Trhání moudráku, zánět, antibiotika

546
13.7.20 20:30

Trhání moudráku, zánět, antibiotika

Ahoj, od pátku mě bolí zub moudrák dnes jsem byla na pohotovosti a tam mi řekli mi ho nevytrhnou ale že tam mám zánět a že prý sedmička tlačí právě na ten moudrák. Zítra mám jít ke svému zubaři. Upřímně se bojím těch antibiotik na ten zánět. Nevím co dělat… Bojím se že přijdu o mimčo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77
13.7.20 20:33

Neboj, jsou antibiotika, která jsou v těhotenství bezpečná, respektive bezpečnější, než mít v těle zánět.. který jsi týden? 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
13.7.20 20:43

@Terka3345 Jsem 10tt takže na začátku :( Právě vůbec nevím jestli ho nechat vytrhnout nebo brát antibiotika… Všude čtu jak jsou antibiotika špatná a může to zabít plod a zároveň i o trhání čtu jaké je to zlo, že se tam může dostat zánět atd… Ale když já už tam ten zánět mám tak nevím no, ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.7.20 20:45

Necti ;) atb jsem měla 2× v těhotenství, a dcera je zdravá. Moudrak bych si vytrhnout nechala, nicméně budeš stejně muset atb dobrat tak i tak.

• Citovat
  • Upravit
546
13.7.20 20:47

@mackA159 Teď jsi mě uklidnila, ono je lepší si to nechat asi vytrhnout. Jo to si říkám no že těm antibiotikum se nevyhnu prostě :/ To budou snad nějaká šetrná antibiotika nebo uzpůsobena pro těhotné ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
13.7.20 21:01

@Adri56 vytrhnout a nechat si dát antibiotika, když řekneš zubařce že jsi těhotná, předepíše ti takové které nevadí. Určitě lepší pro mimino trochu antibiotik než zánět který se i němu taky dostane.

• Citovat
  • Upravit
546
13.7.20 21:09

@Mrs. S Je to tak, když mi dá třeba mě si dávku těch antibiotik tak by to snad vadit nemuselo. Asi lepší jak zánět. Mě už to právě bolí od pátku ale včera večer to bylo nejvíc tak zítra snad nebude pozdě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21686
13.7.20 21:09

@Adri56 prosím tě nejdřív si nech napsat antibiotika, at se vyléčí zánět. a až potom trhejte ten zub. Jinak ti s velkou pravděpodobností nezabere umrtvovací injekce a to fakt nechceš zažít… Antibiotik se neboj, existují i bezpečná pro těhotné. Zánět je naopak velmi nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
13.7.20 21:15
@Adri56 píše:
@mackA159 Teď jsi mě uklidnila, ono je lepší si to nechat asi vytrhnout. Jo to si říkám no že těm antibiotikum se nevyhnu prostě :/ To budou snad nějaká šetrná antibiotika nebo uzpůsobena pro těhotné ne?

Samozřejmě. Měla jsem Dalacin C na zuby… Ten mi dávali i při kojenína zánět v prsu. Neboj, bude to v pohodě. Lepší atb pro plod, než zánět.

• Citovat
  • Upravit
546
13.7.20 21:16

@nozu Dobře, děkuji moc. Já se ani tak nebojím bolesti jako toho že bych o mimo měla přijít, ale slyšela jsem že jsou s se bezpečná antibiotika s penicilinem.. To rozhodně, zánět je to nejhorší co mě mohlo potkat právě. A to jsem zuby měla vždycky naprosto v pořádku a zánět jsem snad nikdy v životě neměla. Tak teď jsem trošku klidná když slyším něco povzbudivého :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21686
13.7.20 21:24

@Adri56 hele, já tento zážitek mám a nebylo to nic hezkého. Ještě si prohlídej, aby zubař udělal před trháním rentgen. I když s tím bude nejspíš v těhotenství dost problém. A nebo si aspoň od rodičů zjisti, jestli neměli s moudraky problémy. Já si poměrně dost užila u všech tří. Od trhání v zánětu s nedostatečným umrtvením po rozpadnutí zubů a přesun na stomatochirurgii s rozdělanou pusou až po vysekávání zubů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
13.7.20 21:30

@nozu Ty jo to je strašné ach jo… Toho rentgenu se docela bojím. A jak ti dopadlo to těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
13.7.20 21:34

@Adri56 v těhotenství ti nebude chtít dělat rentgen, s tím moc nepočítej. Když tak to přeléč antibiotiky, myslím že pozdě nebude a pak po porodu rentgen a ven, nebo bez rentgenu teď

• Citovat
  • Upravit
2357
13.7.20 21:35

Klid. zubari rekni, ze jsi tehotna, dostanes atb co miminku neublizi, vetsi riziko pro miminko je zanet nez atb. ja brala atb v kazdem tehotenstvi a vsechny deti jsou ok. trhani bych nechala az po porodu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
546
13.7.20 21:36

@Mrs. S Já si taky myslím že rentgen neudělá. Jo asi mi nezbyde nic jiného než ty antibiotika, jak dlouho se tak berou nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.