znám stačí když přijdu s našima dvouma raubířema
Taky jsem měla tělísko
ahoj holky,
vítám nové snažilky a přeji brzy // ![]()
Tulinka - super, vidíš vše ok ![]()
Sýkorka2 - jsem moc zvědavá, co se z těch papírů dočteš a doufám, že samé pozitiva ![]()
bluelucia - v pátek myslím na tebe ![]()
asad - bezva, že jste si víkendík užili ![]()
Ahoj Dami!
Taky jsem zvědavá, co tam najdu
. Hned se tady s vámi o ty informace podělím
.
A co je nového u Tebe? ![]()
Ahoj holky, trochu jsem se odmlcela, ale pilne vas sleduju- zatim same dobre zpravy, to je super!
Drzim palce tehulkam a samo taky Sykorce!!
dami- odvykani kojeni je tak nejak na pul, na chate to v noci docela slo, ale zpatky doma se to trochu vraci do starych koleji, Maru je tvrdy orisek, asi budem muset byt duslednejsi!
a vitam nove tretisnazilky!
Ahoj pazitko!
Zrovna dneska jsem si na tebe vzpomněla a říkala jsem si, jak vám to odvykání asi jde.
Není to jednoduché, ale neboj malá si zvykne a zapomene na MM.
Děkuju za to, že mi držíš palečky (jsem napjatá, co se vlastně dozvím/nedozvím)
. Já zase držím palečky, aby se odvykačka povedla a abych Ti brzy mohla pogratulovat ke //.
![]()
Sykorko, diky, jsi zlata- povzbuzeni opravdu potrebuju! doufam, ze se to snad v dohledne dobe podari…
Holky já se tak těším až zase bude potřetí a zřejmě naposled mimi v bříšku
LOjzicko, ja taky- pripada mi, ze je to horsi nez poprve (podruhe jsem otehotnela ani nevim jak, ani jsme se nesnazili…)
teť jsem si tu pročítala deníčky a viděla ta minka jéé i slza mi ukápla bože to je krása miminka moc se těším i mladší synek chce miminko,ten starší(12let) už ani ne má zkušenost s tím menším
už bych chtěla mít v bříšku malou slečnu a být alespoň 6 měsíc moc se na to těšíma a tak si o tom sním,četla jsem že po prodělaném potratu je jeden cyklus anovulační tak to mám teť já ať už je za mnou a můžeme se snažit s mužíkem,holky vy jste všechny na mateřské?
Lojzicko, ja jsem , mam dvouletou, takze do unora pristiho roku…
Lojzičko taky jsem na rodičáku na 4 roky, tzn. ještě hodně dlouho
A já po potratu v 5tt otěhotněla hned následující měsíc a dneska má Eliška skoro 7 ![]()
Pažitko přeju, aby odstavování šlo co nejlíp. S třetím jsem otěhotněla, když jsme Márinku ještě kojila a dokonce jsem asi 2 měsíce kojila tandemově ![]()