Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tulinka píše:
Sýkorko, děkuji. Já doufám, že se tady všechny brzy dočkáme // na testu, myslím, že bysme si to zasloužili, když chceme přispět k navýšení počtu další generace víc než jen průměrem
![]()
![]()
.
Nemyslet na to se prostě nedá, člověk to má v hlavě pořád. Já jsem dnes 5 DPO a od rána mám v hlavě myšlenku, že třeba dnes …
Tulinko, taky si to říkám, že bychom si to všechny zasloužili. Opravdu upřímně to tady všem přeju a moc mě potěší, když se pak někdo ozve, že se povedlo. Tak nějak to zvedne náladu a dodá naději. U mě je to trochu komplikovanější, už tu naději pomalu ztrácím a začínám se smiřovat, že to co se stalo, tak prostě mělo být. ![]()
Tulinko, ať // najdeš co nejdřív. ![]()
Sýkorko a co se stalo, že ztrácíš naději, snad se můžu zeptat. Tvůj příspěvek mi přijde tak smutný …
, pořád musíš věřit, že vše dobře dopadne ![]()
Tulinka píše:
Sýkorko a co se stalo, že ztrácíš naději, snad se můžu zeptat. Tvůj příspěvek mi přijde tak smutný …, pořád musíš věřit, že vše dobře dopadne
Tulinko, je to taková moje noční můra, která mě sžírá už tři roky. Jsem od dětství diabetička, ale kromě toho, že si pravidelně píchám inzulín, jsem docela v pořádku. Obě moje těhotenství byla taky v pohodě. Jen oba porody museli být vyvolané (klukům se u mě prostě líbilo) a protože ani jeden i přes šílené kontrakce nesestupoval dolů, tak oba přišli na svět císařem.
Právě při druhém císaří se mě moje doktorka v těch nejhorších bolestech zeptala, jestli bych nechtěla udělat sterilizaci. Pro vysvětlení - nikdy před tím jsme se na toto téma nebavili. Diabetičky nemají počet dětí nijak omezený, záleží na průběhu těhotenství a na zdravotním stavu.
Já v tu chvíli nepřemýšlela na co se mě vlastně ptá, jen jsem chtěla, aby mě zbavili těch bolestí a malý byl v pořádku. Zkrátka jsem na všechno kývla a prý to později podepíšu. Ale nikdo za mnou za celý můj pobyt v porodce nepřišel a nic se nepodepisovalo. V propouštěcí zprávě nebyla ani zmínka a po šestinedělí jsem dostala recept na antikoncepci. Pustila jsem to celé z hlavy. Kluci rostli a my zauvažovali ještě nad jedním dítkem. Vysadila jsem prášky a čekali jsme. Byla jsem u gynekoložky na horm. profilu a znovu se jí zeptala, jak to tenkrát u porodu bylo. Řekla mi, že neví, prý si to nepamatuje. Co na to říct. ![]()
Tak máme za sebou nějaká vyš. manžel je v pořádku, já brala půl roku Clostilbegyt (prý na podporu ovulace) a nic se neděje. Tak si začínám myslet, že mi tu sterilizaci tenkrát udělala, jen jaksi zapoměla, dát mi to podepsat a vysvětlit. Celé to co se tenkrát stalo, beru jako největší chybu svého života
.
Vlastně je to poprvé, co jsem se s tím takto někomu svěřila. Ví o tom jen manžel, který jediný ví, jak moc mě to trápí.
Tak a je to venku. Jen vás prosím, neodsuzujte mě, trápím se s tím sama už tak dost.
Sýkorko jéééžiš.
Ale v nemocnici by měli a mají přístup ke zprávě a průběhu operace, at se podívají,co bylo děláno za výkony, at aspon víš, na čem jsi.,
lokofa píše:
Sýkorko jéééžiš.
Ale v nemocnici by měli a mají přístup ke zprávě a průběhu operace, at se podívají,co bylo děláno za výkony, at aspon víš, na čem jsi.,
Ahojky Lokofo!
Víš je to tak, že je to nemocnice kde jsem já sama 4 roky pracovala, takže vím, jak to tam chodí. Vím, že budou onu doktorku krýt (ať to bylo jakkoliv). Jediné, co by mi moje obavy potvrdilo by byla laparoskopie (samozřejmě dělaná úplně někde jinde). Vážně už jsem o tom přemýšlela, ale zase si říkám, že i kdyby mi to tohle moje podezření potvrdilo, tak se tím stejně nic nezmění a dalšího děťátka se tím stejně nedočkám. ![]()
Ale je to hrozný, vlastně dost často nad tím přemýšlím a znovu si v hlavě přehrávám to všechno, co se tenkrát stalo.
Zároveň vám všem tady musím poděkovat za to, že jsem se tady mohla svěřit. Tak nějak to ze mě spadlo a chce se mi brečet. Holky, tak moc vám přeju, aby to vyšlo alespoň vám.
![]()
Sýkorko, to je teda hrozný, co se stalo
. Ty si nic nevyčítej, tvoje chyba to rozhodně není
. Přístup lékařky je více než podivný. Být tebou, tak si zajdu na vyšetření jinam, aspoň budeš vědět na čem jsi.
Mám vztek na tu lékařku
, to mi věř … jak může říct, že NEVÍ jak to bylo?????
Tulinka píše:
Sýkorko, děkuji. Já doufám, že se tady všechny brzy dočkáme // na testu, myslím, že bysme si to zasloužili, když chceme přispět k navýšení počtu další generace víc než jen průměrem
![]()
![]()
.
Nemyslet na to se prostě nedá, člověk to má v hlavě pořád. Já jsem dnes 5 DPO a od rána mám v hlavě myšlenku, že třeba dnes …
držím palečky, ať to vyjde
u mě ms dnes dorazila tak pokračujeme v dalším snažení ![]()
Tulinka píše:
Sýkorko, to je teda hrozný, co se stalo. Ty si nic nevyčítej, tvoje chyba to rozhodně není
![]()
. Přístup lékařky je více než podivný. Být tebou, tak si zajdu na vyšetření jinam, aspoň budeš vědět na čem jsi.
Mám vztek na tu lékařku, to mi věř … jak může říct, že NEVÍ jak to bylo?????
Ani nevíš Tulinko, jaký vztek jsem měla a mám já (i můj manžel). Vůbec nesmyslné mi příjde, že se mě na to zeptala v tak nevhodnou dobu. Vůbec nebylo kdy o tom přemýšlet a celý ten porod mám jako v mlze. Byla jsem v takové euforii, jak se schylovalo k tomu, že uvidím našeho chlapečka, navíc neuvěřitelně silné kontrakce a do toho tahle otázka. Myslím, že o tomhle by měla žena hodně popřemýšlet, než k tomu svolí. Měla by to probrat s manželem a všechno zvážit. Vždyť je to nevratný krok.
Přemýšlím o jiném gynekologovi a zároveň jsem plná obav, aby mi to vůbec někdo věřil. já osobně si myslela, že tohle se snad ani stát nemůže a teď ten problém mám já sama. ![]()
Moc díky za pochopení, jste zlaté a já moc dojatá.
![]()
je mi hrozně líto, že se takhle trápíš. A vůbec si nic nevyčítej. Je opravdu neprofesionální se tě na takovouhle věc ptát při porodních bolestech! A nemůžeš si třeba zprávu o tomhle možným zákroku vyžádat tvůj praktický lékař? Přeci to musí někde být zapsáno, pokud ti to udělali. Ale moc ti přeji, aby to pravda nebyla a mohla jsi mít další mimčo ![]()
damia píše:
je mi hrozně líto, že se takhle trápíš. A vůbec si nic nevyčítej. Je opravdu neprofesionální se tě na takovouhle věc ptát při porodních bolestech! A nemůžeš si třeba zprávu o tomhle možným zákroku vyžádat tvůj praktický lékař? Přeci to musí někde být zapsáno, pokud ti to udělali. Ale moc ti přeji, aby to pravda nebyla a mohla jsi mít další mimčo
Ahoj Damio!
Tak vidíš tato možnost požádat o pomoc mého praktického lékaře mě ani nenapadla. Popřemýšlím o tom. Už jsem se informovala, že by bylo možné si ty papíry vyžádat i osobně. Je to takové složité, ale pokusím se o to, ať už konečně něco vím a spadne ze mě to, čím se trápím. Myslím, že by se mi ulevilo, ať už zjistím cokoliv.
Když nad tím tak přemýšlím, ono to chování té doktorky bylo divné i když mi psala ten Clostík. Reagovala jsem na něho skvěle a když jsem šla na folikulometrii po čtvrté, tak mě zarazila otázkou: „Jak dlouho se budete chtít ještě trápit?“ ![]()
Tak mně přišlo, že ji snad i obtěžuju, když tam příjdu jednou za měsíc na minutu na ultrazvuk. ![]()
Jinak Damio, moc děkuju! ![]()
prober to s manželem a zkus toho svého doktora, za zeptání nic nedáš a třeba ti pomůže vše zjistit. Já být na tvém místě, tak bych změnila gynekoložku, to co ti řekla, je fakt hnusný. Víš, pevně věřím, že ti zákrok neudělali a když budeš mít pořádnou pomoc a podporu v jiném gynekologovi tak vám to vyjde ![]()
Damio, děkuji
… věřím, že nám to vyjde brzy všem ![]()
Sýkorko, já čím víc o tom přemýšlím, tím víc si taky myslím, že ti to neudělala. Pokud ti nedala nic podepsat, bylo by to pro ni velké riziko, mohla bys jí žalovat … Neztrácej naději, opravdu z celého srdce věřím, že vše dobře dopadne
![]()
Moc díky za pochopení, jste zlaté a já moc dojatá.![]()
Sýkorko, sdílená bolest = menší bolest
![]()
Kde jinde než tady bys měla najít pochopení ![]()